• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer je een lange wandeling, trektocht, fietstocht of beklimming gaat doen heb je natuurlijk eten nodig voor onderweg. Lees meer

Outdoor voeding

Gemakkelijke en compacte maaltijden met outdoor voeding

Wanneer je een lange wandeling, trektocht, fietstocht of beklimming gaat doen heb je natuurlijk eten nodig voor onderweg. Je wil echter niet te veel mee hoeven slepen. Daarom is er de speciale outdoor voeding. Deze compacte pakketjes bevatten alles wat een sportieveling als jij nodig hebt als ontbijt, lunch, tussendoortje of avondmaaltijd. De maaltijden zijn in verschillende gerechten en smaken verkrijgbaar en zijn gemakkelijk te bereiden met wat kokend water. Deze outdoor voeding heeft vaak hoge energiewaardes, waardoor jouw verbrande energie wordt aangevuld en je klaar bent voor de volgende etappe. En dat alles licht en compact.

Lees meer
Lijst
Foto's

Na een hoop inspanning tijdens jouw avontuur heb je natuurlijk geen zin om uitgebreid te gaan koken. Toch wil je iets voedzaams en bovenal lekkers naar binnen werken. Dan komt de outdoor voeding van Adventure Food goed van pas. Deze compacte zakjes bevatten een volledige maaltijd voor 1 of 2 personen welke gemakkelijk te bereiden is. Nadat je het zakje hebt geopend bij de inkeping, verwijder je de zuurstofvanger en vouw je de bodem uit. Hierna giet je de op de zak aangegeven hoeveelheid kokend water in de zak en sluit je de zak. Na enkele minuten wachten en wat roeren is jouw maaltijd klaar!

Adventure Food biedt maaltijden voor verschillende momenten van de dag. Zo zijn er ontbijtjes, maar ook avondmaaltijden en tussendoortjes. De maaltijden zijn er in diverse soorten gerechten, zoals bijvoorbeeld een lekkere gehaktschotel, nasi saté, chili con carne of pasta ham-kaas. Ook voor de mensen die liever geen vlees eten is er genoeg keuze. Denk aan pasta met kaas en champignon of een heerlijke groenteschotel. Er zijn zelfs toetjes. Bijvoorbeeld een lekker vanille desert of een chocolademousse. Voor alle outdoor voeding geldt dat ze je een flinke hoeveelheid energie geven, zodat je er ook tijdens de volgende etappe vol tegen aan kunt!

Wat is een goed en voedzaam tussendoortje?

Tijdens fysiek intensieve activiteiten verbrand je natuurlijk een hoop calorieën. Het is dus belangrijk dat je deze ook weer binnenkrijgt. Kies dan voor een tussendoortje die rijk aan calorieën en koolhydraten is, zoals een energybar, een banaan of een plak ontbijtkoek.  

Hoeveel kcal moet ik per dag binnenkrijgen?

De aangeraden hoeveelheid kcal die je per dag moet binnenkrijgen zijn voor een man: ongeveer 2500kcal en voor een vrouw: 2000kcal. Dit zijn de benodigde calorieën voor een gemiddelde dag. Wanneer je een uur fanatiek sport heb je al 500kcal meer nodig. Probeer dus tijdens het plannen van je activiteit hier rekening mee te houden zodat je niet te weinig eet, dit kan je prestatievermogen verminderen. 

Hoeveel water moet ik ongeveer meenemen?

Het gemiddelde advies voor wat een volwassen persoon aan water binnen moet krijgen is ongeveer 2 liter. Maar tijdens het uitvoeren van fysieke activiteiten verlies je natuurlijk een hoop vocht daarom wordt het aangeraden om sowieso 2 liter water mee te nemen.