• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Sommige dagen is het zo ontzettend warm dat de concentratie ver te zoeken is en je voor je gevoel niks gedaan krijgt. Lees meer

Airco's

De airco wordt steeds populairder

Sommige dagen is het zo ontzettend warm dat de concentratie ver te zoeken is en je voor je gevoel niks gedaan krijgt. Natuurlijk heeft dit ook zijn charme en willen we tijdens onze vakanties niet liever, maar we blijven wel Nederlanders! En dat betekent dat we het hoofd lekker koel willen houden. De oplossing? Een fijne airco. Waar dit voorheen behoorde tot de luxeproducten, zie je ze tegenwoordig steeds vaker op de camping of thuis voorbijkomen. Door de toename in populariteit is ook het assortiment gegroeid. Er zijn een hoop verschillende airco’s en iedere airco heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Zo verschillen de airconditioners onder andere in koelvermogen, installatiesysteem en design. Airco's zijn ideaal voor op de camping. Het kan s ’nachts erg warm zijn in jouw mobiele huis en daar kan je nachtrust onder lijden. Een airco in de tent, caravan of camper zorgt ervoor dat jij lekker kan blijven slapen.

Lees meer
Lijst
Foto's

Er zijn eigenlijk twee veelvoorkomende aircosystemen, namelijk: de split airco en de mobiele airco. De split airco is de meeste gebruikte airco in de caravan. Hij bestaat uit twee delen: één deel dat binnenin de caravan koele lucht rond blaast en één deel dat aan de buitenkant de warmte wegblaast. Het koelvermogen van de splitairco is minder dan het koelvermogen van een mobiele airco, maar dit betekent ook dat hij minder energie verbruikt. Mede door het lage vermogen van de split airco (dit is onder de 1000 watt) is de airco ideaal voor in de caravan of camper. Op de camping heb je ten slotte een beperkte toegang tot elektra. Wil je beter begrijpen hoe dat zit? Lees dan deze pagina "Electra op de camping, hoe zit dat nou?.

Een mobiele airco bestaat uit één unit en is voorzien van wieltjes. Door de wieltjes kan je de mobiele airco erg makkelijk verplaatsen en dat maakt hem ideaal voor in huis. Je rolt de airco zo van de ene naar de andere ruimte. Zo kan je hem overdag bijvoorbeeld lekker in de woonkamer neerzetten en ‘s avonds neem je hem mee naar de slaapkamer. Een mobiele airco verbruikt meer energie dan een split airco. Het grote voordeel hiervan is dat de mobiele airco over een hogere koelcapaciteit beschikt en daarom een stuk geschikter is voor het verkoelen van grote ruimtes. Bij een mobiele airco moet je wel rekening houden met de afvoerslang die naar buiten geplaatst moet worden. Zo is voor de één de split airco een betere keuze en voor de ander een mobiele airco.

Een airco zorgt ervoor dat je de gewenste temperatuur in de kamer kan handhaven. Dat is heerlijk voor in de warme zomermaanden. Daarnaast reguleert een airco ook de luchtvochtigheid in de ruimte. Hij neemt het vocht weg uit de lucht en zorgt daarmee voor een prettiger binnenklimaat. Maar hoe werkt een airco nu precies? Een airco zuigt de warme lucht uit de ruimte op en koelt deze vervolgens af met de koelvloeistoffen die in de airco zitten. Deze koude lucht blaast de airco daarna weer terug de ruimte in. Met het aanzuigen van de warme lucht werkt de airco ook als luchtreiniger en luchtontvochtiger.

Het vinden van de juiste airco voor jou kan een hele uitdaging zijn. We geven je daarom graag wat tips. Als eerste is het belangrijk om goed na te denken over de ruimte waarin je de airco wil gaan gebruiken. Hoe groot is deze ruimte en is het erg als de airco wat geluid maakt? Naar aanleiding van het antwoord op deze vragen kan je bepalen hoeveel koelcapaciteit jouw airco nodig heeft en wat het maximale aantal decibel is dat hij mag produceren. Het kan zijn dat je de airco in meerdere ruimtes wil gaan gebruiken, denk bijvoorbeeld aan de slaapkamer en werkkamer. In dat geval is een mobiele airco op wieltjes erg handig.