• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Tijdens een inspannend avontuur is het belangrijk dat je goed blijft hydrateren. Lees meer

Waterzakken

Waterzakken zorgen voor een goede hydratatie onderweg

Tijdens een inspannend avontuur is het belangrijk dat je goed blijft hydrateren. Voldoende drinken zorgt ervoor dat je niet uitdroogt en dus wat langer door kan gaan. Speciaal daarvoor hebben wij een aantal mooie drinksystemen in ons assortiment. Deze kan je eenvoudig bevestigen in je rugzak en dan vul je hem met water zodat je onderweg een lekker slokje kan nemen. Waterzakken uit ons assortiment zijn van merken als Deuter, Platypus en Camelbak. De waterzakken zijn van goede kwaliteit, je hoeft dus niet bang te zijn dat er lekkage in je tas plaatsvindt. Ook blijft je water lekker vers in de drinkzak.

Lees meer

Natuurlijk is het onderhouden van drinksystemen ook belangrijk. Onderhoud zorgt ervoor dat hij langer mee kan gaan en je dus langer kan genieten van een verfrissend slokje water tijdens je outdoor avontuur. Speciaal voor het onderhoud hebben we bij Kampeerwereld diverse onderhoudssets in onze collectie. Bijvoorbeeld de Platypus Cleaning Kit met borstels voor de drinkslang en de drinkzak. Ook hebben we losse accessoires voor jouw drinksysteem, zoals de Big Bite Valve van Camelbak. Dit uiteinde kan je op de drinkslang zetten en door er in te bijten kan je drinken. Tenslotte zijn ook de drinkslangen los verkrijgbaar wanneer die aan vervanging toe zijn.

Eigenlijk is tegenwoordig iedere kwaliteit rugzak voorbereid op een drinksysteem. Een apart vak aan de binnenkant van de rugtas waar je de waterzak in kan hangen. Ook zit er in de rugzak vaak een gat waar je de drinkslang door kan steken. Bij de meeste merken staat hier een H2O logo bij. Wanneer je rugzak niet “drinksysteem proof” is, is er altijd wel een mogelijkheid om er toch een in te gebruiken. Naast alle gebruiksgemak van een drinksysteem blijft het water wanneer het in de rugzak zit ook koeler bij warmte. Je rugzak is geen koelkast, maar het water warmt minder snel op.

Om je rugzak geschikt te maken voor het ultieme gebruik kan je ervoor kiezen om deze een upgrade te geven met een drinksysteem. Dit is een systeem dat je in staat stelt om te drinken zonder dat je de rugzak van je rug af hoeft te halen. Een rugzak op- en afladen kost kracht en dat wil je liever stoppen in alle passen van de dag. Ook hoef je nu niemand meer te vragen of hij of zij even een fles van je rugzak kan pakken. Via een drinkslang kan je zelfs zonder handen op ieder moment een slok water nemen. De slang zit bevestigd aan je schouderband.

Voor zover de drinkslang lang genoeg is kan je de waterzak overal in de rugzak stoppen of aan de tas hangen. In de meeste moderne rugzakken is er een speciaal vak aanwezig waar je de waterzakken in kan hangen. Dit vak vind je aan de binnenkant van de tas tegen het rugpand aan. De plek is precies gekozen. Hier kan de waterzak hangen zodat de zwaartekracht meehelpt met het drinken en dit is het midden van de rugzak. Door de waterzak van het drinksysteem in het midden te hangen ga je niet scheef lopen omdat de balans verstoord wordt door een fles leeg te drinken.

Nieuwe drinksystemen kunnen de eerste keer ietwat naar plastic smaken. Wanneer je eenmaal het systeem in gebruik hebt zal dit snel verdwijnen en heb je er geen last meer van. Om ervoor te zorgen dat er geen andere vieze smaken in je drinksysteem terecht komen, is het belangrijk om iedere keer na gebruik het systeem even goed door te spoelen met vers water en vervolgens goed te laten drogen. Ook kan je af en toe de waterzak echt goed schoonmaken met de tabletten van SIGG. Deze maken goed schoon en geven zelfs een pepermuntsmaakje af.