• Klantenbeoordeling 9,1
 • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
 • 90 dagen retourgarantie
Deeltenten

Deeltenten

Deeltenten zijn een vrij nieuw concept in de kampeerwereld. Een deeltent is een voortent die niet over de volledige breedte van de caravan gaat, maar slechts over een deel. Dit maakt de pakmaat dan ook een stuk kleiner.
Ook zijn ze makkelijker op te zetten dan een reguliere voortent. Vanwege de compactheid kopen steeds meer kampeerders naast een standaard voortent, een deeltent voor de kortere vakanties. Bezitters van grotere caravans kiezen er dan ook vaak voor om alleen een deeltent aan te schaffen. De deeltenten zijn vaak ook aan een camper of kampeerauto te gebruiken.

Op deze informatiepagina leggen we je alles uit over de deeltenten. Zo weet jij na het lezen van deze pagina precies of een deeltent iets voor jou is. 

Deeltenten

Binnen de deeltenten wordt een onderscheid gemaakt tussen twee modellen:

Polyester deeltenten zijn lichtgewicht, compact en sneldrogend. Een nadeel van tenten met dit materiaal is dat het tentdoek een relatief korte levensduur heeft ten opzichte van deeltenten die zijn uitgevoerd met All Season tentdoek. Polyester is gevoelig voor condensvorming en is niet erg geschikt voor lange vakanties in warme landen.

Klimatex is een veel voorkomend materiaal onder de lichtgewicht polyester deeltenten. Dit is gecoat polyester en deze biedt voldoende bescherming tegen de weersinvloeden. 

Een ander materiaal is IsaLite van het merk Isabella. Dit is een gecoat polyester dat slijtvast, licht van gewicht en makkelijk schoon te houden is.  

Deze deeltenten lijken erg veel op voortenten. De deeltenten worden gemaakt van duurzame materialen met goede doekkwaliteiten, maar zijn niet zo zwaar als voortenten.

Een voorbeeld van zo'n materiaal is het All Season tentdoek. Dit is uiterst duurzaam en makkelijk in onderhoud. Nadeel is dat deeltenten die uitgerust zijn met dit materiaal in verhouding een stuk duurder zijn. 

Een ander soort materiaal dat onder dit type deeltent valt is het Isacryl van Isabella. Groot voordeel hiervan is dat dit lichtgewicht is. Verder is er minimale condensvorming door de ademende eigenschappen van het materiaal. Erg comfortabel dus bij warme zomerdagen, maar hier staat tegenover dat het moeilijker warm te stoken is bij koude weersomstandigheden. Isacryl is geschikt voor alle seizoenen. Verder komt hier een CarbonX frame bij. Dit is een lichtgewicht maar toch zeer sterk frame.  

Deeltenten

Zoals gezegd is een groot voordeel van de deeltent dat de pakmaat een stuk kleiner is en deze makkelijker op te zetten is dan een reguliere voortent. Dit maakt de caravan deeltent perfect voor kortere vakanties, maar ook handig als je van plek naar plek trekt. Bezitters van grotere caravans vinden een deeltent dan ook vaak ruim genoeg en kiezen er daarom voor alleen een deeltent aan te schaffen.

Een deeltent biedt ook voordelen ten opzichte van de luifel. Zo beschermt een deeltent tegen wind en regen en vergroot deze de leefruimte. Dus eigenlijk de voordelen van een voortent, maar dan in een kleiner formaat waardoor de deeltent makkelijker mee te nemen en op te zetten is. 

Als je dus niet zo veel ruimte nodig hebt, veel rondtrekt of simpelweg een kleinere pakmaat met meer opzetgemak zoekt is de deeltent de perfecte oplossing. 

Deeltenten
Deeltenten

Een deeltent kan ook in een opblaasbare versie komen. Hier gaan meerdere voor- en nadelen mee gepaard die we hieronder opsommen.  

Voordelen:

 • Lichtgewicht  
 • Binnen enkele minuten opgebouwd door het meerkamersysteem 
 • Makkelijk in onderhoud 
 • Luchtslangen kunnen makkelijk vervangen worden 

Nadelen: 

 • Niet geschikt voor all season gebruik, maar voor de periode voorjaar tot herfst 
 • Bij warme temperaturen zetten de luchtslangen uit. Bij >25 graden is het aan te raden om de luchtslangen minder hard op te pompen zodat de druk in de slangen niet te groot wordt.
 • Met een deeltent hoef je geen rekening te houden met de omloopmaat. De breedte van een deeltent loopt gelijk met het rechte stuk rail van de caravan en de zijwanden lopen ook recht naar beneden. Let bij het kiezen van de breedte van de deeltent er alleen wel op dat de zijwand van de deeltent niet recht op het raam zit van de caravan. 
 • Gebruik een grondzeil onder de deeltent. Door de vocht- en schimmelbestendige kwaliteiten van het grondzeil houd je droge voeten. Bovendien verleng je de levensduur van de deeltent. 
 • Voor de winterkampeerders is er ook een deeltent: de wintertent. Deze tenten zijn van PVC, dit materiaal is goed bestand tegen winterse buien en temperaturen die onder het vriespunt liggen. Daarnaast heeft het dakframe vaak een knik zodat de sneeuw er makkelijk vanaf schuift. 
Deeltenten

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Ben je overtuigd geraakt van de vele voordelen van een deeltent? Neem dan een kijkje in ons ruime assortiment.

Shop hier je deeltent>>

Deeltenten