• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Goed slapen is essentieel voor een fijne vakantie. Lees meer

Zomer slaapzakken

Slaapzakken voor in de zomer

Goed slapen is essentieel voor een fijne vakantie. Koude nachten zijn bijvoorbeeld niet fijn, net als te warme nachten. Een goede slaapzak is dus belangrijk omdat een verkeerde keuze een slechte nachtrust kan betekenen. Deze zomerslaapzakken zijn geschikt voor de normale zomerse nachten. Het kan dan best warm zijn en een te warme slaapzak is dan en te duur voor je gebruik en het slaapt niet fijn. De zomerslaapzakken hebben een minimale isolatie waardoor je ook met de hoge temperaturen gewoon in je slaapzak kan liggen. Is het dan toch nog te warm dan hebben al deze slaapzakken goede ventilatiemogelijkheden en de deken slaapzakken kun je ook gewoon als deken gebruiken.

Lees meer
Lijst
Foto's
Keuzehulp slaapzak V2
Marmot Palisade Mummy Slaapzak Dons
Op voorraad
330.00
270.00
RAB Ascent 300 Regular Mummy Slaapzak Dons
Tijdelijk niet leverbaar
320.00

Door minder isolatie in de zomerslaapzakken te gebruiken zijn de meeste van deze slaapzakken ook meteen lichtgewicht en compact. Een groot voordeel voor wanneer je zeker weet dat je geen koude nachten tegemoet gaat. Ook hebben de meeste zomerslaapzakken een binnen- en buitentijk gemaakt van (technisch) katoen. De reden hiervan is dat dit comfortabel ligt en ook is het gewicht vaak minder belangrijk bij de comfort slaapzakken. Ga je voor een lichtgewicht zomerslaapzak dan is er polyester of nylon gebruikt om op gewicht te besparen. Deze slaapzakken liggen er niet minder om.

We kunnen er met zijn allen niet omheen. De afgelopen zomers waren allemaal wat warmer dan we gewend zijn. Op zich niet erg, alleen die klamme nachten zijn niet prettig. Om dan lekker in je zomerslaapzak te kruipen is geen fijn idee. Hoe weinig isolatie hier ook in mag zitten. In deze gevallen heb je twee opties. Je kunt een lakenzak gebruiken. Dit is een dunne hoes waar je in kunt liggen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende materialen. Net wat jij fijn en comfortabel vindt. De tweede optie is om gewoon boven op je slaapzak te gaan liggen. Een zomerslaapzak van nylon of polyester is dan niet zo comfortabel als wanneer je een zomerslaapzak hebt van (technisch) katoen.