Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*
Relaxstoel

Relaxstoel

Deze stoel is voor de echte genieters. En wat is nou een beter moment om lekker te relaxen dan op vakantie? Zoals de naam al doet vermoeden, heeft deze campingstoel echt alles in huis om compleet tot rust te komen. Maar wat betekent dit nu eigenlijk? Waarom is deze stoel comfortabelere dan bijvoorbeeld een standenstoel? Deze pagina is volledig hieraan toegewijdt.

We hebben een breed assortiment aan relaxstoelen. Op deze pagina kom je meer te weten over de relaxstoel. Onder andere kom je erachter of het de slimste keuze is voor jou om voor een relaxstoel te gaan, waar de relaxstoel vandaan komt en hoe de stoel in elkaar zit.

- Relaxstoel

Van oorsprong is de relaxstoel ontworpen door Lafuma. Zij werden geïnspireerd door de stoelen waar astronauten in zitten. Omdat astronauten lange tijd in dezelfde houding moeten zitten, moet dat natuurlijk wel een fijne houding zijn. Dit betekende het begin van de relaxstoel. De leuning van deze stoel kan naar achteren worden gezet, waardoor je dezelfde houding hebt als een astronaut. En dus erg relaxed zit!

Een relaxstoel kan zonder opstaan versteld worden en je kunt ze vastzetten in de juiste stand. Door de gebogen vorm wordt je hele lichaam ondersteund, van je kruin tot aan je voeten.

- Relaxstoel
- Relaxstoel

Heb je iets meer ruimte in de auto of caravan dan kan je prima een relaxstoel meenemen naar je vakantiebestemming. Houd er namelijk wel rekening mee dat deze stoelen ingeklapt meer ruimte in beslag nemen dan een normale campingstoel. Maar is ruimte geen probleem dan is een relaxstoel zeker het overwegen waard!

Relaxstoel
- Relaxstoel

De bekleding van een relaxstoel kan op 2 manieren vast zitten. Dit kan met elastiek of met clips. De nieuwere modellen van Lafuma zijn allemaal vervaardigd met een clip systeem. Crespo, daarentegen, produceert de relaxstoelen met elastiek. 

Elastiek zit aan de zij- en bovenkant door de stoel heen gevlochten zodat de bekleding aan het frame vast zit. Clips klik je van het frame aan de bekleding. Voordeel van elastiek is dat het mee rekt, maar het kan dus ook teveel uitrekken. Iets dat met clips niet zal gebeuren. Waar je het elastiek kan vervangen is dat bij clips niet mogelijk. Denk dus goed na of je kiest voor clips of elastiek. 

- Relaxstoel

Als je dan de relaxstoel hebt aangeschaft kan het genieten beginnen. Maar wist je dat er ook nog vele accessoires zijn om het relaxen nog leuker en gemakkelijker te maken? Zo is een bekerhouder geen overbodige luxe en ook een zonneklep kan heel fijn zijn. Verder mag een hoes om de stoel netjes te houden tijdens het vervoeren en om de stoel netjes op te bergen wanneer je hem niet gebruiktniet ontbreken. 

- Relaxstoel
- Relaxstoel

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Shop onze collectie relaxstoelen