• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Steeds meer mensen gaan op reis met een combinatie van vliegen en een backpack. Lees meer

Flightbag voor de rugzak

Met een flightbag reis je soepeler de wereld rond

Steeds meer mensen gaan op reis met een combinatie van vliegen en een backpack. Vooral de landen ten zuiden van de evenaar staan bekend als populaire bestemmingen. Om ervoor te zorgen dat de reis zo soepel mogelijk gaat is het aan te raden om een flightbag te gebruiken. Bij de meeste vliegmaatschappijen is het zelfs verplicht. Een flightbag is een grote zak waar je je backpack in kan doen zodat er geen banden uitsteken. Zo gaat de rugtas veel soepeler over de transportbanden zonder dat deze of de banden stuk gaan. Ook kan je een flightbag extra afsluiten met een slotje.

Lees meer
Lijst
Foto's

Bij het kiezen van een flightbag is het ook handig om te kijken naar de kleur. Een opvallende kleur laat je sneller jouw bagage eruit pakken op de plek van bestemming. Ook heb je voldoende handvatten aan flightbags zitten om de tas goed op een transportband neer te kunnen leggen. Vergeet ook niet om je adresgegevens op de flightbag te schrijven. Sommige hebben hier een speciaal kaartje voor. Mocht de backpack zoek raken, dan hoeft niemand door de hele tas heen om er achter te komen wie de eigenaar is.

Mocht je erachter komen dat je flightbag kapot is gegaan bij het transport, dan is de kans groot dat je rugzak geen schade heeft. Net als de inhoud hiervan. Ondanks dat het een dun stukje stof is, is een flightbag wel gemaakt van stevige materialen zoals dik polyester of nylon. Sommige hebben zelfs een ribstop. Een flightbag moet uiteindelijk wel echt tegen een stootje kunnen. Bagage wordt nogal eens van hier naar daar gegooid en dat wordt niet met fluwelen handschoentjes gedaan. Een kapotte flightbag is misschien zonde, maar is uiteindelijk veel goedkoper om te vervangen dan een backpack.

Wat is het nut van een flightbag om een stevige tas?

Wanneer je reist met het vliegtuig is het prettig om een stevige flightbag aan te schaffen. De tas wordt hierdoor namelijk beschermt wanneer deze op de bagageband schuift. Hierbij voorkom je dat deze vies wordt of beschadigd raakt doordat de banden ergens achter blijven haken.

Kan ik een backpack beter laten sealen of een flightbag aanschaffen?

De kosten voor eenmalig sealen lopen al gauw op naar de €15,- voor koffers. Voor backpacks op de seal & go kom je qua prijs nog hoger uit. De aanschaf van een flightbag heb je er dus na je vakantie al uitgehaald.

Kan ik een slot vastmaken aan een flightbag?

Flightbags die voorzien zijn van ritsen of stalen ringen kun je eenvoudig voorzien van een TSA slot. Deze sloten zijn eenvoudig los te maken zonder deze te forceren, mocht je de tas bij de douane moeten openen.

Welke formaten flightbags zijn er verkrijgbaar?

Wanneer je de backpack in een flightbag wilt vervoeren hebben we een ruime keuze in verschillende merken en groottes. Hierbij is het van belang dat je de literinhoud van de te vervoeren tas weet. Bij backpacks staat het volume vaak op de tas zelf. De formaten van de flightbags zijn 60, 85, 90 en 110 liter. Zie hier onze collectie flightbags