• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Opblaasbare tenten zie je meer en meer verschijnen op de campings. Lees meer

Dometic opblaasbare tenten

Een waar paleis van Dometic in een tentzak

Opblaasbare tenten zie je meer en meer verschijnen op de campings. In Nederland, maar ook steeds vaker in het buitenland. Na de overname van Kampa hebben ze bij Dometic ervoor gekozen om de opblaasbare familie tent een complete “make-over” te geven. Zo is er een serie tenten ontstaan die je nog niet eerder zag. Niet alleen het uiterlijk van de tenten is schitterend, maar ook de slimme details hebben wij nog niet zo compleet gezien bij andere opblaasbare tenten. Het opvallendste is misschien wel de dakvorm van de tent. Het lijkt meer op een vakantiehuis dan een stoffen tent. En moet je maar eens kijken hoeveel binnenruimte dit op levert ten opzichte van de traditionele opblaasbare tenten.

Lees meer
Lijst
Foto's

Een verborgen geheim van de opblaasbare tenten van Dometic is de bagageruimte. Deze vind je achter de slaapcabine en is ook alleen te bereiken via de slaapcabine. In deze ruimte kan je alle bagage droog en uit het zicht bewaren. Zo heb je in de tent ook geen losse tassen of koffers meer staan. Ook hebben deze opblaastenten niet alleen de bekende grasharingen in het zakje zitten, maar tevens een aantal rotspennen. Zo kan je direct vanuit de verpakking op ieder terrein gaan overnachten. Om de tent volledig af te spannen hebben ze bij Dometic bedacht dat er alleen maar stevige spanbanden gebruikt mogen worden. Deze zitten standaard al aan de tent en hoef je niet nog een keer speciaal aan te schaffen.

Luchtbuizen als frame is niet nieuw, wel de manier waarop Dometic deze heeft toegepast in hun opblaastenten. De zijwanden van de opblaasbare tenten van Dometic zijn helemaal recht en het dak loopt in een punt als dat van een huis. Hierdoor heb je maximaal de ruimte langs de zijkant van de tent. Anders dan de traditionele vorm waarbij de tent een dak heeft dat rondloopt. Ook zijn de luchtbuizen dubbel verpakt in een stevige polyester mantel. Dit maakt ze niet alleen duurzamer, de “tubes” blijven ook veel beter op hun plek bij het gebruik van de tent. Al met al zijn dit echt fantastische tenten.