• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Nederland heeft een prima klimaat alleen soms kan je nog wel eens voor verrassingen komen te staan en dan met name de natte. Lees meer

Regenhoezen voor de rugzak

Het regent het regent, je rugzak wordt niet nat

Nederland heeft een prima klimaat alleen soms kan je nog wel eens voor verrassingen komen te staan en dan met name de natte. Om dan toch je rugzak een beetje droog te houden kan je gebruik maken van een regenhoes. Dit is een soort van zak die je extra buitenom de rugzak bindt om zo het meeste regenwater buiten te houden. De achterkant zal wel open blijven zodat je de schouderbanden kan blijven gebruiken. Bij veel merken en dan voornamelijk de 30+ liter rugzakken wordt een regenhoes automatisch meegeleverd. Meestal vind je deze onderop de rugzak en is te herkennen aan een logo met waterdruppels.

Lees meer

Het zal je opvallen dat vrijwel alle regenhoezen opvallende kleuren hebben en reflecterende logo’s. Dit is niet om je te pesten omdat je net de perfecte rugzak hebt gekocht die naadloos bij de rest van je outfit past, maar wanneer het regent is het vaak ook veel slechter weer en is er dus minder zicht. Door de regenhoezen juist van felle kleuren te maken val je veel beter op en is er een kleinere kans op ongelukken. Je wordt veel beter gezien. Je kan een regenhoes dus ook gebruiken voor wanneer je in nood bent en je extra op wilt vallen.

Mensen die lichtgewicht op vakantie gaan kunnen er mee te maken krijgen dat ze alleen in hun tent kunnen slapen en de rugzak ligt dan buiten in het voortentje of onder de benen. In dat eerste geval ligt de rugzak niet helemaal buiten maar wel op vochtige grond. Om ervoor te zorgen dat de rugzak niet nat wordt van regenwater, leg je gewoon de regenhoes om de tas heen en met deze kant op de grond. Zo komt de rugzak prima de nacht door zonder extreem nat te worden. Wordt de regenhoes vies van zand en modder? Dan kan je deze makkelijk schoonmaken en laten drogen.