• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De elektrische barbecues zijn een uitkomst voor diegene die geen tuin hebben om in te barbecueën, of voor mensen die geen zin hebben in al dat gedoe met kooltjes en vuur. Lees meer

Elektrische barbecues

Elektrische barbecues: gemakkelijk en snel

De elektrische barbecues zijn een uitkomst voor diegene die geen tuin hebben om in te barbecueën, of voor mensen die geen zin hebben in al dat gedoe met kooltjes en vuur. De elektrische barbecue werkt gewoon op stroom en kan je aanzetten wanneer je maar wilt en hij doet het gelijk. Heel erg makkelijk dus! Onder andere Weber en Tristar hebben elektrische barbecues in de collectie. Voordeel is dat je deze op een balkon wel kan gebruiken en dus ook lekker kan barbecueën op een zomerse avond. Wij kunnen niet wachten tot het zomerse weer er aankomt en de barbecue weer aan mag!

Lees meer
Lijst
Foto's

Voordeel van de elektrische barbecue is dus dat je deze direct kan gebruiken als je de stekker in het stopcontact hebt gestoken. Je hoeft niet te wachten op kooltjes die warm worden en de saté stokjes kunnen direct op het rooster. Reken er wel op dat de authentieke rooksmaak van een houtskool barbecue niet terugkomt bij elektrische barbecues, maar als je ziet hoe snel de barbecue in werking is neem je dat waarschijnlijk voor lief. Ook zijn de elektrische barbecues makkelijk schoon te maken en hebben meestal een opvangbak die je af kan wassen. Geen as of andere viezigheid dus!

Doordat er geen ruimte nodig is voor kooltjes of gasflessen zijn elektrische barbecues vaak lekker compact. De meeste kan je zo op tafel neerzetten waardoor iedereen lekker kan blijven zitten en zijn eigen stukjes vlees kan grillen. Om toch meer het barbecue-idee te krijgen kan je de elektrische barbecues ook staand gebruiken. Hierbij kan je ze op een apart tafeltje zetten, maar je kan natuurlijk ook gebruik maken van een speciaal statief. Dit statief wordt meegeleverd of is apart verkrijgbaar en plaatst de barbecue op de ideale werkhoogte. Zo kan je lekker staand barbecueën en ervaar je de elektrische barbecue net als een gewone barbecue.

Hoeveel ampère heb ik nodig als ik een elektrische barbecue gebruik?

Een veel voorkomende vraag voor het gebruik van elektrische barbecue is hoeveel ampère heb ik nodig. Elektrische barbecues verbruiken over het algemeen redelijk veel. Denk hierbij aan ongeveer 2000 watt. Om te weten hoeveel ampère de barbecue gebruikt, deel je het aantal wattages door 230. Zo is dit bij een barbecue van 2000watt ongeveer 9 ampère. Hou er wel rekening mee dat dit vaak niet het enige is wat je op de camping tegelijkertijd gebruikt.

Is een elektrische barbecue wel toegestaan op de camping?

Hier is helaas geen standaardantwoord voor. Vaak verbieden campings het gebruik van openvuur. Daaronder vallen vaak ook houtskoolbarbecues. Daarnaast zijn gasbarbecues ook niet altijd toegestaan vanwege de rookontwikkeling. Elektrische barbecues hebben daarentegen zeer weinig rookontwikkeling en geen openvuur. De kans dat een elektrische barbecue wel is toegestaan is zeer groot maar ook niet gegarandeerd.

Wat is het voordeel van een elektrische barbecue?

Het voordeel van een elektrische barbecue is natuurlijk de brandstof. Bij een elektrische barbecue heb je alleen een stroomtoevoer nodig en hoef je geen houtskool en of gas te halen om gebruik te kunnen maken van de barbecue. De elektrische barbecue is ook nog eens supersnel gebruiksklaar en makkelijk schoon te maken. Een ander voordeel van een elektrische barbecue is dat er weinig tot geen rookontwikkeling is. Dit zorgt ervoor dat elektrische barbecue vaak wel zijn toegestaan waar houtskool- en gasbarbecues niet zijn toegestaan. Elektrische barbecues nemen ook weinig ruimte in zodat deze ideaal zijn voor op het balkon.

Is de kwaliteit vergelijkbaar met een houtskool- of gasbarbecue?

Bij de keuze voor een elektrische barbecue ga je vaak voor het gemak, de snelheid en de weinig tot geen rookontwikkeling. Wel is het zo dat je altijd stroom nodig hebt, wat bij houtskool barbecues en gasbarbecues niet het geval is. Daarnaast is de authentieke rooksmaak minder aanwezig bij elektrische barbecues.