• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Een Meindl wandelschoen wordt gekenmerkt door de jarenlange ervaring en de verschillende technieken die gebruikt worden zoals Air Revolution, Comfort fit en MFS Vakuum. Lees meer

Meindl wandelschoenen

Technieken in een Meindl schoen

Een Meindl wandelschoen wordt gekenmerkt door de jarenlange ervaring en de verschillende technieken die gebruikt worden zoals Air Revolution, Comfort fit en MFS Vakuum. MFS staat voor memory foam system. Dit memory foam is gemaakt van een soort traagschuim dat zich aanpast aan de warmte van je lichaam. De wandelschoenen zijn hierdoor zacht en comfortabel en gaan, hoe langer je ze draagt, steeds lekkerder zitten doordat ze zich helemaal aanpassen aan je voet. Bij een Meindl schoen met Comfort Fit is er meer ruimte bij de voorvoet waardoor de tenen meer ruimte hebben. De binnenzool is van kurk voor extra comfort.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp wandelschoenen V2

Meindl heeft als eerste wereldwijd Meindl Identity ingevoerd, een principe waardoor je als consument kan zien waar het leer dat voor jouw wandelschoen gebruikt is vandaan komt. Zo wil Meindl transparant zijn in de origine van het leer en laten zien dat ze staan voor verantwoordelijk gelooid leer. In de wandelschoenen met Meindl Identity staat een nummer dat op de website van Meindl ingevoerd kan worden. Het leer komt altijd uit de omgeving van de fabriek om zo te besparen op vervoerskosten. Zo draagt Meindl bij aan het verkorten van het productieproces en het verantwoordelijk omgaan met de natuur. 

De Meindl wandelschoenen komen in verschillende categorieën. Categorie A is een lage wandelschoen, geschikt voor wandelen op vlak en verhard terrein. Ideaal bijvoorbeeld voor een citytrip of alledaags gebruik. De volgende categorie is de A/B categorie. Deze wandelschoen van Meindl heeft een hogere schacht, dit zorgt voor meer ondersteuning en is geschikt voor het wandelen van langere afstanden op overwegend vlak en verhard terrein. Als laatste is er categorie B. Dit is de meest extreme uitvoering, geschikt om onverhard en zo wel vlak als steil terrein te betreden. Het kiezen van de juiste categorie is belangrijk, denk hier daarom goed over na bij het kopen van wandelschoenen.