• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Keuzehulp lichtgewicht stoel

Lichtgewicht meubels

Tegenwoordig is er een breed scala aan lichtgewicht meubels. Wat is nu het voordeel van deze meubels? Hoe zwaar zijn ze eigenlijk? En zitten ze dan wel een beetje lekker? Als jij deze vragen hebt, zit je goed op deze pagina.

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je bent op vakantie en je slaapt lekker en warm, je hebt een droge tent maar je zit op een stuk boom, rots of een opgevouwen slaapmat. Er zijn een aantal punten waarop je eigenlijk niet mag besparen op reis. Zeker niet wanneer dit een trekking-, fiets- of motorvakantie is. Je wilt lekker en warm slapen, de tent moet droog zijn en je wilt altijd lekker kunnen zitten.

Voor veel mensen heeft dat laatste niet echte prioriteit omdat ze de stoelen te zwaar vinden en onhandig. Ze vergeten wel dat wanneer je comfortabel zit dit zoveel meer rust geeft dan wanneer je op een stuk hout zit en aan het eind van de avond in een soort foetushouding bij het kampvuur zit (kan je dat nog zitten noemen?). Ondanks een goede nachtrust ben je de volgende dag gebroken en heeft je lichaam nou niet bepaald een goede rust gehad om de nieuwe dag weer fris en fruitig te beginnen.

Lichtgewicht meubels

In de loop van de jaren is er een sterke ontwikkeling geweest op het gebied van lichtgewicht meubels. In de begin jaren was het al snel een artikel dat alleen bestemd was voor “the rich and famous”, het gewicht was ook nog discutabel en het comfort ver te zoeken. Nu in 2020 is er een ruim scala aan lichtgewicht meubels te vinden die én comfortabel én betaalbaar zijn. Natuurlijk is er een prijsverschil tussen verschillende merken en modellen, maar het belangrijkste is dat hij lekker moet zitten. 

Er zijn een paar punten waar je goed op moet letten als je gaat kijken voor een stoeltje:

  • Gewicht
  • Pakvolume
  • Zitcomfort
- Keuzehulp lichtgewicht stoel

De meeste kleine stoelen wegen onder de kilo en zijn zo compact op te bergen als een slaapmatje. Dit zijn de stoelen die je met gemak in een rugzak meedraagt en mee kunnen op fietsvakantie. Op deze campingstoelen zit je dan redelijk dicht bij de grond. Het is dan geen optie met deze stoelen aan te schuiven aan bijvoorbeeld een standaard campingtafel of een picknicktafel. Wat grotere stoelen staan hoger van de grond en deze komen meer in de buurt van de standaard campingstoel, maar deze zitten vaak ruim boven een kilo en zijn dus een aanzienlijk stuk zwaarder.

Om gewicht te besparen wordt er ook veel gebruik gemaakt van mesh. Dit gaas ventileert erg goed en is lichtgewicht. Zeker wanneer het warm is gaat het minder broeien. Het grootste nadeel is wel dat wanneer het kouder wordt of als er een koude wind staat de mesh stof kou en wind volledig door laat. Er zijn covers voor verkrijgbaar maar je kan het ook eenvoudig oplossen door een jas over de stoel te leggen of aan te doen.

Keuzehulp lichtgewicht stoel
- Keuzehulp lichtgewicht stoel

Des te minder materiaal er is gebruikt in een stoel, des te lichter hij is in gewicht maar ook het pakvolume is een stuk kleiner. Wanneer je hiernaar kijkt is het belangrijk te weten hoeveel ruimte je hebt en of je bereid bent om iets anders thuis te laten wanneer de stoel niet past. Wat grotere stoelen neem je echt niet mee in je rugzak, maar wanneer je een kleinere auto hebt is de lichtgewicht stoel de ideale oplossing om toch met een laag gewicht en weinig pakvolume op vakantie te gaan. Bij de wat duurdere stoelen wordt er een handig zakje meegeleverd zodat je de stoel altijd handig in kan pakken.

Lichtgewicht meubels
- Keuzehulp lichtgewicht stoel
Lichtgewicht meubels

Ook qua zitcomfort is er toch nog een aardig verschil tussen de verschillende stoelen. Bij de meeste kan je op verschillende manieren in de stoel zitten en ook wat meer achterover leunen. Doordat de pootjes dan wat verder uit elkaar staan is er een betere balans. Er zijn een aantal modellen die maar twee pootjes hebben. Hierdoor is er in pakvolume maar zeker ook in gewicht bespaard. Je benen fungeren dan als extra “stoelpoten”. Op zich een prima stoel, maar je benen krijgen hierdoor niet de maximale rust die je echt wel nodig hebt tijdens een trekking- of fietsvakantie.

- Keuzehulp lichtgewicht stoel

Nu je op de hoogte bent van bovenstaande informatie, is het tijd te gaan kijken welke lichtgewicht stoel de beste keuze is voor jouw. We verkopen namelijk verschillende stoeltjes van verschillende merken. 

- Keuzehulp lichtgewicht stoel

Veruit de meeste lichtgewicht stoeltjes die we verkopen zijn van het merk Helinox. Helinox onderscheidt zich door hoge kwaliteit materialen te gebruiken en veel accessoires te bieden om je lichtgewicht set compleet te maken. Zo biedt Helinox niet alleen accessoires voor de stoelen, maar ook lichtgewicht tafels. Deze award-winning stoeltjes bieden je een comfortable, duurzame oplossing voor jouw actieve vakantie.

Alite begrijpt dat het lastig is een goede keuze te maken in het aanschaffen van kampeermateriaal met alle keuzes die we tegenwoordig hebben. Daarom hebben zij het tot hun missie gemaakt om het makkelijker en leuker te maken om naar buiten te gaan. Onze collectie aan Alite stoelen geeft je verschillende keuzes, van "twee-potige" stoelen tot stoelen met armleuningen en bekerhouders. Zo zorgt Alite ervoor dat er altijd wel een stoel voor je tussenzit.  

- Keuzehulp lichtgewicht stoel

Heb je nu naar de prijzen gekeken van Helinox en Alite, dan zal het je ongetwijfeld opgevallen zijn dat deze aardig hoog liggen. Wel behoefte aan een lichtgewicht stoel, maar liever iets minder kwijt zijn? Dan bieden Bardani en Vango een goede oplossing. Beide merken hebben een kleinere en grotere variant lichtgewicht stoel in het assortiment. Let alleen wel op: deze stoelen zijn in gewicht zwaarder dan de Helinox en Alite modellen. Als dit geen probleem is, is een stoel van Bardani of Vango wellicht de beste keuze voor jou. 

Keuzehulp lichtgewicht stoel
- Keuzehulp lichtgewicht stoel
- Keuzehulp lichtgewicht stoel

Al met al is er voldoende keuze als je kijkt naar de lichtgewicht meubels. Bedenk goed wanneer je deze nodig hebt en of het past qua pakvolume en gewicht. Bedenk je ook dat goed zitten echt een absolute meerwaarde heeft ongeacht wat voor vakantie je op de planning hebt staan.

Mocht je nog vragen hebben dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in de winkel voor een persoonlijk advies.

Heb jij een keuze gemaakt? Kom dan langs in onze winkel of schaf jouw lichtgewicht meubels online aan!

Shop hier je lichtgewicht meubels>>