Voor 17.00 uur besteld?
Vandaag verstuurd!
Gratis verzending vanaf €35.-*

Beal klimtouw introductie actie!

Beal klimtouw introductie actie!

Dit jaar komt Beal met een volledig nieuw assortiment aan klimtouwen. Wij kunnen moeilijk alle touwen zelf testen dus wij vragen jouw hulp! Van de nieuwe klimtouwen hebben wij er drie geselecteerd die wij graag gratis weggeven aan een producttester. Het touw wordt geleverd in de door jou gewenste lengte.

1x Virus 10
1x Joker 9.1 GoldenDry
1x Opera 8.5 GoldenDry

Kiezen we jou als tester dan sturen we het touw gratis op en verwachten wij een uitgebreide review achteraf inclusief foto van het klimtouw in gebruik.

Wil jij kans maken op een gratis klimtouw? Meld je aan door te reageren op dit bericht en laat ons weten waarom jij de beste tester bent!

21 maart maken wij bekend wie de tester's zijn geworden. We sturen je een email.

Op dit artikel reageren
E-mailadres:
Je emailadres
wordt niet gepubliceerd
Je naam:
1 jaar geleden door Pieter Bik
Hallo Outdorado,

Ik ben een 18 jarige ervaren nu jeugdsportklimmer. Ik klim inmiddels al bijna 10 jaar bij de Monte Cervino in Bergschenhoek. Hier geef ik ook training aan de lokale jeugd club. Ik heb al jaren meegedaan met de nationale wedstrijden en anderhalf jaar het lokale RTC vertegenwoordigd op de nationale jeugd wedstrijden. Inmiddels doe ik nu voor het laatste jaar mee aan de jeugdwedstrijden.

Omdat ik klom bij de Monte Cervino in Bergschenhoek ben ij op jonge leeftijd in contact gekomen met gevorderde klimtechnieken omdat de buitenwand van de Monte Cervino toch wel een van de beste locaties in Nederland is om te voorklimmen. Hierdoor heb ik ondanks dat mijn ouders zelf niet klimmen op jonge leeftijd leren voorklimmen. Ook was ik altijd erg geïnteresseerd in touwtechnieken, op mijn 15e heb ik mijn eerste eigen voorklimset gekocht om nog meer te kunnen voorklimmen. Een jaar later heb ik met mijn toen nog 14 jarige klimmaatje op een vakantie met de klimclub van de Monte Cervino voor het eerst gemultipiched in de Franse alpen. De afgelopen zomer heb ik mijn eerste ervaring opgedaan met alpinisme. Deze ervaring hoop ik van de zomer te kunnen vergroten.

Deze zomer ga ik voor het eerst met twee vrienden waar ik al jaren samen mee klim en train 3-4 weken op vakantie. Samen willen zoveel mogelijk leuke avonturen te beleven en moeilijke routes klimmen. Wij willen vooral gaan sportklimmen maar ook Multi-pitchen en misschien wat lichte alpinisme. Maar ook in de maanden voor de vakantie zullen we vele uren aan de buitenwand van de Monte Cervino hangen. Zelf heb ik een inmiddels al wat ouder 9,8mm enkeltouw dat ik de afgelopen jaren voor al mijn avonturen heb gebruikt. Deze is inmiddels al bijna aan vervanging toe, deze actie komt daardoor erg goed uit. Welk touw het zou worden maakt mij eigenlijk niet uit. Elk van de touwen zou veel gebruikt worden om mooie avonturen mee te beleven. En natuurlijk om een mooi review te schrijven met foto’s van alle avonturen.

De Joker 9.1 Unicore GoldenDry (70 meter) zou perfect zijn voor pogingen in harde sportklimroutes.
De Virus 10(70 meter) zou perfect zijn voor het wat rustigere klimmen en het uitwerken van routes.
De Opera 8.5 Unicore GoldenDry(50 meter) zou in combinatie met een tweede Opera 8.5 die wij dan zelf zouden aanschaffen ideaal zijn voor multipitchen. Als enkel touw zouden we hem kunnen gebruiken om bijvoorbeeld een gletsjer over te gaan. Welk touw het zou worden laten wij graag aan jullie over aan de hand van wat jullie graag willen zien.

Met vriendelijk groet,
Pieter
1 jaar geleden door Lisan Schroot
Hoi!
Na jaren lang klimmen met touwen van vrienden, familie en via via, zou ik nu SUPER graag mijn aller eerste klimtouw willen! Om gelijk te testen in du tarn :) en in de zomer in Noorwegen.. misschien niet meest ervaren tester, maar wel liefdevolle touwliefhebber!
groetjes, lisan
1 jaar geleden door Line van den Berg
Beste Outdorado,

Ik zou graag de Joker 9.1 GoldenDry willen testen. Drie jaar geleden is mijn passie voor klimmen ontstaan en sindsdien is de sport niet meer uit mijn leven weg te denken. Ik woon in een klimhal, ga regelmatig sportklimmen in de rotsen en ben fanatiek alpinist. Naast sport, is klimmen een levenstijl en een manier om de prachtigste plekken van de wereld te zien. Zo ben ik al verwend met de rotsen van Hong Kong en Tonsai (Thailand), het uitzicht vanaf Sajama (de hoogste berg van Bolivia - 6542 m) en natuurlijk "onze" Alpen. Ik zou graag dit nieuwe touw meenemen op mijn volgende avonturen en samen nieuwe ervaringen op doen! Sportklimmen, alpineren en zelfs ijsklimmen! Want dat kan allemaal met dit veelzijdige touw!

Waarom ben ik een goede tester? Ik ben enthousiast en nieuwsgierig, mijn klimpartner maakt supermooie foto's en ik hou van schrijven.

Let the best men win!

Groetjes,
Line
1 jaar geleden door Ursula Fisscher
Ik ben de beste tester voor het nieuwe Beal touw omdat ik niet van overhangklimmen hou. Toch moet dat af en toe, dan klim ik na en roep dan heel hard: "Blok! Meer blok!!!" De slijtvastheid van het touw wordt dan goed getest. ik ga binnenkort twee weken klimmen (eind april - begin mei, waarschijnlijk in Zuid Frankrijk).
1 jaar geleden door Niels Goossens
Ik ben samen met mijn dochter de beste tester omdat wij dit klimseizoen samen weer gaan klimmen in Duitsland en Frankrijk. We beginnen dit voorjaar in Sauerland om daar alle klim mogelijkheden relatief dicht bij huis eens te verkennen. We hebben al goede ervaring met de Beal Edlinger2 van 50m maar missen net die extra meters om er helemaal voor te gaan.
1 jaar geleden door Joyce Koelemij
Graag willen we ons opgeven om Opera 8,5 dry cover te testen, omdat als Het bij ons een maand heel blijft dat al heel wat wil zeggen????
We gaan over een maand richting het zonnige zuiden, omdaar volop gebruik te maken van het touw. En met de kosten die we nu besparen kunnen we ons 3 weken langer vermaken op de mooiste klimplekken van Europa.
Dus wilt u een dat uw touw aan een grondige test word onderworpen.... Wij staan paraat.
1 jaar geleden door Tom Van Bouwel
Dag Outdorado,

Geregeld schuim ik het internet af opzoek naar mooie outdoor aanbiedingen en daarbij is jullie site een vaste waarde. Toen ik deze actie zag was ik meteen geïnteresseeromdat ik vorig jaar voor de eerste keer kennis heb gemaakt met een touw van Beal (joker 9.1 goldendry) en alle deelnemers van de stage alpinisme waren hier zeer positief over. Aangezien de Joker 9.1 GoldenDry (bij voorkeur 60m) het meest veelzijdige klimtouw is, zou ik deze eens langdurig willen testen in verschillende omstandigheden.

Waarom ben ik de beste tester?

Bekijk even mijn planning voor 2016:
25/03 tot 06/04: sportklimmen en multipitchen op behaakte massieven in Gorge du Tarn en Gorge de la Jonte
28/05 en 29/05: adventure en sportklimmen op een massief in België
02/07 tot 09/07: adventure klimmen in La Bérarde
10/07 tot 23/07: Alpinisme rond regia Zermat en Zinal met enkele 4000'ers op het programma
12/08 tot 15/08: Alpinisme regio nog te bepalen
02/09 - 05/09: Alpinisme, indien de condities het toelaten de Matterhorn

Deze mix van sport-, multipitch-, adventure klimmen en alpinisme zal me als geen ander in staat stellen om het nieuwe touw van Beal te beoordelen op alle aspecten waar een klimtouw mee te maken kan krijgen. De feedback van mijn medeklimmers zal eveneens bijdragen aan een gefundeerde review en bovendien staan de locaties op het programma garant voor een hoop fantastische foto's.

Met sportieve groeten,
Tom
1 jaar geleden door Thibault Beerden
Beste Outdorado,

Als brandweerman en in volle opleiding in het RED-team (Klimteam Reddingen Brandweer Gent) kom ik vaak in aanraking met touwen. Ik ben een fervent sporter en sportklimmer.
Op 2 april vertrek ik naar Zuid-Frankrijk, Buis Les Baronnies, om mijn KVB-3 Klimstage en -brevet af te leggen.
Daarna is het de bedoeling dat we met onze groep klimmers van de brandweer naar de Ardennen, Frankrijk, Spanje, Griekenland en Thailand gaan om te klimmen.
Met een nieuw touw zouden jullie ons enorm helpen! En zal het touw uitgebreid getest worden de komende weken en maanden!
Alles is welkom maar als ik mag kiezen dan liefst de "Beal Joker 9.1 Unicore Goldendry".
In ruil daarvoor zal ik met veel plezier het touw testen tijdens de KVB-3 Stage binnen 2 weken en daar een uitgebreide review met foto's van maken!

Met vriendelijke groeten,

Thibault Beerden

1 jaar geleden door jop
Als instructeur en alpinist zal ik met klimmers van allerlei niveau's in allerlei terrein komen dit voorjaar/deze zomer. Daarmee ben ik niet alleen als tester. De mening van 1 persoon is interessant, maar de mening van een groep fanatieke gebruikers geeft een veel beter beeld. Ik (ex-materiaalbeheerder) zal een aantal weken samen met onder andere een huidig materiaalbeheerder gaan klimmen, waarin we veel ervaring met een touw kunnen opdoen. Een Joker 50m is een touw dat het best past bij de activiteiten die ik voornamelijk zal ondernemen deze zomer.
1 jaar geleden door Sander Koop
Hoi Outdorado,

Ik denk dat wij een heel bijzondere testcase kunnen zijn voor de "Beal Joker 9.1 Unicore GoldenDry". Wij, SRCN Reddingshonden zijn een gespecialiseerd team dat doormiddel van het inzetten van honden slachtoffers lokaliseert in rampgebieden.
Om dat rampgebieden moeilijk te bereiken zijn hebben wij ook enkele IRATA gecertificeerde vrijwilligers in ons team, die ons helpen de moeilijk bereikbare plaatsen te bereiken.
Ook kan het denkbaar zijn dat een reddingsoperatie van de geïsoleerde vrijwilliger met hond noodzakelijk is. Een unicore lijn is dan van onschatbare waarde. ook de eigenschappen ligt en water afstotend zijn op het lijf geschreven em bij het reddingswerk te kunnen gebruiken.
Hoe lichter onze uitrusting hoe verder we kunnen gaan in het bereiken van slachtoffers.
We trainen met onze honden geregeld met touwwerk. Een review met mooie foto's van honden in de "Beal Joker 9.1 Unicore GoldenDry" lijnen zou toch een bijzondere toevoeging zijn.

we zouden graag twee lijnen testen van 60 meter.

Sander Koop
PR en Fondsenwerving
Bouwkundige TOL-team

tel: +316-29513767
www.srcn.nl
T @Sander_SRCN

1 jaar geleden door Olivier
Hey Outdorado,

Nu ongeveer een dik jaar geleden ben ik ten val gekomen in Schotland. Helaas is toen mijn touw tijdens de redding doorgesneden geworden. Nu ben ik volledig gerevalideerd, en zit ik boordevol plannen. Alleen zit ik ook nog met 2 stukken touw in plaats van 1 lang touw...
Ik zou daarom ook heel graag jullie test-persoon willen worden voor de joker. Niet alleen zouden jullie me dan heel blij maken, maar ik zal er dan ook mooie verhalen mee schrijven. En dit natuurlijk letterlijk als figuurlijk ;-)

Groetjes,
Olivier
1 jaar geleden door Maartje
Hallo Outdorado,

wat een leuke actie! Ik zou graag het touw mee willen nemen naar mijn vader die in Konstanz woont (gelegen in het zuiden van Duitsland op de Zwitserse grens). Mijn vader heeft daar de nieuwe liefde van zijn leven gevonden en samen hebben zij 2 zoontjes, dat zijn dus mijn halfbroertjes Joris (6) en Raphael (4). Ook de liefde voor het klimmen komt daar helemaal tot zijn recht, het is een prachtige omgeving en ze zijn dan ook regelmatig bij/op/aan de wand te vinden. Zowel in de hal (fantastisch daar! Er hangen bijna geen touwen), als buiten zodra het weer het toelaat. Ook m'n kleine broertjes rennen tegenwoordig naar boven en beleven er steeds meer plezier aan.

Ik weet zeker dat ze het heel erg leuk zullen vinden om een nieuw touw uit te testen en dat geeft mij ook meteen weer een excuus om héél snel die kant op te gaan om weer eens met z'n allen lekker te gaan klimmen ;)

Succes met het maken van de keuze!

Met vriendelijke groet,

Maartje
1 jaar geleden door Remco van Bergen
Als materiaal-bewaarder van de NKBV regio Limburg is iedere kans om aan een nieuw touw te komen mooi meegenomen! We klimmen met name in de zomermaanden (april t/m november) dus het 'standaard' Virus-touw zou prima kunnen voldoen, als het aan de hoge verwachtingen voldoet... Dat zoeken we graag voor jullie uit!
Het touw zal ingezet worden als top-rope, voorklim- en cursustouw, naast het testen een mooie manier om jullie merk bekend te maken bij de (beginnende) buitenklimmer!
1 jaar geleden door Stephan van den Berg
Beste Outdorado team,

Ten eerste, erg leuk dat jullie deze actie opzetten!

Mijn naam is Stephan van den Berg, sinds mei 2014 ben ik woonachtig in Oostenrijk. Wij bouwen hier een vakantiehuis waar ik momenteel fulltime mee bezig ben. Door mijn luxe positie als zelfstandige kan ik mijn tijd zo indelen dat ik zo veel mogelijk aan de rotswand hang .

We bouwen de woning in Kärnten, wat erg centraal ligt tussen een aantal mooie klimgebieden. Zo zitten we in 25 minuten in het Maltatal, in een uur in noord Slovenië en noord Italië en in een uur of 3 in Arco of het Zillertal.

Het afgelopen jaar heb ik behoorlijk veel buiten geklommen, ongeveer zo’n 80 dagen in 2015. Ook heb ik een redelijk aantal verschillende touwen kunnen uitproberen van merken Petzl, Mammut, Beal, Edelrid en Sterling.

Vanwege mijn technische achtergrond ben ik altijd geïnteresseerd in het testen van nieuwe hardware, het lijkt me daarom ook erg leuk om voor jullie en mijzelf deze touwen te mogen testen. En uiteraard de rest van klimmend Nederland te voorzien van een onafhankelijke mening over deze 3 touwen.

Mochten jullie interesse hebben in mijn (klimmers) bio neem dan even een kijkje op de volgende website :

https://www.8a.nu/user/Profile.aspx?UserId=45516
https://www.facebook.com/bergundsonne
https://m.facebook.com/berg.meubels.7

Met vriendelijke groet,

Stephan van den Berg
+43 664 271 9001
Info@bergmeubels.nl
1 jaar geleden door Anika Smit
Mijn hart gaat sneller kloppen van de Joker 9.1 Golden Dry, en zou deze met liefde testen!

Momenteel heb ik een Beal 11mm touw, die al al wat ouder is en eigenlijk te dik om lekker mee te multi-pitchen etc.
Ik zou daarom graag overstappen op een dunner, lichter touw. De Joker lijkt me door de Golden Dry ideaal omdat ik mede door de bergsportdag van de NKBV zeer geïnteresseerd ben in alpine. Deze zomer ben ik van plan veel weekenden en weekjes te plannen richting de rots, dus aan testen kom ik zeker toe! Omdat ik liften ook erg leuk vind, is een lichter touw natuurlijk ideaal om mee te nemen. Daarnaast vind ik het leuk om reviews te schrijven en feedback te geven, zeker als het gaat om klimgerelateerde zaken.
1 jaar geleden door Thomas Nieuwenburg
Beste Outdorado,

Ik zou erg graag de Joker 9.1 of de Opera 8.5 testen.
Voor mijn werk als klim instructeur in de Ardennen woon ik het grootste gedeelte van het jaar in de Ardennen. In mijn vrije tijd klim ik zeer veel buiten en in alle seizoenen. Ideaal om het touw in elk weertype te testen.
Zomers zit ik in de Alpen waar ik het touw onder grotere omstandigheden op de proef kan stellen. Dit jaar zit ik in de Dolomiten en Rondom Zermatt. Wellicht kan ik mooie foto's van het touw op de Matterhorn en de 3 Zinnen nemen.

Ook zal het touw op verschillende manieren gebruikt worden tijdens het klimmen. Denk aan klimmen met verkort touw, running belay, zekeren over rotspunten maar ook gewoon sportklimmen en multi-pitchen.

Ik hoor het zeer graag.

Met vriendelijke groet,
Thomas
1 jaar geleden door Bram
Hallo outdorado

Ik ben een 19 jaar oude (redlijke) fanatieke klimmen, zowel indoor als outdoor. Vanwegen een pulley rupture heb ik het afgelopen jaar minder kunnen klimmen dan ik zou willen maar daar gaat dit jaar zeker verandering in komen! En wat is nou beter om een nieuwe start te maken met een gloednieuw klimtouw?! Voor aankomend jaar staan België, Luxemburg, Frankrijk en Thailand op de lijst voor klimbestemmingen, het zou geweldig zijn om op deze bestemmingen te klimmen met een prachtig nieuw klimtouw.

Groetjes,
Bram
1 jaar geleden door Thom van den Ham
Ik denken dat ik een geschikt persoon ben aangezien ik de laatste tijd actief train en dan vooral in Mountain network Amsterdam waar een mooie voorkom wand staat, daarnaast lijkt het mij super om mee te kunnen helpen aan het ontwikkelen van betere touwen bij Beal aangezien ik hier goede verhalen van hoor en dit Door ook veel vrienden van mij als het beste touw merk word gezien.
Daarnaast wil ik ook naar Spanje om te klimmen buiten en dit leek mij de beste plek om een van deze touwen te testen.
Ik hoop snel wat van jullie te horen hier over en hopelijk tot snel!

Met vriendelijke en sportieve groet,

Thom
1 jaar geleden door Léon
Ik denk dat ik een goede tester voor de 'Opera' ben omdat ik fanatiek en regelmatig (buiten) klim.
Ik klim zowel sportklimroutes op een hoog genoeg niveau om van zo een dun touw te kunnen profiteren als lange multipitch/ alpiene routes, waarin ik de eigenschappen van het touw als dubbel/tweelingtouw kan testen.
Graag verslijt ik het touw voor jullie en geef ik er mijn ongezouten mening over!

1 jaar geleden door Jurre Weber
Hallo,

Na veel buiten geklommen te hebben afgelopen jaren is mijn eigen beal touw helaas versleten. Ben zelf een onwijze fan van beal en het touw gaat in de zomer flink gebruikt worden. De bedoeling is om in de zomer zoveel mogelijk in Frankrijk te gaan klimmen in de meest uiteenlopende situaties. Toprope, adventure klimmen en uiteraard het normale voorklimmen. Een nieuw touw zou daarbij zeker een mooie aanvulling zijn.

Groeten,

Jurre
1 jaar geleden door peter
Outdorado,

Ik ben 45 j en sinds jaren een gepassioneerd klimmer,dit zowel indoor als op de rotsen.Ik wil graag jullie touwen testen en liefst de beal joker 9,1 70 m
Tijdens de lente en zomer staan er vesrchillende tripjes gepland met vrienden, naar de Belgische Ardennen,Spanje en zelfs Griekenland.
Leuke foto s en een review over het touw zijn een zekerheid, dus;
Laat maar komen dat touw

Sportieve groeten
peter
1 jaar geleden door remco hamstra
hallo outdorado

graag wil ik de virus 10 uitgebreid testen

ik ga zelf elke week naar een klimwand
en probeer 1x in de week in een boom te klimmen voor mij hobby
zo kan ik het touw met vochtig weer proberen en met droog weer
en natuurlijk zou het kei gaaf zijn om dit nieuwe product van beal te testen
1 jaar geleden door Xavier wastyn
Beste,
Ik ga fervent naar de bergen met de kampeerauto om te gaan zonnen. Als we autopech hebben zijn we soms in nood van goede touwen. Daarom had ik graag één van jullie touwen getest om te zien of dit voor ons ook interessant zou kunnen zijn.

Met vriendelijke groeten,
Xavier wastyn
1 jaar geleden door peter
outdorado,

Ik ben een gepassioneerd klimmer en klim zowel op rots als indoor .
Ik wil gerust deze zomer jullie touwen aan een test onderwerpen tijdens uitstapjes met vrienden in de Belgische Ardennen.
Er staan ook buitenlandse tripjes op het programma zoals Spanje en Griekenland
Laat maar komen dus die touwen.Mijn voorkeur gaat uit naar de Joker 9,1

sportieve Belgische groeten

petr

1 jaar geleden door Yvonne Hesse
Wij zijn de allerbeste klimtouwtesters. Allrounder kun je het niet krijgen. Als na onze tests de touwen nog steeds goed zijn, dan kun je oprecht trots zijn op je product. Wij zijn namelijk enthousiaste maar zo nu en dan amaturistische klimmers. Dus het touw wordt echt in al zijn facetten getest. We gaan abseilen, maar dan landt touw wel eens als spaghetti in de struiken. Of in een mierennest bij pech.... We rusten halverwege de route regelmatig uit, als we al niet voortijdig uit de route zijn gestort. We zekeren met zowel grigri, achtjes als halve mastworpen. Dat laatste is dan de grote kringeltest! Het touw gaat mee naar Aruba, waar er mee geklommen wordt op het oude scherpe koraal. Daar wordt ook de hittebestendigheid getest. We nemen het touw mee naar Belgie, Duitsland, Frankrijk en Italie. In de Ith in Duitsland zijn niet echt prachtig behaakte stukken. Dus gaan we kijken wat voor prachtige zekerconstructies we met het touw kunnen knutselen. Gneiss, kalk, graniet, koraal, zandsteen. Leve Europa! Het touw zal niet weten wat hem overkomt. En allround als wij zijn testen we het touw ook op duurvermogen als waslijn op de camping. Of als hangmatophangsysteem. Als touw bij de familie Monzón moet je heel wat in je mars hebben. Dus kom maar op! Als je slaagt sluiten we je ook echt in ons hart!
1 jaar geleden door Masja de Roy
De Enschedese Sportklimvereniging ES OnSight is de enige reguliere sportklimvereniging in Nederland die volledig door vrijwilligers wordt gerund en we bestaan al 20 jaar. Ons talententeam (www.facebook.com/klimtalenten) heeft meerdere Nederlandse kampioenen voortgebracht, zoals regerend kampioenen bij de jeugd Laura Knops en Sam Swalué. Onze oprichter is Peter Horning!

Voor onze jeugd maar ook voor de volwassenen organiseren wij jaarlijks recreatieve en trainingskampen. Dit jaar vinden er twee kampen plaats in het Duitse klimgebied de "Hillenberg' dat uitdagende multi-pitch routes bevat waarin vooral het Alpiene klimmen wordt beoefend. (http://www.esonsight.nl/evenementen/event/6-clubweekend-hochsauerland) de eerste eind april plaats en de tweede in juni.
Er gaat een professionale outdoor fotograaf mee. (https://www.photohanke.nl/)
Voor deze klimweekenden willen wij graag het Joker 9.1 touw uittesten, 75 meter is daarbij een goede lengte.
1 jaar geleden door Giselle Brus
Hoi, wij zijn 2 fanatieke buitensport fanaten die regelmatig te vinden zijn op de rotsen in het geven van instructie aan klimmers. Ons klein schalige buitensport bedrijfje, wat meer weg heeft van een vereniging ;), leert klimmers van Indoor klimmen richting het outdoor. Wij zouden het erg leuk vinden om een klimtouw van beal te mogen testen, zodat wij deze onder de aandacht van de cursisten kunnen brengen en zeker het voordeel kunnen laten zien van dit klimtouw t.o.v. de andere beal touwen die zij momenteel gebruiken (Edlinger II 10.2). Het zou leuk zijn om al onze cursisten hun ervaring te laten noteren, omdat dit nieuwe touw iets dunner is en een mooie coating heeft. Wij hebben meerder trips op de planning staan in het voorjaar en in de zomer mag het klimtouw de Portugese rotsen gaan verkennen in het Noorden. Uiteraard zullen kiekjes niet ontbreken. Ik hoop dat wij in aanmerking komen, dat zou erg leuk zijn. Ik weet dat mijn vriend het vast interessant vindt om het touw te proberen, omdat hij ook keurmeester valbeveiliging is. :D Wij zouden interesse hebben in de Virus 10 (aantal meters is niet zo van belang, i.v.m. single pitch) en in de Joker 9.1 Unicore GoldenDry in 80 meter voor het multi pitchen. Alvast bedankt voor het lezen van mijn reactie. Sportieve groetjes Giselle Brus (Outdoor Only)
1 jaar geleden door R Slits
Beste Outdorado,

Gewenste test touw: Joker 9.1 GoldenDry 70M.

Komende zomer wil ik voor langere periode richting de alpen. Daar zal ik verschillende disciplines van bergsporten gaan beoefenen, gletsjer-tochten en (multi-pitch) klimmen. Daarnaast wil ik ter voorbereiding van dat avontuur een aantal weekenden gaan klimmen in België en Duitsland.

Al deze tijd zal ik vergezeld worden door groepen vrienden. Een test-touw zal dus in verschillende situaties intensief gebruikt worden door verschillende personen.

Hierdoor zijn er ook zeker mogelijkheden voor vele foto's en input van verschillende personen.

Met vriendelijke groet,
Rob Slits
1 jaar geleden door Hans-Robert Hoebée
Hoi,

Met ruim 25 jaar klim- en bergsport ervaring heb ik veel materialen gebruikt en zien veranderen. Als actief klim- en bergsportinstructeur leid ik veel klimmers op in Nederland, maar vooral ook in de oefenrotsen en de alpen. Daarnaast ga ik zo vaak als mogelijk, met vrienden op pad de bergen in.
Met mijn ervaring kan het touw goed testen en bij enthousiasme hierover, dit doorgeven aan de vele andere klim- en bergsportliefhebbers die ik ken en de deelnemers die ik begeleid als instructeur.
In April ga ik een skitoer maken waarbij we perfecte omstandigheden tegenkomen om dit touw te testen: lange tochten (lees: gewicht is belangrijk), vochtige omstandigheden/sneeuw/gletsjers (lees: impregnatie is belangrijk) en mooie graat- en topbeklimmingen (lees: testen touw-handling, knopenvastheid e.d.).
Kortom, ik ben een interessante kandidaat voor het testen!
Bij voorkeur test ik de Opera 8,5 Goldendry om te ervaren of dit ultra lichte touw een technisch hoogstandje van Beal is die ik graag aan zoveel mogelijk mensen ga adviseren.

Sportieve groet, Hans-Robert Hoebée
1 jaar geleden door Auke Boskma
Beste Outdorado,

Aankomend weekend wordt het heerlijk weer en ga ik met mijn klimmaat de Excalibur bij Bjoeks in Groningen beklimmen. Daarvoor is een 80 meter touw nodig wat we tot nu toe altijd hebben moeten lenen. Wij zelf beschikken over een Beal touw van 50 en 60 m wat beide te kort is voor een volledige beklimming van de Excalibur.
Aankomende lente en zomer gaan we ook nog naar verschillende locaties in Duitsland, Frankrijk en Zwitserland om daar beklimmingen te doen. Dus voor al onze toekomstige beklimmingen is het prettig om een langer touw voor handen te hebben. Graag test ik een van jullie Beal touwen en schrijf ik daar een objectief review over.

Groet,

Auke Boskma
1 jaar geleden door Kevin Mattheeuws
Beste,

Graag zou ik een touw willen testen, nL Joker 9.1 GoldenDry. Ik ga voor de eerste maal buiten klimmen met een kameraad, naar Sierra De Guara in Spanje. Daarvoor heb ik een touw nodig. Hopelijk kan ik jullie touw daar testen en kan ik dan ook voor jullie leuke foto's doorsturen.

Hasta luego

Bedankt voor jullie sportieve actie!

Kevin
1 jaar geleden door Pieter
Hey Outdorado,
Bij deze stel ik me kandidaat om de Beal Joker voor jullie te testen en uitgebreid te becommentariëren. Ik klim ondertussen reeds 8 jaar en meen te mogen beweren dat ik een uitstekende achtergrond heb om materiaal te kunnen evalueren. Ik ben zowel thuis in het sportklimmen, multi-pitch, big-wall als traditioneel klimmen. En dat doe ik niet alleen, ik heb enkele ongelooflijk sterke klimpartners die tot het onmogelijke in staat lijken. Moest u me het touw toevertrouwen krijgt u er niet zomaar een diepgaande review voor terug, maar een gecombineerd oordeel van op zijn minst vijf onverschrokken heerschappen die zowel hun vingers als hun materiaal tot het uiterste drijven. Een goede touwreview moet, mijns inziens, de volgende zaken aan het licht brengen:
- prestatie: aangenaam vallen, gewicht, volume, makkelijk inpikken
- gebruiksvriendelijkheid: handelen tijdens het zekeren, knopen, opschieten,…
- veelzijdigheid: is het touw zowel goed voor sportklimmen als aangenaam te gebruiken als tweelingtouw?
- duurzaamheid: gaat het niet te snel pluizen, ‘sheat slippage’, mantelbeschadigingen, ‘deuken’ door herhaalde vallen, …
Om een product diepgaand te keuren moet het maximaal blootgesteld worden aan het bedoelde gebruik. De kalksteen van Freyr, zandsteen van Berdorf, basalt van Ettringen & polyurethaan van Klimax 2 vormen alle perfecte omgevingen om het touw te testen op z’n prestaties qua sportklimmen.. Het ruwe graniet van de Salbitscheijen, zoute lucht van de Calanques, scherpe kalk van de Verdon daarentegen zijn gedroomde omgevingen om het touw als tweelingtouw te gebruiken. Daarnaast zijn het prachtig pittoreske gebieden waar een touw zich thuis voelt en dus al stralend op foto kan worden vastgelegd. Belangrijk is dat het in verschillende omgevingen en situaties gebruikt wordt. Het nieuwe soort touwen dat zowel als enkel- als tweelingtouw kan worden gebruikt laat interessante toepassingen toe. Mits voldoende lang (100m) kan het in lange routes zowel dubbel gebruikt worden, maar kunnen er ook lengtes mee worden gelinkt (enorme tijdsefficiëntie!). Door het lage gewicht kunnen er ook monstrueuze sportroutes neergezet worden! Zei daar iemand de ‘AL Legne’ (Freyr) in één trek te doen??
Zover de belofte de ziel uit het touw te testen door verschillende ervaren klimmers die weten wat een touw moet doen. U wilt er natuurlijk een nette en volledige review voor in de plaats. Ik heb al stapels reviews over allerhande materiaal verslonden, en velen afgekeurd. Ik ben zeer veeleisend wat betreft reviews, en als ik er zelf een schrijf zal onberispelijk zijn! En een prachtige foto krijgen jullie er uiteraard ook bij ;)
Pieter
1 jaar geleden door Floris Verschuren
Beste Outdorado,

De virus of of de joker in 80m versie zouden fantastisch zijn om mijn eerste 8a-project uit te werken. De route waaraan ik mijn bloed , zweet en tranen zal offeren deze lente heet God s(h)ave the queen, een mythische 8a op de zilveren kalkrotsen van het magische Freyr. De route is gelegen op de tète de lion, een kleinere wand aan de oevers van de Maas (mooie foto's gegarandeerd). Deze prachtige 8a is de perfecte testomgeving om voor een sportklimtouw. Mijn eigen touw (Beal booster III) begint echt te verslijten, en een nieuw touw zou dus zeker van pas komen.

Sportieve groetjes
Floris
1 jaar geleden door Peter Hauwert
Beste Outdorado,
die Virus 10.0 wil ik wel! Ik klim al een jaar of 10, ook buiten, maar typisch met lekker weer en niet al te ver. En ik heb dus ook geen behoefte aan geimpregeerde of anderszins opgepimpte touwen, maar iets waar je gewoon lekker mee kan klimmen in België, Duitsland of Frankrijk (mits rots), en natuurlijk in de hal, of een van de buitanwanden in Nederland. Ik ga er niet mee trekken of bigwalls doen, dus extreem licht hoeft ook niet.
Als ik de beschrijving van dit touw lees lees dan blijk ik hiermee behoorlijk de doelgroep te zijn, en dus uitermate geschikt als tester. Ik heb geen eigen touw, en daardoor veel met andermans touwen geklommen, en daar redelijk wat variatie in gemerkt. Ik ben benieuwd hoe deze bevalt, en laat dus graag een review achter. Kom maar op met dat touw!
1 jaar geleden door Wouter Weijers
Beste Outdorado,

Ik geniet sinds jaar en dag van de bergen in voornamelijk Europa. Waar ik voorheen stopte waar touw en andere technische hardware nodig waren, ben ik sinds ik mijn opleiding als bewegingsagoog (Sports & Leisure Adventure) mij gaan focussen op het maken van alpiene tochten en beklimmingen. Ik heb 2 cursussen gedaan bij berggids Roeland van Oss en heb via mijn opleiding ook kennis gemaakt met verschillende (alternatieve) vormen van bergsport.
Een touw is natuurlijk een essentieel deel van deze activiteiten en het kiezen van een goed touw is lang niet altijd makkelijk. Ik heb ondertussen al een aantal touwen mogen uitproberen maar nog nooit een touw gevonden dat echt aan mijn wensen voldeed. In dat opzicht zou de Joker 9.1 GoldenDry wellicht wel aan mijn wensen kunnen voldoen, ik ben namelijk op zoek naar een slijtvast touw, dat licht is en niet bij het minste of geringste vol loopt met water. Gezien het karakter van de tochten voldoet voor mij een 60 meter touw. Dit bespaart gewicht en het is een werkbare lengte voor alpiene tochten. Het touw zou getest worden op niet alleen rotsbeklimmingen, maar ook in ijs en over gletsjers. Daarnaast wordt het touw simpelweg gedragen tijdens aanlooproutes, maar wordt het mogelijk ook kort ingezet op het moment dat de situatie hier om vraagt.
Tot slot: Uiteindelijk moet er een stuk geschreven worden over het touw. Ik lees en schrijf graag en wordt door mensen om mij heen vaak geroemd om mijn leuke Facebook posts en down-to-earth stijl. Lezen maakt een groot deel uit van mijn leven, waardoor de sprong naar schrijven natuurlijk net iets makkelijker gemaakt wordt.

Kortom: Willen jullie een arme student met kennis van zaken blij maken, EN het touw in verschillende situaties getest zien worden? Zoek niet langer!
1 jaar geleden door Alexander Altena
Hallo Team Outdorado

Ik heb belangstelling voor het Virus 10mm touw
graag zou ik dit touw voor jullie testen zowel in de hal als buiten
zowel met mijn klimgroepje en met mijn collega buitensport instructeurs
op deze manier hebben veel mensen het touw in handen onder verschillende omstandigheden
en krijgen jullie een goed beeld van de hanteerbaarheid van dit touw

Mvgr. Alexander
1 jaar geleden door jelle waegneer
Hallo outdorado,

Met veel plezier zal ik het touw Beal Joker 9.1 Unicore GoldenDry (70 of 80 meter) testen.
Wel wil ik graag jullie tot enige spoed vragen na 21 maart indien ik gekozen wordt zodat dit touw 25 maart tem 3 april kan uitgetest worden in Arco in touwgroepen van 2 en 3 personen. Dit touw kan dus onmiddellijk worden getest bij klimmers met niveau van 5b tem 7a, met bijhorende foto's en filmpjes. (ook ga ik minstens maandelijks op de rotsen klimmen en wekelijks klim ik ook voor in zaal.)

Ikzelf ben gediplomeerd initiator voorklimmer en deze zomer begin ik aan de outdoorversie. Ook ben ik reeds actief in het lesgeven bij kvb2 en 3 in mijn club en heb ik meegeholpen aan een cursus voor deze kvb's, Tevens ben ik de materiaalmeester in de klimzaal in mijn stad.

vriendelijke groeten!
Jelle Waegneer
1 jaar geleden door Sophie de munter
Omdat ik dol ben op klimmen,
En omdat het belangrijk is om veilig te klimmen met degelijk materiaal
1 jaar geleden door Bram van der Woude
Beste Outdorado,

Ik ben dus de zoon van die vader die net gemaild had. (heel verstandig dat hij heeft gereageerd) Ik klim dus heel veel met mijn vader, we klimmen 1 keer per maand in België of Duitsland.
Misschien leuk om te weten, dat ik na mijn middelbare school begin met een opleiding voor outdoor instructeur. Een nieuw touw zou een welkome aanvulling zijn in onze uitrusting. Ik denk dat voor ons de Virus 10 de beste optie is.
Ik zal zorgen voor goede foto's en een eerlijke review schrijven.

Met vriendelijke groet,

Bram van der Woude
1 jaar geleden door Jan Jaap van der Woude
Beste Outdorado,

Wat een geweldig initiatief om kwaliteit op deze manier te testen! Uiteraard vinden wij het leuk om producten te testen, en doen hier graag aan mee. We zijn een actief gezin, en trekken er veel op uit. We zijn soms wel 15 weekenden in een jaar op pad (fietsvakanties, klimweekenden, zomer in de Alpen etc). Ook dit jaar ga ik zeker 1x per maand met mijn zoon klimmen in België of Duitsland, en waarschijnlijk ook deze zomer weer in de Oostenrijkse Alpen. We doen daarom graag mee. We klimmen meest met enkel touw, de Virus 10 van 70 m zou daarvoor meest geschikt zijn. Zou een mooie vervanging van ons huidige touw zijn, deze (mammut, 2 jr gebruikt...) begint gebruikssporen te vertonen.
Wat betreft de foto's komt het wel goed, ik heb bijna altijd een camera in de zak om de mooie momenten vast te leggen.

Jan Jaap van der Woude
1 jaar geleden door Yorben
Hoi Outdorado,

Allereerst onze lof over deze actie, als we de reacties hieronder lezen, zorgt het echt voor enthousiasme en competitiviteit onder de klimmers. Het maakt jullie wat ons betreft ook uniek.

Waarom we graag de Beal Virus 10.0 graag zouden willen testen? Eigenlijk is jullie naam toevallig de afkorting van onze redenen ;-)

- [O]utdoorklimmen doe je niet alleen, in onze lesgroep outdoor voorklimmen, zitten verschillende klimmers die allemaal een mening over het touw kunnen geven.
- [U]itrusting is essentieel. Daarom willen wij het klimmen met een Beal Virus graag testen en beleven!
- [T]ouw met een laag gewicht, is voor ons een extra plus!
- [D]it touw zal ook gebruikt worden op onze “ecodag”, de klimmassieven schoonmaken en onderhouden is dan onze klus!
- [O]mdat dit touw perfect is voor ons qua ervaring!
- [R]egen, wind of zonneschijn, klimmen in alle weersomstandigheden is ons ding!
- [A]chteraf maken we een uitgebreide recensie en een fotocollage met sfeerfoto’s tijdens het gebruik.
- [D]e mogelijkheid om het touw uitgebreid te testen, onze cursus gaat minstens 7 keer buiten
klimmen in de Ardennen.
- [O]mdat we achteraf het touw mogen houden, en we er dus al aan hebben kunnen wennen!

Alvast bedankt voor deze actie!
1 jaar geleden door Bran
Wij gaan een bergtocht maken van een week van disentis (Zwitserland) naar Italië. We hebben nog geen touw en we zouden die goed kunnen gebruiken. Uiteraard maken we veel foto's tijdens de reis en kunnen we de durability van het touw goed op de proef stellen. Veder geef ik ook les in de klimhal aan outdoor voorklimmen. Ook daar komt zo'n mooi touw goed van pas.
1 jaar geleden door Gaston Gadet
Beste Outdorado en Beal,

Een hele mooie én leuke actie van Outdorado en Beal. Het is geweldig dat er naast de beter touwen ook een eenvoudig en goedkoop touw beschikbaar wordt gesteld. Door beginnende buiten klimmers in onze Klimschool wordt er vaak aan ons gevraagd welk touw geschikt is om te kopen maar toch niet te duur is. Impregnering is niet nodig in de massieven van België waardoor de Virus 10.0 een mooi nieuw alternatief is.
Naast de leden die de Klimschool volgen klimmen andere leden elders in de wereld waar de Opera 8.5 als dubbeltouw het beste kan worden gebruikt. Maar ook de Joker 9.1 is hiervoor goed te gebruiken.
Alle touwen kunnen door ons worden getest en we zijn blij met elk touw dat onze club mag testen.

Door het touw op onze beurt weer beschikbaar te stellen aan onze leden en te gebruiken tijdens de Klimschool zal elk touw intensief worden getest. We zullen dit touw dan ook actief gaan aanbieden aan onze leden en hen vragen dit te beoordelen.
Op deze manier krijgen jullie veel verslagen van meerdere testers en worden jullie merken actief gepromoot bij onze leden.

Namens BAC-Limburg,
Gaston Gadet
1 jaar geleden door Thomas
Ik zou graag dit artikel testen omdat ik er een uitgebreide test op kan uitvoeren.
Niet enkel klimmen maar nog veel meer.
Benieuwd? Stuur een testpakket op en ik laat het u zien!
1 jaar geleden door Bram Wennekes
Beste Outdorado,

Dank voor deze geweldige manier om aan een klimtouw te komen, wat natuurlijk tot gevolg heeft dat er ook geklommen mag (/moet?) worden. Al een aantal jaren leen ik via de studentenklimvereniging (Ibex) touwen en ander materiaal. Inmiddels heb ik al het een ander vergaard, maar een touw is er (nog) niet van gekomen. Toen ik jullie actie zag, kon ik het niet laten om te reageren.

Ik ben net afgestudeerd, nog geen baan en heb dus veel vrije tijd. Die wil ik graag opvullen met allerlei buitensportactiviteiten, waarvan klimmen toch wel de belangrijkste gaat zijn. Ik zou graag met mijn vriendin en andere klimvrienden de Joker 9.1 GoldenDry willen uittesten op de verschillende weekenden en tripjes die gaan komen. Zo zal een gevarieerd gezelschap in aanraking komen met het touw en daar een mening over kunnen geven.

Oh ja, mijn klimervaring: ik klim al ruim 6 jaar, voornamelijk binnen Europa, maar vorig jaar ook in de Rocky Mountains (Canada). Helaas zal ik het touw daar dit jaar niet kunnen testen... Wel zijn er plannen om in (zuid-)Frankrijk, België, Duitsland, Engeland en misschien Spanje te gaan klimmen. Het touw zal dus op verschillende types rots en onder verschillende weersomstandigheden worden getest.

Met vriendelijke groet en wellicht tot ergens aan de wand!
Bram Wennekes

P.S.: mocht dit touw al vergeven zijn, dan ben ik ook de beroerdste niet om een van de andere touwen te proberen! ;)
1 jaar geleden door Jeff
Als ervaren bergsport ben ik bekent met de kwaliteiten die een degelijk touw zou moeten bezitten. Ik zou dit UITGEBREID kunnen testen op onze geplande expeditie in chamonix. Bovendien heb ik ervaring met het maken van reviews.
1 jaar geleden door Leon Verstappen
Ik meld me graag aan om met name de Joker te testen. Het buitenklim seizoen is voor mij al begonnen in februari in het frisse Duitsland en de komende tijd staan België, Duitsland en Frankrijk in de agenda. Daarbij ga ik sportklimmen (ook multipitch) en tradklimmen waarbij een paar goede spleten niet worden overgeslagen. Daarnaast is de GoldenDry impregnering gunstig want ik sta deze zomer weer op de gletsjers; het touw wordt dus uitgebreid getest en de review zal veel vlakken beschrijven en heel wat mooie foto's bevatten!

Laat ik nou ook nog eens op 21 maart jarig zijn, wat een super cadeau zou dat zijn!

Groet Leon
1 jaar geleden door Rene Meijering
Hallo Outdorado

Kijk dit is nog eens een actie voor de actieve maar arme student. Met het nieuwe klimseizoen voor de boeg is een goed klimtouw ideaal. Hierbij zal mijn voorkeur uit gaan naar de Beal Joker 9.1 GoldenDry. Met veel klimweekendjes in het verschiet dit jaar zal het touw dan ook uitgebreid getest gaan worden. Zo staan voor de komende 3 maand al Ith, Paltz, Freyr en de Vogezen op de planning.

Als voorzitter van de materiaalcommissie van de TSAC (Twense Studenten Alpien Club) zijn we ook altijd opzoek naar goed materiaal en houden we onze ogen open voor alternatieven. Dit touw zal dan ook met alle klimweekenden worden meegestuurd. Binnen de vereniging zijn veel instructeurs, begeleiders en leden die hun mening er over kunnen geven.

Tevens ben ik nog in opleiding tot outdoor begeleider en dan door tot outdoor instructeur. Hierbij is goed materiaal natuurlijk een must en ideaal voor mijn opleiding.

Het geven van een objectieve review zal voor mij dan ook geen enkel probleem zijn. En met de vele klimweekendjes voor de boeg zullen er genoeg foto’s en mooie plaatjes beschikbaar komen.

Met vriendelijke groet,
René Meijering
1 jaar geleden door Wycher Bos
Beste lezer,

Al sinds geruime tijd ben ik in de Alpen te vinden als Alpinist, Sportklimmer en Paraglider. Ik hou ervan om op de mooiste plekken met fantastische uitzichten te staan en mensen door middel van foto's en video's te laten meegenieten van de tocht er naartoe en van het uitzicht zelf.

Om mezelf te verbreden en meer uit te dagen ben ik bezig met een project:
Beklimmen van en vliegen vanaf het hoogste punt per land in Europa, beginnend bij de volgende 5 pieken:
?  Elbrus (Rusland)
  Mont Blanc (Frankrijk)
  Dufourspitze (Zwitserland)
  Gran Paradiso (Italië)
  Grossglockner (Oostenrijk)

Ik denk dat tijdens dit project en mijn tijd in de Alpen om te sportklimmen een erg mooie mogelijkheid is om de Joker 9.1 Golden Dry 60m te testen.

Met vriendelijke groet,
Wycher Bos
wycherdevlieger.nl
1 jaar geleden door Richard Roos
Hey Outdoorade,

Naast dat ikzelf veel en graag klim en dus uitstekend het touw kan testen, ben ik ook onderdeel van het bestuur van de plaatselijke klimvereniging (De Twentse Studenten Alpen Club, TSAC) en kan ik er voor zorgen dat het touw zeer uitgebreid getest word niet alleen door mij, maar ook door andere enthousiaste TSAC leden tijdens onze wekelijkse klimavonden. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat Beal wat extra naambekendheid krijgt ;).

Met vriendelijke klimgroet,
Richard Roos
1 jaar geleden door Jordy Anninga
Hallo Outdorado,

Waarom ik de beste tester ben voor de Joker Goldendry? Omdat klimmen mijn passie is en dus al mijn vrije tijd in klimmen stop, en aangezien ik een student ben heb ik dus vrij veel vakantie waarin ik dan natuurlijk ga klimmen. Ook elk vrij weekend ga ik eigenlijk wel klimmen, dus wanneer het weer wat beter wordt, zal ik het touw goed gaan uit testen in de rotsen van België, Duitsland en Frankrijk. Ook staat er nog een lang weekend op de planning om een mooie noordwand te gaan beklimmen in de Alpen. Maar naast al die weekenden zal ik het touw vooral gaan gebruiken tijden de zomer vakantie waar ik een hoop alpiene rotstouren wil gaan maken en daarvoor is de Joker Goldendry echt super geschikt voor.

Hopelijk kan ik het touw testen zodat jullie mooie plaatjes uit België, de noordwanden en van de mooie rotsgraatjes in de Alpen in de review krijgen.

Groetjes,
Jordy
1 jaar geleden door René Meijeirng
Hallo Outdorado

Kijk dit zijn de acties weggelegd voor de actieve maar arme studenten. Met het nieuwe klimseizoen in het verschiet is een goed klimtouw geen overbodige luxe. Mijn voorkeur zal gaan naar de Beal Joker 9.1 GoldenDry.

Als voorzitter van de materiaalcommissie van de TSAC (Twense Studenten Alpien Club) zijn wij altijd opzoek naar goed materiaal en houden onze ogen open voor alternatieven. Dit touw zal dan ook zeker mee gaan met de vele klimweekendjes (naar het buitenland) die dit jaar alweer gepland staan. Met veel instructeurs, begeleiders en leden binnen de vereniging zullen vele mensen dit touw kunnen testen en hun menig erover geven.

Als laatste argument zou ik nog graag willen opgeven dat ik zelf in opleiding ben tot Outdoor begeleider/Outdoor Instructeur. Goed materiaal is hierbij dus een must en ideaal voor mijn opleidingstraject.

Met kennis en ervaring over andere touwen vanuit de materiaalcommissie zal het geven van een objectieve review geen probleem zijn. Aangezien dit touw mee zal gaan op de klimweekendjes van de vereniging zullen er tevens talloze foto's en mooi plaatjes beschikbaar worden gesteld.

Met vriendelijke groet,
René Meijering

1 jaar geleden door Marianne
Bij Monte Cervino gebruiken we de komende maanden, naarmate het warmer en zonniger wordt steeds vaker onze touwen ook op de buitenwand. Bijvoorbeeld voor voorklim cursussen en natuurlijk ook om zelf de routes te testen die er gebouwd worden.
Door veelzijdig gebruik (voorklimmen, toprope, multipitch, makkelijke/moeilijke routes, rechte routes, routes met touwwrijving ect.) zullen we als medewerkers/vrijwilligers van Monte Cervino samen een duidelijke en uitgebreide review kunnen geven van het touw.
1 jaar geleden door Fran Ogen
Beste,

Ik ben beroepsbrandweerman en Red-Team lid (“redding in verticaal milieu”) + actief sportklimmer.

Ik zou graag het Beal klimtouw: Virus 10 of het Beal klimtouw: Joker 9.1 testen ( lengte 70 mtrs of 80 mtrs):
- Tijdens onze reddingsacties (lichte middelen).
- Als gewone sportklimmer.

Ik stuur heel graag een uitgebreide review + mooie foto’s terug.

Mvg,
1 jaar geleden door Koen Swinkels
Mn vorige touw is opgegeten door een geit:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=799004683457019&set=a.799004010123753.1073741841.100000424855891&type=3&theater

Dus een Virus 10 zou het soleren wat veiliger maken...
1 jaar geleden door Valéry van der Walle
Hallo Outdoorado,

Ik klim al jaren met de touwen van Beal, echter mijn huidige touw (70m) is nu wel aan vervanging toe nadat mijn hond dacht even met dit touw te kunnen spelen toen het te drogen hing...
Ik ben iedere week 3 keer in de week in de hal te vinden en probeer dit jaar minstens 2 weekenden per maand naar buiten te gaan klimmen (afgezien van vakantie). Daar zou een nieuw touw van Beal mij wel goed bij kunnen helpen.

Klimgroet,

Valéry van der Walle
1 jaar geleden door Jef Deniere
Wilt het graag testen,
klim enorm veel in onze belgische ardennen, ook veel in het buitenland.
ben student en heb dus veel tijd om te klimmen.
Kort maar kr8ig.
1 jaar geleden door Stef
Dag Outdorado,

Ik wil graag een touw testen als deelnemer aan de vervolmakingscursus van het KBF.
Het touw zal gebruikt worden in de klimschool. Testen kunnen bestaan uit het simuleren van noodsituaties, takels, etc....
Daarnaast zal het maandelijks enkele keren gebruikt worden om te trainen/ klimmen in de Ardennen en in zaal om voor te klimmen.
Tegen september staat er nog een trip gepland naar het Brentamassief in de Dolomieten, Arco behoort ook nog tot de opties.
Testmogelijkheden genoeg dus!

Groeten,

Stef
1 jaar geleden door Stef Veenstra
Wat een leuke actie!
Als docent LO op een school voor voortgezet onderwijs, maken wij al heel wat jaren de "nieuwe generatie" enthousiast voor de klimsport. De afgelopen jaren hebben we de nodige materialen vervangen denk aan klimgordels en zekerapparaten. Na de jaarlijkse keuring kregen we te horen dat de touwen niet meer voldoen aan de huidige eisen, deze moeten vervangen worden. Hetgeen een kostbare aangelegenheid is en niet voorzien is in het huidige budget. Het testen van touwen in overwegend toprope situaties zou de oplossing zijn voor het financiële tekort. Het gaat in totaal om 5 routes van rond de 15 m per route.

met vriendelijke groet,

Stef Veenstra
Docent LO
Corlaer College Nijkerk
sveenstra@corlaercollege.nl
1 jaar geleden door Koen Fokkinga
Een compleet seizoen meedraaien bij onze outdoor activiteiten zorgt zeker voor een complete en eerlijke review. Wij werken altijd Outdoor en gaan door weer en wind. Wij gaan kunnen gaan klimmen, abseilen (nazekeren) en nog veel meer spannende activiteiten voor enthousiaste gasten aan ons landgoed uitvoeren. We werken al jaren met de "oude" types touw van Beal en kunnen dus een prima vergelijk neerzetten.
1 jaar geleden door Tjitse Raaijmakers
Hallo Outdorado,

Als arme student met een enorme passie voor bergsport is het altijd een gevecht tussen de bankrekening, school en het verzamelen van de juiste spullen om de bergen in te kunnen trekken.
Na een alpine C1,5-2,5 cursus is het nu toch echt tijd geworden om zelf spullen aan te schaffen en een touw wat als
sportklimtouw en als alpien klimtouw gebruikt kan worden is daarbij een must. Daarbij zou een Joker 9.1 Goldendry in 60 meter variant enorm helpen! Naast het plezier wat wij als groep er van zullen hebben kunnen jullie een mooie grondige review verwachten over dit touw met de daarbij behorende foto's in verschillende situaties.

Met vriendelijke Groet,
Tjitse Raaijmakers

Gearfreak
Alpien en sportklimenthousiast

1 jaar geleden door Esther Smits
Gratis klimtouw testen? Heel graag!! Door de week klim ik 1 of 2 avonden outdoor, waar het touw aan uitdagende omstandigheden blootgesteld wordt, waaronder soms een regenbui. Meestal ben ik met een groepje klimmers waarbij iedereen elkaars touwen gebruikt om te voorklimmen, topropen en abseilen. Het touw wordt veel heen en weer gesleept en gebruikt met verschillende zeker-apparaten en knopen. Een perfecte situatie dus om een touw te testen! Ook zal het touw minimaal 1 keer per maand een weekend gebruikt worden om lekker buiten te klimmen. Het touw wordt dus tevens getest tijdens sportklimmen, traditioneel klimmen en multipitchen!
Daarnaast zou het een fantastisch verjaardagskado zijn! (Op 22 maart word ik 30 jaar..)
1 jaar geleden door Jos Kistemaker
Ik zou het heel tof vinden om voor jullie een touw te testen. Ik werk in Brisbane (Australia) en daar klim ik het meest op een fantastische rotswand met honderden routes in het centrum van de stad. In de weekenden trek ik de natuurgebieden in om daar te klimmen met de Brisbane Rockclimbing Club. Behalve een zware stresstest in de pittige omstandigheden van het vochtige en hete Australië krijg je gelijk prachtige foto's!
Om het touw ook te testen bij het canyoning zou ik de voorkeur geven aan de Joker, maar bij alleen het sport en trad klimmen worden de Virus en Opera ook zeker flink getest. Ik kom vaak genoeg terug in Nederland om zo snel mogelijk het touw mee te nemen en de wand op te gaan.

Vriendelijke groeten,
Jos
1 jaar geleden door Jessica
Beste Outdorado,

Wat een leuke actie!
Mijn vrienden en ik zijn zeer geïnteresseerd in het testen van het Virus 10 of Joker 9.1 touw! Na verschillende vakanties (Calcornia, Alpen, Ardennen) is bij ons allen het 'klimvirus' overgeslagen en grijpen we iedere kans aan om te klimmen! Doordeweeks in een klimhal, in de weekenden wanneer het weer het toelaat lekker buiten :)
En ons enthousiasme werkt aanstekelijk onder onze vrienden en medestudenten, want de groep wordt steeds groter!

Indien wij gekozen worden, maken julie deze arme studenten hartstikke blij en zullen wij uiteraard ons uiterste best doen een mooi verslag neer te zetten en een goede review te schrijven!

Alvast bedankt en groetjes van ons allen!
1 jaar geleden door Jessica
Beste Outdorado,

Wat een leuke actie!
Mijn vrienden en ik zijn zeer geïnteresseerd in het testen van het Virus 10 of Joker 9.1 touw! Na verschillende vakanties (Calcornia, Alpen, Ardennen) is bij ons allen het 'klimvirus' overgeslagen en grijpen we iedere kans aan om te klimmen! Doordeweeks in een klimhal, in de weekenden wanneer het weer het toelaat lekker buiten :)
En ons enthousiasme werkt aanstekelijk onder onze vrienden en medestudenten, want de groep wordt steeds groter!

Indien wij gekozen worden, maken julie deze arme studenten hartstikke blij en zullen wij uiteraard ons uiterste best doen een mooi verslag neer te zetten en een goede review te schrijven!

Alvast bedankt en groetjes van ons allen!
1 jaar geleden door Marco Jansen
Mijn voorkeur zou uitgaan naar het Beal joker golden 9.1 Goldendry klimtouw. Ik ga dit jaar met een groep de Mont Blanc beklimmen en de Gran Paradiso daarbij zou het touw in al zijn facetten getest worden. Zowel op sneeuw en ijs als in Rots. Dus waar anders dan in de Montagne zou je dit touw willen testen.
1 jaar geleden door Ton
Opera 8.5 (2x60m) wil graag door ons ('oude' mannen, 30+ alpine klimjaren) getest worde in allround gebruik: lange alpiene rotsroutes, sneeuw en ijs, klassieke graten. Vooral benieuwd naar flexibiliteit en lichtgewicht (soms dubbel, sons maar 1 streng meenemen etc.), wateropname, touwbehandeling. Na de zomer zullen we het vertellen.
Evt. 4x60 ook geen bezwaar: gaan meestal met 4 op pad en al veel gebruikt (Mammit, Edelrid, Edelweiss, Beal, etc., meestal dubbel/twin).
Groet,

Ton
1 jaar geleden door robert Dam
hoi,

voor onze kinderdoefeestjes http://www.mad-venture.com/arrangementen/kinder-doe-feest
gebruiken we diverse touwen zo wel als abseil als na zeker touw.

het zou een ultime duurtest zijn om het touw hiervoor te gebuiken.
in een korte tijd kunnen we dan een kort stuk goed uittesten op bv slijtage.
kort stuk omdat onze abseil slechts 4 mtr hoog is :)
het groene Virus 10 past ook heel mooi bij onze bedrijfs keurstelling.
dus als er nog een klein stukje beschikbaar (over is van andere tester)
kunnen wij dat prima testen.

Groet
robert Dam
Madventure
1 jaar geleden door Christel Kampman
Na een aantal alpiene/klimcursussen in de Alpen heb ik mijn Nederlandse klimmaatjes achtergelaten en ben naar Zweden verhuisd. Hier ben ik echt fanatiek aan het klimmen geslagen, indoor, maar met rotsen op elke straathoek, ook flink aan het sportklimmen geslagen. Ik ben met een collegaatje begonnen, maar we hebben steeds meer mensen aangestoken. Afgelopen zomer zijn we met vijf melden, heel cheesy tot 'rock stars' gedoopt in de Alpen wezen klimmen en sindsdien hebben we nog meer mensen enthousiast gekregen; momenteel zijn we met een groep van acht personen! Mijn huidige 'missie' is om ook mijn vriend buitenshuis aan het klimmen te krijgen.
Het klimtouw van mijn collegaatje is aan vervanging toe en eigenlijk hebben we met zo'n grote groep mensen natuurlijk ook meer touren nodig. Ik ben op dit moment daarom op zoek naar een klimtouw en zou dan ook graag een touw willen testen!
1 jaar geleden door Annelies Steenvoorden
Ik zou heel graag het Virus 10 of Joker 9.1 GoldenDry, klimtouw testen, wij klimmen met onze 2 zoons, dus het touw wordt intensief gebruikt in verschillende situaties.
Voorklimmende volwassene, toprope volwassene, voorklimmende tiener, topropende tiener, dit jaar willen we meerdere touwlengtes met ze gaan oefenen.
We zijn goed bekend de met Beal touwen en stellen bij de aanschaf van onze touwen altijd wel eisen aan ons touw, het moet niet te stug zijn, niet snel pluizen, niet heet worden aan je handen als je veel staat te zekeren, niet te snel vuil opnemen, voldoende aantal vallen, niet te veel maar ook niet te weinig touwrek... etc...
Het touw zou bij ons goed getest wirden en heel welkom zijn!!!
Met vriendelijk groet Annelies Steenvoorden
1 jaar geleden door s.x. greven
Kom maar op met een touw voor alpine -terrein, gaat ie in juni 2016 mee voor een test, de Mont Blanc op :)
1 jaar geleden door Taco Spriensma
Goedenavond,

Graag zou ik de Joker 9.1 Goldendry 80m voor jullie aan een uitgebreide test willen laten ondervinden. De zomer komt er weer aan en met een 10 daagse trip naar Kalymnos in mei lijkt mij dit de uitgelezen omstandigheid om dit touw eens grondig onder de loep te nemen. Kalymnos biedt alles waar een high-end touw tegen opgewassen moet zijn, lange routes, complexe daken, scherpe stalactieten en harde projecten waarbij de nodige valmeters gemaakt zullen worden. Mooie momenten om eens te kijken of dit touw voldoet aan een goede rope-handling, gemakkelijk inclippen, lekker door de zekeringen blijft lopen, licht in zijn gewicht is in een lengte van 35m op hoog niveau en opgewassen is tegen intensief gebruik in een zonnige, zanderige en zoute omgeving.

Zelf ben ik woonachtig in de Franse Zuid Alpen, met één van de beste rots- en sportklimparadijzen van Frankrijk in de achtertuin. Begin april begint dan ook weer het intensieve buitenklimseizoen, waarbij ik gemiddeld zo'n 20-25u per week aan de rotsen hang. Sportklimmen, rotsklimmen, trad zolang het maar buiten is. Tussen het werken door is er altijd wel een gaatje te vinden en aangezien het weer hier bijna altijd meewerkt is er nu met de nieuwe Beal Joker 9.1 GoldenDry helemaal een reden om te gaan. Mooie van deze omgeving is dat we hier zo'n 5 verschillende soorten rots hebben en het touw dan ook een terdege duurzaamheid test zal kunnen ondergaan. Of het nou in kalk, graniet, quarziet of conglomeraat onderweg is, aan den lijve zal het touw getest worden door intensief gebruik.

Als buitensport fotograaf zal ik uiteraard mijn best doen om er een mooie plaat bij te leveren. Het helpt dan natuurlijk als het touw een pikante kleur heeft en een mooi contrast geeft tegen de rotsen!

Mvg,

Taco
1 jaar geleden door dennis
Ik klim geregeld in de ardennen en in de zomermaanden in de alpen dit jaar weer 2 weken. Ik kan dan goed testen of het touw goed werkt. Tevens zou ik ze ook als een dubbeltouw/tweelingtouw kunnen testen voor ijsklimmen en kijken hoe die werkt onder extreme omstandigheden in bijvoorbeeld noorwegen bij min 20 bijvoorbeeld.

Zou het super cool vinden om te mogen testen

mvg dennis van haasteren
1 jaar geleden door Gijs
Ik zou graag de joker 9,1 testen in 80 meter
Ga frequent buiten klimmen
-kijken of de wrijving bij deze dikte in lange routes echt uitmaakt
-check of gewichtsverschil uitmaakt tussen mij en vriendin bij dergelijke diameter en hier goede beoordeling over kunnen schrijven
Incl foto van een mooie route
In Alpen Spanje of Italië

1 jaar geleden door stefan de wit
Ik ben graag bereid om voor jullie de Virus 10 te testen. Ik heb in mei 2016 een klimvakantie gepland van een week in Margalef. Dat lijkt me een uitstekende plaats om de Virus 10 te testen, te fotograferen en nadien te becommentariëren.
1 jaar geleden door William van Rhenen
Ik wil kans maken op virus 10.
Dit omdat ik samen met mn 2 kinderen 14 en 10 jaar sinds kort klim.
ik klim zelf al vele jaren en mijn kinderen doen sinds een jaar mee met mij. Leuk om samen met hen dit te testen.
Groeten William van Rhenen
1 jaar geleden door Gerhard van Wijhe
Hoi,
Graag zou ik tester willen worden van het Virus 10 touw. Op dit moment gebruik ik een petzl en een beal als klimtouwen. Naar alle tevredenheid. Ik beklim meestal bomen , maar ook bruggen en gebouwen. Ook abseilen van uitkijk torens en rotswanden vind ik leuk.
Ik kan met mijn go pro ook een leuke film van de klim etc maken. zie voorbeeldje: https://www.youtube.com/watch?v=RUoPTgXN1T8

Hoor graag van jullie.

Met vriendelijke groet,
Gerhard.
1 jaar geleden door Maarten Draijer
Als geocacher zou ik heel graag de 9.1 Goldendry proberen. Dit touw krijgt natuurlijk dan wel op zijn donder in bomen, onder bruggen, in grotten, of oude bunkers. En verder geen idee waar ik het nog meer gebruik maar wel dat het nat van een meer kan worden of een rivier. En dan kijken of het nog goed werkt.
1 jaar geleden door Richard
Hallo Outdorado,
Ik zou graag voor jullie de review willen verzorgen voor Opera 8,5 golden dry.
Ik ben bekend met het merk Beal ik klim al jaren met de iceline van Beal .
Met grote tevredenheid.
Ik ga dit jaar nog 9 weken op pad waarbij ijsklimmen , mixedroutes,rotsklimmen en indoorklimmen aan bod komen.
Ook alpine touren staat op het programma.
Dus kansen genoeg om een goed beeld te scheppen voor deze nieuwe innovatie.
Om fit te blijven doe ik aan mtb, race, paragliding, maar de bergsport is mijn grootste passie die ik graag volg met het beste materiaal wat er te koop is.
Met mijn sales/marketing achtergrond weet ik wat belangrijk is om op een eerlijke manier verslag te doen
Ik wil graag mijn bijdrage leveren.


Groet,
Richard
1 jaar geleden door Martijn
Beste,
Ik ben de beste touwtester omdat ik vaak buiten klim, en veel project routes heb. Ik boulder ook veel en daarom klim ik dus veel dynamische routes in de overhang! Uitermate geschikt om een touw te testen dus! En als extra troef klim ik bijna altijd met Beal touwen, dus kan ik goed vergelijken!
Ik heb intresse in het joker rouw (70 meter)
1 jaar geleden door Gina Tilborghs - de Regt
Beste, ik heb 2 dochters die verschillende jaren Heel intensief en op hoog niveau klimmen.
(7c lead) Minstens 15 u per week zijn ze met klimmen bezig. De meiden hebben voorklimmend indoor, op de buitenmuur en op de rots veel ervaring. Toen ik hen vertelde van jullie test van klimtouwen was het direct YES!!! dat wil ik graag doen.
Bij deze wil ik hun aanmelden om eventueel te mogen testen.
Groetjes Fam Tilborghs
1 jaar geleden door Barry De Tollenaere
Ik ben industriël touwtechnieker (IRATA) en kan jullie touw(en) zonder probleem uitproberen.
We werken wel met semi-statische touwen. Zelf klim en snoei ik ook geregeld bomen met arbo touw...
Mvg,
Barry
1 jaar geleden door Joske de Lizard
Ik wil graag het touw testen want het mijne is naar de vaantjes. En dit touw is net wat ik nodig heb. En bij voorkeur de 9.1 en de lengte 70 meter. Niet dat ik veel eisende ben, maar dit aanbod kan niet weerstaan. ;-)
1 jaar geleden door Wim De Backer
Hoi allemaal,

In Augustus ga ik samen met mijn klimmaatje Arnaud de Wilde (TIel-NL) Mount Kenia (Kenia) beklimmen. Batian peak is met zijn 5.199 meter hoogte de 2de hoogste van Afrika en een zeer technische beklimming. Wij trainen al enkele jaren samen met als ultieme doel een Sea to Summit op Antarctica in November volgend jaar... Zo zijn we reeds in Ijsland, Argentinië en Zwitserland gaan trainen!

Het zou fantastisch zijn als wij de kans krijgen jullie touw te mogen testen als aanloop naar ons avontuur op het ijs van Antarctica.

Volg ons zeker via Facebook en www.proarctica.eu!

Sportieve groeten,
Wim De Backer
Sint-Niklaas
1 jaar geleden door Marinus
Hier hebben we niet 1, maar 2 testers. Mijn beide dochters zijn gek op Tree climbing, en dan met name in combinatie met Geocaching. Een mooi stuk statisch touw van 50 meter, zou zeer welkom zijn.
1 jaar geleden door Humphrey Clerx
Graag wil ik producttester voor jullie zijn voor de Opera 8.5 GoldenDry. Ik klim ca. 2xin de week indoor en als het weer het toelaat buiten in de Ardennen en/of Duitsland. En in de zomer ben ik meestal enkele weken in Zwitsrland en klim daar in diverse sportklim gebieden. Mijn voorkeur gaat uit naar de Opera 8.5 GoldenDry, lengte 70 meter, kleur is om het even. Als deze als vergeven is, kan ik natuurlijk ook de Joker 9.1 GoldenDry testen (70m).

Vriendelijke groeten,
Humphrey Clerx
1 jaar geleden door leon beekman
Als geocacher kom je in de raarste omgevingen, inclusief bomen, rotsen etc Hier komt zeker een goed touw bij kijken, aangezien je nooit van tevoren weet wat je ter plekke tegenkomt
1 jaar geleden door Bert
Hoi,

Graag test ik de joker 9.1! Momenteel klim ik met een 9.2mm dit bevalt me zeer goed maar dunner en lichter is altijd interessant. De routes die ik meestal klim zijn lange technische, licht overhangende routes tot 7c+ ook werk ik regelmatig in 8ste graads routes en hopelijk lukt dit jaar eentje. Misschien met hulp van jullie touw?!! Voorts heb ik zelf een boulderzaal (crux Bouldergym) en geef ik klimschool. Dit jaar aan 16 personen. Voorts ben ik alle weekends de twee dagen in de Ardennen te vinden, vooral freyr. En elk verlengd weekend of verlof in de bergen of in frankenjura :) ik klim altijd met een 80m touw want na enkele maanden moet ik toch al beginnen snijden door het intensieve gebruik. En langer als 1 a 1,5 jaar Max gaat een touw normaal niet mee door het intensieve gebruik en vele vallen. Maar wie weet lukt het met jullie touw wel wat langer :)
1 jaar geleden door Marc bons
Graag zou ik in aanmerking willen komen om het klimtouw van beal uit te testen. Ik minimaal 2 weekenden klimmen in de maand en neem ook vaak nieuwe klimmers mee om hun te laten zien wat buiten klimmen inhoud. Daarmee kan ik hun laten zien dat beal geode klimtouwen fabriceerd en jullie kan aanraden om eventueel klim materialen aan te schaffen.

Ik hoor graag van u.

Mvg marc bons
1 jaar geleden door Jan Huisman
Graag wil ik producttester voor jullie zijn voor de Joker 9.1 GoldenDry. Twee tot drie maal in de week klim ik indoor. Als het weer het even toelaat verruil ik het indoor klimmen echter voor het buiten klimmen in de Ardennen ('s avonds of weekends), hetgeen ook niet zo moeilijk is gezien ik in Maastricht woon en een klein uur rijden van Maastricht verwijderd zijn al behoorlijk wat mooie klimgebieden. Verder lukt het mij aardig om ieder jaar een paar lange weekenden en een paar weken te klimmen in de Alpen (ijsklimmen, rotsklimmen, alpine beklimmingen, meerdere touwlengtes). Tijd en mogelijkheid om de klimtouwen onder verschillende condities te testen heb ik dus wel. Mijn voorkeur gaat uit naar de Joker 9.1 GoldenDry, lengte 70 meter, kleur is mij om het even. Als jullie echter enkel voor de Opera 8.5 GoldenDry testers zoeken houd ik mij daar ook warm voor aanbevolen.
Vriendelijke groet,
Jan Huisman
1 jaar geleden door Louisa Firnenburg
Hallo,

graag wil ik één van jullie touwen testen! Ik klim al sinds 15 jaar en heb daardoor veel ervaring met verschillende soorten touwen. Begin april ga ik 10 dagen op klimvakantie naar Osp - multipitchen, voorklimmen, toprope - ideaal voor het testen van een nieuwe touw! Het lijkt me leuk om achteraf aan andere klimmers te laten weten hoe ik het klimmen met jullie touw heb ervaren en ze hopelijk enthousiast daarvoor te maken!

Groeten
1 jaar geleden door Mark Wijnen
Ik zou graag de joker 9.1 testen. Ik ga regelmatig buiten voorklimmen in de ardennen en ook Multipitch routes. Mijn vriendin is pas begonnen met klimmen dus ik zal haar ook toprope gaan zekeren. Verder denk ik erover om een cursus adventure klimmen te doen. Daarom zou ik geschikt zijn als allround tester. Eventueel kan ik het touw ook nog testen in de boom. Ik zou kiezen voor de joker omdat dit een licht touw is en bestand is tegen water en vuil. Een lengte van 70 of 80 meter zou hiervoor goed geschikt zijn.

Natuurlijk zal ik na het testen en uitgebreide review schrijven met ook de ervaringen van mijn vrienden erbij
1 jaar geleden door Martin Platteschor
Beste outdorado,

Jullie zoeken testers om jullie touwen maximaal te laten testen. Het lijkt erop dat we elkaar gevonden hebben ! Als student ga ik geregeld weekendjes klimmen in België of Duitsland. Maar nu ik bijna afgestudeerd ben staat er een geweldig tussenjaar voor de boeg, een jaar lang avonturen beleven. Lange multipitches, hoog alpien touren, rots touren en zelfs ijsklimmen staat op het programma. Een perfect jaar om een touw eens maximaal te testen in deze verschillende situaties. Ik zou graag op stap gaan met 60 meter opera 8.5 mm. Dit touw is mooi te combineren tot dubbeltouw maar ook te gebruiken als licht enkeltouw als de omstandigheden dit toelaten. Jullie willen graag een uitgebreid verslag met een foto! Ik kan jullie wel een fotoboek garanderen. Ik hoop dat jullie het aan durven om deze duurtest aan te gaan!
1 jaar geleden door Anouk
De joker 9.1 zou ik wel willen testen! Zelf heb ik op dit moment gekozen voor een 10mm touw omdat ik twijfelde of ik een 9.1 wel fijn zou vinden..dit is dus de uitgelezen kans om dat een goed te gaan proberen! :) verder kan ik niet wachten tot het weer beter weer is zodat ik weer lekker ieder weekend buiten kan klimmen, dus goed getest wordt die zeker! ;)
1 jaar geleden door Huibert Boer
Wow, natuurlijk wil ik graag de Joker 9.1 uittesten! Mijn 9,6 mm enkeltouw is inmiddels echt aan vervanging toe, onder andere door intensief gebruik in outdoor voorklimcursussen. Lichter is beter, maar een nog lichter enkeltouw dan de Joker, betekent voor mij te veel inleveren op veiligheid en duurzaamheid. De Joker is met zijn diameter van 9,1 mm nog goed hanteerbaar met de moderne zekeringsapparaten, kan tegen een stootje en wil ik dan ook graag als allround sportklimtouw uittesten in single-pitch, multipitch, alpien sportklimmen en instructiesituaties.

Uiteraard zal ik als tester mijn resultaten ook delen via twitter en facebook, met een verwijzing naar Outdorado!
1 jaar geleden door Antoon Frijters
Niets verkeerds aan touw testen leuke actie
1 jaar geleden door Martijn van Breemen namens Scouting Panoord
Beste meneer/ mevrouw,

Bij onse scouting groep hebben wij onze eigen klimmuur. Uiteraard maken we hier dan gebruik van touwen. Daarnaast maken gebruiken we veel touw als leeflijnen voor onze scouts tijdens onze eigen gemaakte hoogte routes. Omdat wij een groot aantal leden hebben (richting de 200) wordt er op sommige dagen wel heel veel geklommen. Daar de leden niet zelf mogen zekeren, enkel een klein aantal ervaren en getrainde vrijwilligers, is het natuurlijk wel fijn als daar goede soepele touwen voor gebruikt kunnen worden. Het vershil tussen een fijn touw en vervelend touw merken deze heren dan ook zeker wel!

Door dat we met ca tien man als zekeraars en opbouwers zijn, zijn wij een betrouwbare testgroep. Alle meningen over het touw en hoe die zich laat gebruiken bij elkaar vormt een zeer solide review. Wij zouden graag 60 meter virus 10 willen testen.

Ik hoop dat u ons de kans geeft het product te testen, waarbij u een goede revieuw terug kunt verwachten.
1 jaar geleden door Dennis
Beste Outdorado,

Graag zou ik voor jullie het Beal Virus 10.0 klimtouw willen testen en beoordelen. In de winter lekker binnen voorklimmen in de hal en met lekker weer in de rotsen waar dan ook. Wie kan dit touw voor beginners nu beter testen dan iemand die sinds kort is begonnen met het buiten klimmen van routes? Ik zie jullie reactie graag tegemoet en wil jullie alvast bedankt voor de leuke actie. Goed bezig!

Keep calm and climb hard
Dennis1 jaar geleden door jurgen
Hallo Outdorado,

Tijdens één van de maandelijkse borrels van de GSAC (Groninger Studenten Alpen Club) werd ik door mijn klimmaatje uitgedaagd om een monsterlijke multipitch van 25 touwlengtes te gaan klimmen. Dit waanzinnige avontuur van 25 lengtes met uitzicht op de Mattehorn kon ik niet afslaan én is natuurlijk de perfecte test voor de Beal Opera 8.5. Op deze trip willen we natuurlijk het beste en lichtste materiaal gebruiken daarom zouden we graag dit touw meenemen.

Tijdens deze trip gaan we natuurlijk alles vast leggen op beeld (foto's en film) en achteraf schrijven we een uitgebreide review voor jullie.

Ik hoop dat wij het touw winnen, zodat we dit mooie avontuur kunnen aangaan met een mooi en licht touw.

Met alleen een licht touw redden we het niet, trainen is natuurlijk ook belangrijk!
Ik ga dus weer snel naar de klimmuur.

Groetjes,
Jurgen

1 jaar geleden door Maarten Alberse
Hey outdorado,

Voor mijn scoutinggroep zou ik graag het virus 10 touw testen om veilig te klimmen in zelfgebouwde constructies. Met 50 meter kunnen we onze jeugdleden op een verantwoorde manier mee laten helpen aan het bouwen aan dit soort projecten.
Groetjes,
Maarten
http://86.82.55.209/~impeesa/foto/jota-2015/S0222042.JPG
1 jaar geleden door Martin
Ik zou heel graag het opera 8,5 mm golden dry touw willen testen omdat ik deze zomer op avontuur ga in de franse en Zwitserse alpen. Een licht touw als de opera kan dan natuurlijk niet ontbreken. Samen met drie student vrienden zullen we een maand in de alpen bivakkeren de perfecte tijd om dit touw eens grondig te testen in extreme situaties.
1 jaar geleden door Marijn Jansen
Hallo Outdorado,

Na m'n eerste 8a enkele jaren terug en 8a+ in 2014 is het na een jaar van klussen en verbouwen tijd om een vol klimseizoen te plannen en te gaan voor 7c on sight/flash en de 8b-droom... Een 'light and fast' touw als de Opera is daarbij precies wat ik goed zou kunnen gebruiken.
De eerste winterse klimdag buiten zit er alweer op, de nieuwe la Sportiva Pythons zijn ingeklommen, maar door mijn oude touw (en koude vingers waarschijnlijk ook een beetje!) zijn de echte prestaties nog uitgebleven.
Er gaat dit jaar weer in allerlei gebieden zoals de Frankenjura, Freyr en andere Belgische massieven, gebiedjes in Duitsland en grote wanden in Noorwegen en/of Frankrijk of verder weg geklommen worden. Gebruik op diverse rotssoorten en in allerlei soorten routes is dus verzekerd.
Ben benieuwd.

Groet!
Marijn
1 jaar geleden door Julia Savelkoul
Leuke actie! Als 4-seizoenen klimmer, zou ik de Joker 9.1 GoldenDry willen testen. Voorkeur is een 70 meter touw. En als ik dan nog iets mag wensen, een pittig kleurtje.... ;)

Groetjes, Juul
1 jaar geleden door Nico
Hallo Outdorado,

Graag zou ik voor jullie de Virus 10 testen. Dit jaar wil ik een aantal langere sportroutes en mijn eerste multi pitches gaan klimmen. Mijn huidige touw is met 70 meter soms net te kort daarom zou ik graag een 80 mtr. touw hebben. Ik ben een echte mooi weer klimmer. Ik zoek in de mooie weekenden de rotsen van Belgie en Luxemburg op om daar samen met mijn kinderen en vrienden van het buitenleven te genieten.
Ik wil het touw testen met voorklimmen en toprope klimmen. Een goed soepel touw is voor mij belangrijk omdat mijn kinderen niet heel zwaar zijn. Een stug touw zorgt er voor dat ik ze moeilijk kan laten zakken als er veel wrijving is van setjes en rots. Ik laat jullie graag weten of dit touw aan mijn verwachtingen voldoet.

Groetjes,
Nico
1 jaar geleden door Quinten
Hi outdorado!

Ik zit minstens maandelijks in de Ardennen vogezen, ijsland en de Alpen om te gaan spelen op de rotsen. Wandelen, klimmen , alpinisme canyoning,... Als het maar leuk is!

Tot nu toe telkens met een mentor wiens touw ik dan mocht gebruiken. Maar gezien ik zelf wat meer ervaring opbouw en het wel eens tijd wordt om er wat verder in te gaan zou een eigen touw in elk geval een zeer goede eerste stap zijn in die richting! Ik wil dus met veel plezier als proefkonijn dienen voor een touwtje ;-)

Groeten,
Quinten
1 jaar geleden door Astrid
Hallo outdorado!

Wat fijn dat jullie mij wezen op het feit dat ik hier ook nog even moet reageren! Anders maakt Ivo Hilhorst nog geen kans!!!!
Ivo is echt een super lieve papa en ik denk dat hij met de Joker 9.1 Golden Dry in het blauw, erg blij zou zijn.
Aangezien hij graag buiten klimt, niet in extreme omstandigheden, lijkt me dit voor hem een mooi touw om te testen.
Ik denk dat 80 meter voor wat hij klimt prima zou zijn!
En nu maar duimen voor deze lieverd!!!!
Groetjes Astrid
1 jaar geleden door Jasper Tas
Hallo Outdorado,

Ik ben al een paar jaar een fanatieke klimmer, ik heb al veel uitgeprobeerd. Maar heb de laatste tijd een nieuwe manier van mijn alpiene beklimmingen. Eentje die erg goed bevalt vanwege het lage budget, ik heb het hier over hit & run. Een term die we kennen uit honkbal en criminaliteit maar in de studenten klimwereld bekend vanwege de lage kosten. Je bivakkeert onderaan de instap van je route of je rijdt 's nachts vanaf de camping aan. En dan stap je onderaan in. Je moet dus je deel naar de hut nog lopen en daarna start de gidsjestijd pas. Een hut aanlopen kan tussen de 2 en 5 uur zijn. Het helpt dus enorm als je licht klimt. op dit moment is het enige touw in mijn bezit een 70 meter 9,8 mm touw dat eigenlijk droog al erg zwaar is.

Hierom zou ik graag een Beal Opera 8,5 mm van 50 meter willen uitproberen.
Net zoals vele hier ga ik binnenkort naar Chamonix, maar verwacht eigenlijk niet dat ik daar al dit touw kan testen ivm tijd. Maar we (mijn klimpartner en ik) willen in de eerste week van Mei naar Oostenrijk gaan en de glockner, wildspitze en wadze tackelen. Alle drie hit & run. Alle drie zijn daarmee opeens zware tochten geworden. Het touw gaat dan in zijn eerste week al gebruikt worden in gletsjerterrein, noordwanden en rotsklimmen op eigen zekeringen.
Een tweede streng zou zeker welkom zijn om in de winter mee te gaan ijsklimmen. Er zijn nog wat watervallen die dit jaar gespot zijn die nog door niemand geklommen zijn volgens de lokale berggidsen. En eigenlijk willen we daar korte metten mee maken.

Kies je om ons het touw te laten testen, dan zullen wij laten zien dat light and fast de beste manier is om met dit touw te alpineren.

Be safe out there,

Jasper
1 jaar geleden door Ezra Noordermeer
Hoi Outdorado,
Ik zou heel graag een van de nieuwe touwen van Beal willen testen! Het laatste touw dat we gebruikten van een niet nader te noemen merk was na een keer klimmen nogal zwart. Ook na het wassen, bleef het vuil aantrekken, waardoor we al een hele tijd niet met ene geel touw, maar met een grauw touw klimmen. Een flitsend touw staat ook wat leuker op de foto's en laat ik het nou heel erg leuk vinden om te schrijven voor een groter publiek! (www.buitensportenblog.wordpress.com)
Ik duim dat de postbode snel aanbelt!
Groeten,
Ezra
1 jaar geleden door Diederik Stoorvogel
Stop maar met zoeken....!

Ik kan het best je touwen testen omdat ik de belichaming ben van de 'standaard'klimmer.

Okok, deze bestaat niet...maar kom aardig in de buurt.
Klim graag zowel binnen als buiten. Waarbij ik ook regelmatig een toprope moet plaatsen voor mijn medeklimmers. In m'n klimgroepje hebben we zowel zwaarlijvige klimmers (90 kg +) als lichtgewichten (65 kg min).
Er wordt geklommen in de meest geklommen gradaties (4 t/m 7a) en er wordt zowel in ideale condities geklommen (20 C) als zowel de wat minder ideale omstandigheden (regen, sneeuw).

Daarnaast....er komt een rapport!

Het touw dat ik (wij) mogen testen wordt voorzien van een test. Waarbij diverse omstandigheden en klimmers aan het woord komen.

Met andere woorden wil je snel, simpel een representatieve test (met rapport!!) daar ben ik je man!

1 jaar geleden door ieds van impe
Hoi, mijn broer en ik zijn een dik jaar geleden samen beginnen klimmen. We kochten al ons klimmateriaal samen. In januari besloot hij naar Nieuw Zeeland te trekken voor minstens 1 jaar. Aangezien hij ons materiaal in België heeft achtergelaten en klimmateriaal daar superduur is, stuur ik hem binnenkort wat gerief van hier op. Het zou super zijn om hem een touw cadeau te kunnen doen. Hij klimt daar wekelijks in de massieven rond Auckland dus een mooi verslag zal geen enkel probleem zijn ????.
1 jaar geleden door Lieke ten Velde
Beste Outdorado,

Na een jaar vol stress en gedoe heb ik 2016 benoemd tot 'mijn klimjaar'.
Wat kan mij daar nou beter bij helpen dan een nieuw klimtouw? Hij wordt mijn beste maatje tijdens tripjes naar Ettringen om crack te klimmen, gaat mee naar België voor leuke sportklimavonturen en als hij goed zijn best doet mag hij deze zomer mee naar de echte bergen. Daar gaat hij verschillende tochten maken, van gletschertochten, rotsgraten tot lange sportklimroutes.

Mijn voorkeur gaat uit naar de Beal Joker 9.1 Golden Dry omdat deze erg veelzijdig is. Bovendien denk ik hem optimaal te kunnen testen doordat ik allerlei verschillende activiteiten zal ondernemen.
1 jaar geleden door Richard Scheper
Hallo Outdorado

Wij zijn een klim groep van 7 personen team Elbrus genaamd. Nou klimmen we regelmatig in Duitsland, Belgie en Spanje. Nou gaan wij het paas weekend al lekker naar Sauerland om te klimmen . Dat is het eerste weekend wat we gepland hebben en een 2 weekse reis naar Rodellar in September die ook gepland staat. Daarnaast zal er nog regelmatig een weekend of een dag in de omgeving gepland worden. We klimmen de diverse Multi pist routes op deze diverse locaties. Ook oefenen we de redding technieken die we bij de NKBV geleerd hebben regelmatig. Dit zijn denk ik ook wel handelingen om te kijken hoe nieuwe touwen zich gedragen. We klimmen wel met enkel touw. Ik heb wel de kennis en mogelijkheid om met dubbele touwen te werken maar heb deze touwen zelf niet. Maar ik heb zeker de mogelijkheid om er me te werken. Maar moet dan wel voorzien worden van 2 touwen om het te testen.
1 jaar geleden door Rogier
Hi Outdorado,

Ik zou het leuk vinden om een van de touwen te testen in alpiene omstandigheden.
Jaarlijks trek ik met vrienden erop uit om mooie alpiene tochten te maken. (Dom, Doldenhorn, Matterhorn, Zinalrothorn, Obergabelhorn, Alphubel (Rotgrat)). Als BI, SKI-AK, BE, PB en LC van de Regio Oost Brabant, denk ik een goede kritische recentie te kunnen schrijven.
Daarbij is fotograferen mijn tweede hobby. Een erg mooie combinatie met bergsport!
Sensationele foto's gegarandeerd!

Met vriendelijke groet,
Rogier Wassenberg
1 jaar geleden door Julius Zonneveld
Dag Outdorado,

Middels dit bericht wil mij opgeven voor het testen van uw nieuwe Beal klimtouwen. Ik ben actief als SKI-AK en AI en in mijn verleden heb ik het materiaal beheert van een studenten alpen club. Daarin zijn veel touwen door mijn handen gegaan. Tijdens mijn materiaalcommissaris tijd waren de Cobra en Tiger de nieuwe Beal touwen en ik was onder de indruk van het lage gewicht en soepelheid. Ze zijn nu nog steeds in goede conditie. Ik ben razend benieuwd op welk vlak de Opera is verbeterd ten opzicht van de Cobra.
Het ideale klimtouw voor alpiene avonturen is licht, makkelijk handelbaar, niet vocht opnemend en duurzaam. De Opera is een touw dat zowel dubbel en enkel gebruikt kan worden. Als enkeltouw is het dus zeer licht. Vorige touwen van Beal, zoals de Cobra, waren soepel en niet vocht opnemend. De grote vraag voor de Opera is, naar mijns inzien, of het als deze eigenschappen van de Cobra heeft én de duurzaamheid.
De Cobra wordt alleen gebruikt als dubbeltouw en slijt hierdoor minder snel, de krachten worden immers verdeeld over twee strengen. Een enkeltouw dat net zo dun is als één streng van een dubbeltouw zou naar verwachting sneller slijten en minder duurzaam zijn. Iets wat ik al heb gemerkt bij een vergelijkbaar touw van een andere grote touwen fabrikant. Als de Opera ook de duurzaamheid heeft van een dikker enkeltouw kan dit wel eens het ideale alpiene touw zijn.
Mijn volgende klimtrip staat gepland met Pasen richting Chamonix. Ik ben dan van plan om met de Opera te gaan alpiene ijsklimmen samen met avontuur fotograaf Menno Visser en twee andere vrienden. Naast dat er mooie foto’s van onze beklimmingen gemaakt zullen worden, kan de Opera ook worden getest tijdens zware, natte omstandigheden. Duurzaamheid testen duurt wat langer (Duh!) en zal komende zomer worden gedaan tijdens twee maanden alpiene avonturen.

In afwachting van uw reactie,
Julius Zonneveld
1 jaar geleden door Jorian Bos
Jaren geleden heb ik mijn eerste klimtouw gekocht, een inmiddels veel te zwarte niet geïmpregneerd 70m touw. Net te kort voor de toren van bjoeks helaas! Daarom ben ik toe aan een nieuw super touw.

Ik zal het touw in ieder geval in de weekenden in klassieke gebieden gebruiken, in zanderige en natte omstandigheden. Wie weet ga ik komende zomer nog wel hippe minder ontdekte plekken aan doen om te klimmen, zo staat Slovenië absoluut op mijn lijstje!

Als sportklimmende student zullen in ieder geval veel mensen het touw met mij kunnen gebruiken, dus hij zal veelvuldig en uitgebreid getest kunnen worden!
1 jaar geleden door Marieke Ernest
Hoi Outdorado!

Graag meld ik mij aan als tester voor het klimtouw Opera 8,5 Goldendry. Het touw gaat mee naar Chamonix voor winterroutes (mei). Ik ben een ervaren ijs- en alpiene rotsklimmer. Tevens kliminstructeur bij NKBV regio Oost Brabant. Genoeg ervaringen kennis van materialen aanwezig. Het testscenario (winterroutes in Chamonix) levert gegarandeerd prachtige foto's op. Ik zou het enorm waarderen als ik een van de testers zou worden!!

Met vriendelijke groet!

Marieke Ernest
SKI, NKBV Regio Oost Brabant
1 jaar geleden door Thyra Bakker
Hallo Outdorado,

Ik ben opzoek naar mijn eerste klimtouw en het zou natuurlijk heel leuk zijn om deze te winnen :)
Na een aantal jaren allen in de hal ben ik nu iets meer als een jaar bezig met het 'echte' klimmen.
Bij de ESAC (eindhovense studenten alpen club) heb ik al wat weekendjes klimmen op de planning staan. Als ik win zullen jullie dus niet allen mijn eigen mening horen, maar ook van iedereen waar mee ik ga klimmen.

Groetjes,
Thyra Bakker
1 jaar geleden door Mark Stoop
Door de jaren heen klim ik veel in watervalijs en in Chamonix. Waar beter dit soort touwen te testen dan in de steile extreme goulottes en mixed routes van Chamonix. Als een touw dat doorstaat kun je spreken van een echte test! En dat is de reden waarom ik een goed tester zou zijn. En het levert nog spectaculaire foto's op ook. Wij gaan laatste week van april en eerste week van mei 2016.
1 jaar geleden door rudy wagemans
Hoi Outdorado, natuurlijk zou ik graag een Beal touw testen!
Voor eigen gebruik, maar ook in te zetten bij outdoor cursussen. Momenteel klim ik zelf met een Tenson 9.8 die op z'n eind loopt, en als instructeur gebruiken we Beals van de 2014 collectie, welke -alhoewel andere technologie/coating dan de nieuwere versies- goed bevallen (ben blij dat het "kringelen" tegenwoordig stevig verminderd is!). Ik heb daarbij de mogelijkheid om zowel ervaren als beginnende klimmers ermee aan de slag te zien en ook zelf te handelen. Het review naar jullie kan dan verslag geven van gebruik in toprope, voorklim, multi-pitch en trad-climbing, in wisselende weersomstandigheden en zowel als enkel- en dubbeltouw (mits dubbele uitvoering natuurlijk). Daar zijn zeker mooie fotos van de verschillende gebruiken en omstandigheden te maken. Omdat ik het touw dus ook bij cursisten wil inzetten is de Opera waarschijnlijk aan de dunne kant, en de Virus heeft voor mijn eigen gebruik niet de gewenste coating, vandaar de voorkeur voor een Joker. Met 70m kom ik normaal meestal goed uit, maar wil ook wel eens een 80m meenemen voor de handigheid (of een 60m dubbeltouw versie). Hopelijk kan ik snel met een nieuwe Beal aan de slag!
Met vriendelijke groet, Rudy
1 jaar geleden door Mischa Radt
Ik ben een jonge (13 jaar) fanatieke sportklimmer en nederlands jeugdkampioen lead 2015 (C-jeugd). Ik heb tijdens de trainingsstage van het nederlands jeugdteam in Catalonië voor het eerst echt harde routes geklommen, in Oliana een 7C+ in mijn derde poging getopt en een 8A helemaal uitegewerkt, helaas net te weinig tijd om hem te toppen. Ik wil de komende maanden buiten veel meer gaan klimmen met mijn coach en andere klimmers van het nederlands jeugdteam, maar ik heb geen eigen touw. Voor mijn pogingen om mijn eerste 8A te klimmen zou ik graag een 80 meter touw willen hebben, liefst de Joker 9.1 Goldendry. Dat zou toch wel vet zijn om als 13-jarige een 8A te klimmen met een mooi touw van Beal! Ik vind Beal een mooi merk omdat jullie ook veel aan duurzaamheid doen en daar wil ik mij later ook voor inzetten. http://www.sportmagazine036.nl/?page_id=2736#magazine34/jeugdsportFold
1 jaar geleden door Henry de Weerd
Goedendag hier henry de Weerd.
Ik zou graag de joker 9.1 goldendry willen testen.
Ik Ga in april twee weekenden naar de ardennen toe om lekker te klimmen. En Zou wel dit mooie touw daarvoor willen gebruiken.

Mooie foto's maken kan ik wel. En zal het touw heel goed gaan testen. Zin in.
1 jaar geleden door Mark Valies
Als ik al die reacties hier lees is iedereen vele malen meer ervaren, langer bezig met klimmen, beter of heeft wel een ander verhaal waardoor ik eigenlijk niet heel veel kans lijk te maken.

Dus waarom dan toch een reactie? Gewoon omdat mijn vrienden nu eindelijk bezig zijn met hun voorklim cursus en we dus EINDELIJK binnenkort eens richting Ardennen of dichter bij huis, Bergschenhoek of Groningen kunnen.

En Tja, dan hebben we wel een mooi touw nodig.....het liefst de Joker 9,1mm Goldendry. Fijne dikte, de lengte denk ik nog wel even over na als ik mocht winnen, maar 60m is genoeg voor alles in NL. ????

Scheelt dus weer een hele bak euro's die we dan uit kunnen geven aan onze eerste echte trip.
1 jaar geleden door Julian
Hallogeenlamp
1 jaar geleden door Tjebbe
Ik klim nu sinds een jaartje steeds meer buiten en ben super psyched om mijn grenzen in het sportklimmen te verleggen! Ik heb met veel verschillende toewen van anderen geklommen, maar ben ondertussen wel toe aan een eigen touw. Ik geef de voorkeur aan de Joker 9,1 van 80m.
Ik heb voor komende maanden veel klimttrips op de planning staan in veel verschillende gebieden. Goede gelegenheden om het touw te testen dus
1 jaar geleden door Zeno Schaekers
Ha Outdorado!

Ik ben Zeno Schaekers en ik ben 15 jaar. Ik doe al 6 jaar lang aan klimmen en klim ook veel buiten. Twee keer ben ik Nederlands Kampioen geworden in klimmen! Ik heb al een aantal sponsors, maar nog geen touw sponsor. Ik klim ook sinds kort bij het Nederlands Team Sportklimmen en ben daarmee 3 weken geleden gaan klimmen in Catalunya, Spanje. Ik heb daar ook een 8a een andere harde routes gedaan. Dankzij het Nederlands Team mag ik ook naar internationale wedstrijden :).

Ik klim al best lang (en vaak) buiten en heb daar best wel veel ervaring mee, maar een nieuw touw zou heel handig uitkomen, omdat mijn touw kapot begint te gaan... Ik maak van elke klimtrip foto's/video's dus de foto word geen probleem. Een goede vriend van me (Nigel Armino) word gesponsord door Beal, dus hij zou ook nog op de foto kunnen gaan of tips geven of een review schrijven over zijn ervaringen met zijn touwen. Ik ken ook genoeg mensen die mooie en leuke foto's van mij willen maken, en dus zeker ook wanneer ik jullie touw gebruik! Ook moet ik voor mijn school (4VWO) veel stukken en reviews schrijven (ook in het Engels), dus de tekst komt ook goed!

Ik ga over twee weken naar de Frankenjura (mooi en groot klimgebied in Duitsland) en over 1,5 maand naar Orpierre (ook een heel erg mooi gebied in Zuid-Frankrijk) om te klimmen. Daar zou ik mooie foto's kunnen maken!

Ik heb niet echt een voorkeur, maar als ik moet kiezen gaat mijn voorkeur uit naar de Joker 9.1 GoldenDry.

Ik ben jullie beste tester omdat ik super gemotiveerd en enthousiast ben; omdat ik al veel ervaring heb; omdat ik voor heel vette (klim/zeker)foto's kan zorgen!

Ik hoor graag of jullie mij de beste tester vinden van jullie inzendingen!

Met vriendelijke en sportieve groet,

Zeno Schaekers
1 jaar geleden door Melvin de Jong
Ik zou graag een klimtouw testen. Als intensieve sportklimmen met al jaren ervaring. En als bestuurslid en ('hoofd')activiteiten team heb ik al menig touw voorbij zien komen. Van alle klimtouwen die onze jeugdklimvereniging in bezit heeft gehad zijn de Beal touwen toch het beste bevallen.
Nu zijn wij echter toe aan een nieuw touw. Een uitgelezen kans om eens een nieuw Beal klimtouw te testen!! deze gaat dan ook zeker mee met de klimvakanties naar Zuid-Frankrijk.
1 jaar geleden door Christianne Visser
Mijn keuze gaat uit naar de Opera 8.5 GoldenDry. Op dit moment gebruik ik de Mammut Transformer Protect (9.8mm) maar ik ben eigenlijk op zoek naar een lichtere vervanging zodat gletsjer tochten toegankelijker worden. De Beal Opera voldoet daaraan.
Komende zomer staan meerdere klim/gletsjer tochten op het programma waar het touw uitstekend van pas zal komen! Zo ga ik de 156 m hoge damwand Diga di Luzzone in Zwitserland beklimmen, maar staat er ook een gletsjertocht op het programma met het toppen van een 4000-er in Zwitserland waarbij 'aan touw gaan' absoluut noodzakelijk zal zijn! Ik laat daarbij mijn broer, ervaren bergsporter én Zwitsers tourleider zomer/winter in-wording, graag zien wat Beal biedt in het hart van de bergen waar Mammut is ontstaan. Hij is immers intensief gebruiker van Mammut touwen.
Ik schrijf reviews voor een outdoor website over outdoor producten, van jassen tot hoofdlampen. Het Beal touw is een mooie aanvulling op de producten die ik reeds gereviewd heb. Daarbij vind ik het leveren van kwalitatieve hoge content (foto en/of video) logisch.

Met vriendelijke groet,
Christianne Visser
1 jaar geleden door Aniek Lith
Graag zou ik een klimtouw willen testen! Ik doe zelf aan allerlei soorten klimmen, van sportklimmen (range: 4-8a), multipitch, trad, drytoolen, ijsklimmen tot alpien klimmen. Mijn huidige touw is de diablo unicore. Deze begint een beetje aan het einde van zijn leven te komen na slechts 1.5 jaar (wel intensief gebruik). Nadeel van dit touw vind ik dat hij erg gemakkelijk nat en vies is en snel slijt. Niet erg handig als je een hard-core klimmer bent die niet afschrikt van wat regen. Ik ben erg benieuwd of de een van de GoldenDry touwen (voorkeur voor de Joker) het beter doet en test het graag uit!

Met vriendelijke groet,
Aniek Lith
1 jaar geleden door Jeroen Vels
Na jaren van intensief gebruik is mijn Mammut Genesis hard aan vervanging toe. Het zuigt water op als een spons en wordt daardoor vooral in de winter onhandelbaar. Ik ben veel in de bergen te vinden. Voor watervalklimmen, multipitch rotsklimmen en alpien (winter)klimmen ben ik altijd te porren. De volgende klimtrip naar Chamonix staat alweer gepland voor eind maart en ik zou graag 60 meter van de Beal Opera 8,5 Unicore GoldenDry meenemen op mijn toekomstige trips!