• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Als het neuswiel van je caravan defect is merk je pas hoe belangrijk deze eigenlijk is. Lees meer

Neuswielen

Voor de caravan zijn er verschillende neuswielen

Als het neuswiel van je caravan defect is merk je pas hoe belangrijk deze eigenlijk is. Het neuswiel zorgt ervoor dat je de caravan een stuk makkelijker kan verplaatsen en aan- en af kan koppelen. Neuswielen voor de caravan zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Hierbij zijn er neuswielen met verschillende diameters, met verschillende hoogtes en met een massieve band of luchtband. Wil je het neuswiel wat hoger? Dan kan je dit doen met de neuswielklem. Ook deze vind je in ons assortiment neuswielklemmen. Zo wordt het plaatsen en verplaatsen van je caravan een stuk makkelijker.

Lees meer

In ons assortiment neuswielen vind je ook het belangrijkste onderdeel om het neuswiel van de caravan te repareren. Voor het gemak noemen wij het even de band van het neuswiel. Hierin hebben we verschillende modellen op voorraad en kan je op eenvoudige wijze het neuswiel weer repareren. Verleng de levensduur van het neuswiel van de caravan door hem tegen weersinvloeden te beschermen en hem af te dekken met een disselhoes. Een grote ergernis voor de caravan bezitter is het wegzakkende neuswiel in zachte ondergrond. Met de ombouwset van Reich is dat verleden tijd en trek je de caravan een stuk makkelijker op zijn plaats.

Wat betreft de banden voor het neuswiel van je caravan zijn er twee opties: een massieve band of een luchtband. Beiden hebben natuurlijk zo hun voor- en nadelen. Massieve banden zijn volledig van kunststof en kunnen hierdoor niet lek raken. Het nadeel is echter wel dat deze banden stug en smal zijn en hierdoor sneller wegzakken in zachtere ondergronden. Een extra brede massieve band lost dit probleem maar deels op. Luchtbanden rijden een stuk soepeler en zakken minder snel weg in zachte ondergronden. Ze zijn daarom ook erg handig als je een mover gebruikt. Luchtbanden zijn echter groter en kunnen ook lek raken.