• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Een compleet nieuwe categorie van het bekende RAB, lichtgewicht slaapmatten. Lees meer

Rab slaapmatten

De nieuwste producten van RAB lichtgewicht slaapmatten

Een compleet nieuwe categorie van het bekende RAB, lichtgewicht slaapmatten. Al jarenlang worden er bij RAB fantastische lichtgewicht slaapzakken gemaakt. Deze slaapmatten zijn dus een logische uitbreiding van het merk. Om het assortiment overzichtelijk te houden is er de keuze gemaakt om te beginnen met een paar modellen. Verschillend in R-waarde, gewicht en formaat. Ook is er een selfinflating lichtgewicht slaapmat uitgebracht, de Exosphere 3.5. Je hoeft deze niet op te blazen, dat gebeurt vanzelf zodra je het ventiel opent. Het grote voordeel van deze slaapmat is dat deze wat voordeliger is dan de lichtere varianten.

Lees meer
Lijst
Foto's

RAB slaapmatten zijn niet alleen mooi, maar werken ook fantastisch. Eenvoudige ventielen die wel goed afsluiten maken het oppompen en leeg laten lopen makkelijk en snel. Ook krijg je bij alle slaapmatten een extra ventiel membraan mocht je deze kwijtraken. Ook krijg je bij de luchtmatten een pompzak die erg goed werkt. Bekijk je deze pompzakken goed dan zie een paar oogjes die samen met de luchtslurf een vogelbekdier vormen. Een vogelbekdier oftewel een platypus is een leuke verwijzing en knipoog naar Cascade Design met Therm a Rest. Laten we zeggen dat deze pompzakken wel beter werken dan die van de dames en heren uit Seattle.

Bij de Ionosphere lichtgewicht slaapmatten van RAB is er een ander soort isolatie gebruikt dan bij andere merken. Het ene merk werkt alleen met krakende laagjes folie (deze slaapmatten worden wel steeds stiller) en het andere merk werkt alleen met een synthetische vezel. RAB maakt gebruik van TILT. Deze Thermo Ionic Lining Technology is een combinatie van folie en een synthetische vezel. Door de folie in te sluiten tussen de lagen vezel kraakt deze vrijwel niet maar je hebt wel een optimale isolerende werking. Ook is het pakformaat en gewicht van deze Ionosphere slaapmatten compact en laag. Ideaal dus om te combineren met je RAB slaapzak.