• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

De meeste mensen kiezen een hoge wandelschoen. Lees meer

Hoge wandelschoenen

Hoge wandelschoenen de favoriet van iedereen

De meeste mensen kiezen een hoge wandelschoen. Deze zitten comfortabel en geven de juiste ondersteuning onder alle omstandigheden. Of je nu een dagelijks ommetje maakt met de hond door het bos, een weekend in de Ardennen doorbrengt of een week naar de Alpen gaat. Door de hoogte van de schoenen hebben vooral de enkels het minder te verduren tijdens het wandelen over ongelijke ondergrond. Natuurlijk is de omgeving waar je loopt wel van invloed op de stijfheid van de zool. Des te ruiger het terrein des te stijver de zool moet zijn voor een hoger comfort en zeker ook de ondersteuning. Hoge wandelschoenen hebben ook nog eens als voordeel dat er minder snel water en zand in de schoenen kan komen.

Lees meer
Lijst
Foto's

Zeker bij de hoge wandelschoenen valt op dat deze van de meest uiteenlopende materialen zijn gemaakt. Zo heb je modellen die gemaakt zijn van polyester en andere kunststoffen om maar zo lichtgewicht mogelijk te zijn. Deze schoenen zijn perfect voor glooiend terrein en bospaden. Ga je hiermee de bergen in dan merk je dat ze te licht zijn voor het zware werk. Echte "bergschoenen” zijn meestal gemaakt van leer. Een veel zwaarder materiaal maar wel duurzamer en ze geven veel meer ondersteuning aan de voeten en benen op zwaarder terrein. Zo zie je maar, het gekozen avontuur bepaalt het type hoge wandelschoen.

Net als alle andere schoenen moet je hoge wandelschoenen goed onderhouden. Doe je dit niet dan slijten ze snel en heb je er veel minder plezier van. Met de juiste middelen van bijvoorbeeld Nikwax kun je de wandelschoenen reinigen en impregneren. Doe dit een keer per jaar of vaker als je de hoge wandelschoenen intensiever gebruikt. Uiteraard zullen ook deze wandelschoenen slijten. De lichtere modellen wat sneller dan de zwaardere maar toch. De grootste slijtage zul je merken aan de zool. Deze heeft immers ook het meest te verduren. Merken als Hanwag en Meindl gebruiken een wat duurdere techniek voor de zolen, het grote voordeel hiervan is dat je deze kunt laten vervangen door Paul den Ouden in Veenendaal. Nieuwe zolen zijn goedkoper dan een nieuw paar hoge wandelschoenen.