• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Wanneer er Gore-Tex (GTX) in wandelschoenen wordt gebruikt dan heeft dit een tweetal functies. Lees meer

GTX wandelschoenen

Goed ademende wandelschoenen met Gore-Tex

Wanneer er Gore-Tex (GTX) in wandelschoenen wordt gebruikt dan heeft dit een tweetal functies. De eerste reden is om de wandelschoenen "waterdicht” te maken. Droge voeten betekend minder irritaties die op kunnen treden. De tweede reden is om de schoenen ademend te maken. Gore-Tex heeft de eigenschap dat vocht maar een kant op kan. In het geval van de wandelschoenen met GTX kan vocht niet de schoen in maar wel de schoen uit. Zweet blijft dus niet in de schoenen hangen maar vervliegt uit de schoen. Ook blijven je voeten nu een stukje koeler waardoor je langer met plezier kunt wandelen.

Lees meer
Lijst
Foto's

Niet alleen hoge wandelschoenen hebben een Gore-Tex membraan maar zeker ook lage wandelschoenen. Niet zozeer de waterdichtheid is hier belangrijk maar de ademende functie juist wel. Lage wandelschoenen worden met name gebruikt in de wat hogere temperaturen en de GTX helpt om je voeten wat koeler te houden. Dat water minder snel in de wandelschoenen kan komen is hiermee natuurlijk ook een groot voordeel. Steeds meer merken maken gebruik van Gore-Tex met de simpele reden dat het gewoon echt goed werkt. Ook maken merken hun eigen membraan om zo tot een goedkoper model wandelschoen te komen. Deze werken vaak ook goed, maar er is maar een Gore-Tex.

Ondanks het feit dat een Gore-Tex membraan waterdicht is kan het nog steeds voorkomen dat er water in de wandelschoenen komt. Het water kan door regen vanaf de bovenkant in de schoenen lopen. Hoge wandelschoenen hebben hier iets minder last van omdat je deze wat beter kunt strikken. Maar wandel je veel en lang door plassen, nat gras of ben je veel in contact met water dan kan dit ook in de wandelschoenen komen. Het GTX membraan loopt namelijk niet helemaal rondom de schoenen. Als het leer bijvoorbeeld verzadigd raakt van het water dan kan dit het water doorgeven door de kieren van het Gore-Tex naar de binnenkant van de wandelschoenen. Er zijn een paar modellen op de markt die Gore-Tex Surround hebben, maar over het algemeen als je de schoenen als gewone wandelschoen gebruikt dan heb je hier niet snel last van.