• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Of je nu net nieuwe wandelschoenen hebt of een paar dat al wat ouder is, onderhoud is altijd belangrijk. Lees meer

Onderhoudsmiddel wandelschoenen

Niet vergeten om je wandelschoenen te onderhouden

Of je nu net nieuwe wandelschoenen hebt of een paar dat al wat ouder is, onderhoud is altijd belangrijk. Doe je dit niet dan heb je veel minder lang plezier van je wandelschoenen. Het goed laten drogen van je schoenen is het belangrijkste. Doe dit niet bij een kachel of in de volle zon maar op een zo rustig mogelijke manier. Heb je toch wat haast dan is de ouderwetse krant nog altijd een goede optie. Laat je je schoenen te snel drogen dan kunnen deze gaan vervormen. Polyester schoenen een beetje maar wandelschoenen van leer zijn hier erg gevoelig voor.

Lees meer
Lijst
Foto's

Ben je terug van een wandeling probeer dan altijd je wandelschoenen zo schoon mogelijk weg te zetten. Laat eventueel modder drogen en veeg dit er met een borstel vanaf. Hierdoor weet je ook zeker dat er geen vocht blijft zitten en de volgende keer trek je gewoon weer schone wandelschoenen aan. Ga je schoenen reinigen met bijvoorbeeld Nikwax, dan moeten deze ook helemaal schoon zijn voor het beste resultaat. Je moet hierbij zelfs de schoenen nat maken zodat het middel van Nikwax optimaal kan werken. Als je hebt gereinigd dan is het ook belangrijk om de wandelschoenen weer te impregneren. Nikwax werkt hierbij ook optimaal op een natte schoen dus deze hoeft tussen door niet te drogen.

Het kan voorkomen dat er een defect aan je wandelschoen ontstaat nadat deze slecht of niet is onderhouden. In deze gevallen kan er geen aanspraak worden gedaan op garantie. Leer dat uitgedroogd is en is gaan scheuren is een van de meest voorkomende. Heel simpel op te lossen door je wandelschoenen schoon te maken en opnieuw te impregneren of te waxen. Zo houd je het leer soepel en gaat het niet scheuren door uitdroging. Het zou immers zonde zijn dat je door geen onderhoud jaren en kilometers minder doet met je wandelschoenen. Gelukkig is het onderhoud van je wandelschoenen geen hogere wiskunde, maar een kwestie van doen met de juiste middelen.