• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Seizoens voortenten

Seizoens voortenten

Er zijn kampeerders die een vaste campingplaats hebben en van april tot en met september op de camping staan. Lees meer

Het hele jaar door genieten met onze seizoens voortenten

Er zijn kampeerders die een vaste campingplaats hebben en van april tot en met september op de camping staan. Speciaal voor de kampeerder die voor langere tijd op de camping staat zijn er de seizoens voortenten. Deze voortenten zijn er op gemaakt om seizoenen lang te gebruiken en zijn veel beter bestand tegen zon en regen. In Nederland weet je tenslotte nooit wat voor weer je kan verwachten. Met onze seizoens voortenten kan je jarenlang genieten van je vaste campingplaats. Voor elke type kampeerder is er de juiste voortent, zo vind je bij ons bijvoorbeeld deeltenten en reisvoortenten

Lees meer
Lijst
Foto's
Dorema Onyx 270 Staal Frame Voortent
Levertijd onbekend
2,999.00
2,099.00
Dorema President XL280 deLuxe Staal Frame Voortent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
2,360.00
1,859.00
Isabella Forum Etna MegaFrame
Levertijd onbekend. Bel of mail voor de actuele levertijd.
5,117.00
Isabella Penta Etna G22 MegaFrame
Levertijd onbekend
5,569.00
Isabella Penta Etna MegaFrame
Levertijd onbekend. Bel of mail voor de actuele levertijd.
4,153.00
Isabella Penta Etna Zinox
Levertijd onbekend. Bel of mail voor de actuele levertijd.
3,801.00
Isabella Penta Etna G22 Zinox
Levertijd onbekend
5,050.00
Walker Pioneer 240 All Season Staal Frame Voortent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
1,986.00
1,499.00
Walker Atrium 300 Staal Frame Voortent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
2,906.00
2,249.00
Walker Palladium 350 Staal Frame Voortent
Bel of mail voor de actuele levertijd.
3,866.00
2,999.00

Natuurlijk is iedere voortent wel voor een seizoen op te zetten, maar niet alle tenten zullen dit overleven. Ook al is je voortent gemaakt van het welbekende “All Season” materiaal houdt dit niet per definitie in dat dit een seizoens tent is. All Season kan tegen een stootje maar bij een seizoens voortent wordt een dikkere coating gebruikt. Veel van deze tenten zijn gemaakt van PVC. Hierdoor is je voortent beter bestand tegen de verschillende weertypes. Deze extra dikke coating biedt het meeste bescherming tegen de schadelijke UV-straling, hier heeft je tent namelijk het meeste onder te lijden als je seizoenen lang op de camping staat.

Wat is er fijner dan buiten te zitten op de camping? Maar soms zit het weer even niet mee en ben je gebonden aan je seizoens voortent. Gelukkig zijn er speciale voortent luifels waardoor je niet alleen een extra schaduwplek creëert maar eigenlijk ook je leefruimte vergroot. Deze luifels geven je voortent net dat extra beetje meer ruimte en laten je nog langer genieten van het buitenleven op de camping. Om je tent veilig te stellen bij weersinvloeden als regen en wind is het gebruik van stormbanden en extra dakliggers aan te raden.

Wat is een seizoens voortent?

Een seizoens voortent is speciaal gemaakt om meerdere seizoenen gebruik van te maken. Ze zijn beter bestand tegen zon en regen en beschermen je dus tegen alles wat het Nederlandse weer te bieden heeft. Met een seizoens voortent kun je jarenlang genieten van je vaste kampeerstek.

Waar is een seizoens voortent van gemaakt?

Seizoenstenten zijn veelal gemaakt van PVC. De grootste bedreiging voor je voortent is uv-straling. De extra dikke PVC-coating beschermt je voortent tegen hierdoor ontstane schade. Soms zijn seizoens voortenten van 'All Season' materiaal, belangrijk is dan om te kiezen voor een coating van klasse WR-18 of hoger.

Wat is het voordeel van een seizoens voortent?

Het voordeel van een seizoens voortent is dat je een langere tijd op dezelfde plek kan blijven kamperen. Doordat de meeste seizoens voortenten gemaakt zijn van PVC, zijn ze makkelijk schoon te houden en kan er zich geen schimmel vormen. Soms zijn seizoenstenten van 'All Season' materiaal, minder zwaar dan PVC en daardoor makkelijker op te bouwen. Ook is dit materiaal ademend. Zo heb je minder last van condens in de voortent.

Wat is het nadeel van een seizoens voortent?

De meeste seizoens voortenten zijn gemaakt van PVC. Dit is relatief zwaar en stug, dus lastig om op te zetten. Bovendien wordt er snel condens gevormd. Om dit te voorkomen kun je een zogenaamde 'hemel' aanschaffen. Dit vertraagt ook de temperatuurverschillen. Als je een voortent van 'All Season' materiaal hebt, moet je deze goed ventileren om schimmelvorming te voorkomen.

Wat kost een seizoens voortent?

Dat verschilt heel erg. De prijzen variëren tussen de 1000 en de 4500 euro. Afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn en hoe de voortent gemaakt is. Voor meer informatie verwelkomen wij je graag in de winkel.

Hoelang gaat een seizoens voortent mee?

Dit hangt van veel verschillende factoren af. Over het algemeen geldt dat PVC seizoens voortenten 10 jaar meegaan als je ze 6 maanden per jaar gebruikt. Voor All Season voortenten geldt ongeveer hetzelfde. Voor meer informatie kun je altijd naar onze winkel in Ermelo komen!

Heb ik stormbanden nodig voor mijn seizoens voortent?

Ja, deze worden te allen tijde geadviseerd. Hierdoor staat je tent strakker en heb je minder kans op schade door storm of rukwinden. Het beste kan je de stormbanden bevestigen aan de voortent zelf. Deze heeft vaak adapters aan de zijkanten en voorkant. Op het moment dat je de stormband over de tent heen zou spannen heb je kans dat je de coating laag van de tent beschadigd.

Wat kan ik doen tegen condens in mijn seizoens voortent?

De meest gebruikte oplossing is een binnenhemel. Dit beperkt condensvorming en zorgt ervoor dat de dakliggers uit het zicht zijn. Wat ook een oplossing kan zijn is om de voortent nog meer te ventileren. Vaak is slechte ventilatie de boosdoener van condens.