• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
8050

Wat Nikwax uniek maakt is hun visie op het onderhouden van je kleding en gear. Lees meer

Nikwax

Nikwax: een unieke visie op het onderhoud van kleding

Wat Nikwax uniek maakt is hun visie op het onderhouden van je kleding en gear. De producten van Nikwax zijn onderverdeeld in twee categorieën. Wasmiddelen en impregnatie/onderhoudsmiddelen. Op deze manier word het nog makkelijker om je spullen te behandelen en deze weer zo goed als nieuw te krijgen. Nikwax heeft als doelstelling om internationaal de marktleider te zijn op het gebied van producten voor onderhoud van outdoor kleding, schoeisel en materialen. Ze willen dit bereiken door te investeren in technische vernieuwing, in de kwaliteit van hun producten, klantgerichtheid en zorg voor het milieu. En het mag gezegd worden dat dit aardig lukt.

Lees meer

Door je kleding eerst op de juiste manier te wassen werkt het impregnatie middel veel beter. Je spoelt eerst de vezels goed schoon om later met het impregneermiddel deze stuk voor stuk opnieuw te coaten. Met deze reden heeft Nikwax een Twinpack op de markt gezet. Dit is een voordeelverpakking waarbij je een fles wasmiddel hebt en een fles impregnatie. Zo wordt het nog makkelijker om met Nikwax te werken. Voor het normale gebruik is deze set er in twee flesjes van 300 ml, maar wanneer je veel wilt wassen kies je voor de flessen van 1 liter.

Het ontstaan van Nikwax is een bijzonder verhaal. Het was in 1977 toen Nick Brown, oprichter van Nikwax, verlangde naar droge voeten tijdens zijn trektochten in the Peaks District en Schotland. De uitvinding die volgde, zorgde voor een heuse revolutie op het gebied van het impregneren van schoeisel. Nick kwam namelijk met een niet zachtmakende impregneer wax voor leren laarzen. Al snel werd dit uitgebreid tot een reeks producten onder de naam Nikwax. Nikwax Waterproofing biedt tot op heden wereldwijd een breed assortiment aan waarbij de doelgroep reikt van lifestyle naar outdooractiviteiten, en alles daartussen in.