• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

RAB is wereldwijd een gerespecteerd merk in de berg- en andere buitensporten. Lees meer

RAB slaapzakken

RAB is continu bezig met het innoveren en verbeteren

RAB is wereldwijd een gerespecteerd merk in de berg- en andere buitensporten. Alle producten worden uitvoerig getest en RAB is continu bezig met het innoveren en verbeteren van technieken, ook het milieu wordt daarin meegenomen. De slaapzakken vormen hier geen uitzondering in. Zo worden ze bijvoorbeeld met de hand gevuld in hun fabriek in Derbyshire in Engeland om te garanderen dat het dons zo weinig mogelijk verdrukt wordt en de slaapzakken lekker ‘fluffy’ blijven. RAB heeft voor elke buitenactiviteit, en elke weersomstandigheid een geschikte slaapzak.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp slaapzak V2
RAB Ascent 900 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
410.00
RAB Ascent 700 Mummy Slaapzak Dons Donkerblauw
Tijdelijk niet leverbaar
380.00
RAB Ascent 900 Long Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
440.00
RAB Ascent 700 IExtra Wide Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
430.00
RAB Ascent 700 Wide Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
410.00
RAB Ascent 700 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
380.00
RAB Ascent 500 Extra Wide Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
410.00
RAB Ascent 500 Wide Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
380.00
RAB Ascent 500 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
350.00
RAB Ascent 300 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
320.00
RAB Alpine 200 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
320.00
RAB Outpost 300 Deken Slaapzak Dons Groen
Tijdelijk niet leverbaar
260.00
RAB Outpost 500 RZ Deken Slaapzak Dons Blauw
Tijdelijk niet leverbaar
290.00
RAB Outpost 500 LZ Deken Slaapzak Dons Blauw
Tijdelijk niet leverbaar
290.00

Het begon allemaal met een simpele slaapzak die met de hand was genaaid. Nu worden ze met een hele berg aan ervaring net zo in elkaar gezet om ervoor te zorgen dat je het maximale aan warmte en comfort uit je slaapzak haalt. Door het nauwkeurig tellen van de grammen en het minuscuul uitmeten van de isolatie te combineren met een aantal nachten de kou trotseren in de bergen krijg je uiteindelijk de donzen slaapzak voor (van) je dromen. De hydrofobe behandeling van het dons zorgt ervoor dat de veerkracht in de veertjes blijft zodat de slaapzak zijn vorm behoudt. Ook is het dons dankzij de samenwerking met Nikwax waterafstotend. Het dons voor de slaapzakken van RAB wordt zorgvuldig gekozen en is RDS-gecertificeerd. Dit betekent dat het op een diervriendelijke wijze is gewonnen.  

Ook de synthetische vulling heeft in de loop der jaren enorme sprongen gemaakt en het is zelfs zo goed ontwikkeld dat er omstandigheden zijn waarin aangetoond kan worden dat ze beter tegen vocht kunnen dan de donzen slaapzakken. Door gebruik te maken van de Stratus™ polyester-isolatie zijn ze lichtgewicht en geschikt voor al je avonturen. 

Voor beide varianten wordt gebruik gemaakt van gerecyclede materialen. 

Vanaf de jaren '70 maakte oprichter Rab Carrington in Buenos Aires donzen slaapzakken en waren ze al onderdeel van het assortiment. Door de jaren heen zijn daar dus lichtgewicht en synthetisch aan toegevoegd, maar ook de 3- en 4-seizoens slaapzakken zijn verder ontwikkeld. De compacte pakmaat en de juiste warmte- en gewichtsverhouding in zowel de donzen als de synthetische variant zorgen voor de perfecte balans. Zo neem je altijd de juiste slaapzak mee voor je gekozen avontuur, gewapend tegen de extremiteiten van het weer. 

Deze kunnen je op weg helpen bij de keuze voor de juiste slaapzak. Bij het aanschaffen van een RAB slaapzak weet je dat je een slaapzak koopt voor een lange tijd. Daarom is het van belang dat je kiest voor die ene die bij jou past. Zo is het belangrijk dat er een perfecte slaapzak is voor zowel mannen als vrouwen. Er wordt rekening gehouden met verschillende vormen van het lichaam, maar ook dat vrouwen het vaak wat kouder hebben dan mannen. Daarnaast is het goed om te weten dat als je een te kleine of een te grote slaapzak kiest je warmte zult verliezen. 'Pas’ daarom je slaapzak om te kijken of het de juiste maat is. RAB heeft overal rekening mee gehouden: kort, lang en zelfs extra breed. Slaap lekker!