• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Om in extreme omstandigheden nog steeds comfortabel te kunnen slapen maakt RAB slaapzakken met een donzen vulling. Lees meer

RAB dons slaapzakken

De dons slaapzakken van RAB zijn lichtgewicht en warm

Om in extreme omstandigheden nog steeds comfortabel te kunnen slapen maakt RAB slaapzakken met een donzen vulling. Doordat er wordt gewerkt met hoogwaardig dons is de isolatie zo goed als je deze mag verwachten. Ook het pakvolume en gewicht worden flink gereduceerd dankzij het dons en de Pertex buitentijken. Dit maakt dat de dons slaapzakken van RAB geschikt zijn voor alle omstandigheden. Zeker ook voor situaties die je niet snel tegenkomt, zoals een winterbivak bij -15°C. Naast de technische details zijn de RAB mummy slaapzakken ook gewoon mooi om te zien. Het is bijna jammer dat het strakke design de technische kant verbergt.

Lees meer
Lijst
Foto's

Wanneer je een dons slaapzak gebruikt moet je vaak oppassen bij vocht. Dit kan een probleem worden wanneer er condens in je tent zit, wanneer het regent terwijl je onder een tarp slaapt of bij sneeuw in de winter. Wanneer dons vochtig wordt kan de isolerende werking sterk afnemen. Zo sterk dat in de uitzonderlijke gevallen een slaapzak helemaal niet meer kan isoleren en dat kan zelfs levensgevaarlijk zijn. Met ervaring, innovatie en een samenwerking met Nikwax (bekend van de impregnatie middelen) is er bij de RAB dons slaapzakken alles aan gedaan om het effect van vocht op dons slaapzakken tegen te gaan.

In samenwerking met Nikwax is er een middel ontwikkeld dat het dons impregneert zoals dit ook wordt gedaan met waterafstotende kleding. Dankzij dit middel heeft RAB het effect van vocht flink verminderd en behoudt het dons langer zijn loft. Om vocht verder tegen te gaan heeft RAB de buitentijken van de slaapzakken gemaakt van Pertex. Dit is een waterafstotend materiaal wat het meeste vocht buiten de slaapzak houdt. Zo is je dons slaapzak een stuk beter bestand tegen het liggen in een vochtige omgeving. Dit betekent natuurlijk niet dat de slaapzak waterproof is en je in de regen kan gaan liggen.