• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Lowe Alpine

Al meer dan 40 jaar maakt Lowe Alpine rugzakken voor ieder avontuur. Lees meer

Lowe Alpine

Lowe Alpine is met een expeditie rugzak begonnen

Al meer dan 40 jaar maakt Lowe Alpine rugzakken voor ieder avontuur. Waar het ooit begon met één enkele expeditie rugzak, maken ze tegenwoordig meer dan honderd verschillende soorten rugzakken. Het bedrijf heeft heel veel kennis opgebouwd over de functionaliteit en technische aspecten van rugtassen. Waar de rugtas je rug het meest belast zijn er extra verstevigingen aangebracht. Alle grote rugzakken van Lowe Alpine hebben een dubbele bodem van dik nylon. Dit zorgt voor een langere levensduur. Nog een voordeel is dat door de productie met naald en draad je altijd en overal een noodreparatie kunt uitvoeren.

Lees meer
Lijst
Foto's
Lowe Alpine Nijmegen 6 Heuptas Zwart
Tijdelijk niet leverbaar
60.00
Lowe Alpine Yacuri 65 LXL Rugzak Grijs
Tijdelijk niet leverbaar
280.00
Lowe Alpine Ignite 15 Rugzak
Levertijd onbekend
34.95

Lowe Alpine maakt al meer dan veertig jaar rugzakken van topklasse. Rugzakken voor klimmers, bergwandelaars, verre reizen, forenzen, vakantie, dagelijks gebruik, de Mount Everest, klimtouwen en voor laptops; je kan het zo gek niet bedenken of Lowe Alpine heeft er een rugzak voor. Het assortiment van Lowe Alpine is dus zeer veelzijdig en divers. De oprichter, Greg Lowe, heeft bijvoorbeeld het (toendertijd) gebruikelijke zware buizenframe vervangen door twee aluminium strips. Dit zou de eerste rugzak worden met een inwendig frame. In de loop der jaren hebben zij dit verder door ontwikkeld tot een verstelbaar draagsysteem.

Lowe Alpine ziet het als een plicht van de outdoor uitrusting industrie om met technieken te komen waarbij de duurzaamheid voorop staat. Daarom fabriceren zij producten van hoogwaardige kwaliteit, deze gaan langer mee en hoef je dus minder snel te vervangen. Daarnaast heeft Lowe Alpine als doel in 2022 hun ecologische voetafdruk met 25% te hebben verlaagd. Ook onderneemt Lowe Alpine actie om de plastic soep tegen te gaan, niet alleen in het productieproces maar ook door organisaties te steunen die acties zoals het opruimen van vuilnis in de natuur houden. Op deze manier helpt Lowe Alpine mee bij het behoud van het milieu.