• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Een groot voordeel van de Hanwag wandelschoenen is dat elk model, mits het leer goed is, verzoold kan worden. Lees meer

Hanwag wandelschoenen

Hanwag wandelschoenen met een Michelin zool

Een groot voordeel van de Hanwag wandelschoenen is dat elk model, mits het leer goed is, verzoold kan worden. Dit draagt bij aan de duurzaamheid van de wandelschoenen en zorgt ervoor dat je weer een tijd met je schoenen vooruit kan zonder nieuwe te kopen. Vaak hebben de wandelschoenen een Vibram zool, dit is een heel slijtvast zolenmerk. Dit jaar is er een nieuwe samenwerking tussen Hanwag en Michelin wat resulteert in een schoen met de Michelin V-Rough zool. Een combinatie van de meest populaire winterband, de Michelin Alpin 5, en de vaste kwaliteit nubuckleer en techniek van Hanwag.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp wandelschoenen V2

Ook voor mensen die het moeilijk vinden passende wandelschoenen te vinden heeft Hanwag een oplossing, ze hebben verschillende pasvormen. Zo is er van veel modellen een wijd model. Dit betekent dat de pasvorm hetzelfde is behalve bij de voorvoet, die is breder. Ook is er de smalle pasvorm en de Straight fit, die heeft alleen wat extra ruimte bij de grote teen. Hanwag heeft een model dat gemaakt is voor mensen die last hebben van een Hallux Valgus. Deze wandelschoenen hebben een leren voering i.p.v. Gore-Tex. Dit zorgt dat de schoen meer mee vormt met de voet en er extra ruimte is bij het begin van de grote teen.

Bij Hanwag denken veel mensen aan zware lompe bergschoenen. Klopt, maar ze maken tegenwoordig veel meer dan deze leren stappers. Ook voor de lichte wandelingen en reizen worden er veel modellen gemaakt. Dit zijn stuk voor stuk lichtgewicht wandelschoenen die goed ademend zijn. Wat niet verschilt met de echte berg- en wandelschoenen is het voetbed. Deze is voor alle Hanwag schoenen gelijk gehouden omdat de afwikkeling van de voeten heel belangrijk is. Een goede afwikkeling betekent minder snel vermoeide voeten waardoor je langere stukken kan wandelen. Of dit nu hoog in de Alpen is of tijdens een stedentrip dat maakt niet uit.