• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
seizoenstent geschikt voor...?

Wat maakt een seizoenstent geschikt voor het seizoen?

Waarom is een seizoenstent nou geschikt voor een kampeerseizoen? Is dat het materiaal, het frame, of toch misschien de ventilatiemogelijkheden? Wat zijn nu de voordelen van een seizoenstent en wat zijn de nadelen? Hieronder leggen we dat allemaal voor je uit.

Het materiaal is bepalend of een voortent wel echt gemaakt is voor het seizoen. Dit zorgt er ook voor dat een reisvoortent een stuk goedkoper is dan een seizoenstent. 
Er zijn 3 stoffen die het meest gebruikt worden voor een seizoenstent: 

Ten Cate All Season 
Ten Cate All Season is geschikt voor een seizoenstent vanaf een WR-18 coating. Het is een gemakkelijk te reinigen materiaal, met een lange levensduur. Het is bestand tegen alle weersinvloeden en minder condens gevoelig. 

Acryl 
Acryl is een stof die vaak gebruikt wordt bij seizoenstenten. Het is zeer Uv-bestendig en zorgt voor minimale condensvorming. Het ruwe materiaal zorgt ervoor dat het lang zijn kleur behoudt maar daarentegen niet goed ademend is. Daarnaast is het iets lastiger om schoon te maken door de grove structuur van het tentdoek. 

PVC 
PVC is een zeer kwalitatieve stof en zeker geschikt voor een seizoenstent. Het materiaal is brandvast, slijtvast en waterdicht. Daarnaast heeft het ook een behoorlijk lange levensduur. Ook vraagt PVC om weinig onderhoud en is het bestand tegen chemicaliën, licht en warmte. Daarbij komt wel dat PVC zwaar en niet ademend is. 

Ook het frame bepaalt of de tent gemaakt is voor het seizoen. Als je een zwaarder frame hebt, betekent dat je frame beter bestand is tegen fors weer. Hierdoor voorkom je schade aan je tent, dus een goed frame is een belangrijke investering.  Hieronder noemen we een paar frames die wij adviseren voor het seizoen: 

Staal 
Staal is een van de meest gekozen frames voor de seizoenskampeerder, vanwege zijn stevigheid en lange levensduur. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat staal goed te gebruiken is voor het seizoen. 

Prenox 
Prenox is zowel van binnen als van buiten behandeld tegen roest en oxidatie, hierdoor gaat het langer mee dan standaard stalen frames.  

Isabella's megaframe 
Isabella's megaframe is gemaakt van staal, maar in plaats van de standaard diameter (25 mm), is deze 32 mm. Dit frame is ook van binnen en buiten behandeld voor roestvorming. 

Voordelen:

  • Gaat lang mee
  • Meer comfort
  • Standaard dikker frame 

Nadelen:

  • Zwaarder dan een reistent 
  • Moeilijker op te zetten