• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Vaude

Het familiebedrijf Vaude is opgericht in 1974 en dankt zijn naam aan de initialen van de oprichter Albrecht von Dewitz v. Lees meer

Vaude

Waar de passie ontstond

Het familiebedrijf Vaude is opgericht in 1974 en dankt zijn naam aan de initialen van de oprichter Albrecht von Dewitz v. D. (uitspraak Fau’De). De jonge Albrecht had een ongelooflijke passie voor de bergsport en omdat er eind jaren '70 nog niet veel uitrusting op de markt was lag de wereld van ontwikkeling voor hem open. Hij begint met het opbouwen van zijn imperium door verkoop van bergsportuitrusting en produceert zijn eigen rugzakken. In de daaropvolgende jaren groeit het bedrijf goed door en in 1980 opent Vaude zijn nieuwe hoofkantoor in Obereisenbach bij Tettnang. Hier worden nog steeds de ‘Made in Germany’ producten geproduceerd zoals de welbekende fietstassen.

Lees meer
Lijst
Foto's

Een belangrijk punt in de tijdlijn van de groei van het bedrijf is dat er in 1992 de productgroep Bike Sports wordt toegevoegd aan het al ruime assortiment van Vaude. De ontwikkeling van de juiste fietstassen en kleding voor elke fietsactiviteit heeft de groei nog meer bevorderd. Er wordt rekening gehouden met duurzaamheid, pasvorm en functionaliteit voor alle type fietsen. Niet alleen grote fietstassen, maar ook stuurtassen en zadeltassen zitten allen in het assortiment.

In 2009 kwam de volgende generatie von Dewitz in het management van het fors gegroeide bedrijf. Antje had een visie en dat was niet alleen het vergroenen en verduurzamen van de productie, maar ook het eten in de kantine, het vergaderen en de kantoorruimtes. Met haar passie voor de natuur zette ze zich in voor een productie zonder schadelijke stoffen en eerlijke werkomstandigheden. Vanaf 2010 tot vandaag heeft Antje een hele lijst aan milieu keurmerken zoals Bluesign®, onderscheidingen en afspraken gemaakt wat betrekking heeft op haar visie. Het hoofdkantoor is klimaatneutraal en alles wordt geproduceerd onder strenge milieustandaarden.  

Niet alleen klimaat en milieu, ook van het welzijn van personeel tot werkgelegenheid voor vluchtelingen heeft ze omgezet in daden. Daarnaast breidt Vaude dit nog verder uit door het oprichten van de Vaude Acedemy. Hier kunnen bedrijven terecht die ook duurzaam willen ondernemen.