• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Bijzondere bestemmingen voor avonturiers

Voor outdoor liefhebbers

Als outdoor liefhebbers en gek van lichtgewicht kamperen zijn wij van Outdorado.com natuurlijk dol op bijzondere kampeerplekken. Wij gaan graag op zoek naar die bijzondere kampeerplekkenen dat delen wij natuurlijk graag met jullie! Daarom hebben wij voor de avonturiers onder ons een paar hele speciale kampeerplekjes op een rij gezet. 

Miyajima, Japan

Miyajima is een Japans eilandje. Er heerst een hele relaxte sfeer en je kan hier kamperen op heilige grond. Het eilandje is te bereiken met een ferry die gaat vanaf Hiroshima. Dus na de drukte van deze grote stad kan je de rust opzoeken op Miyajima. Het eiland staat vol tempels en boeddhistische gebouwen en er zijn veel mogelijkheden om te kamperen. De bijzondere omgeving en tamme herten die het eiland bewonen maken dit tot een hele bijzondere kampeerplek!

Weetje: De poort, ook wel torii genoemd, is bij vloed niet bereikbaar en bij eb wel.

 

De Sahara, Marokko

Het lijkt misschien een beetje een onwaarschijnlijke plek om te gaan kamperen, de Sahara. Maar niets is minder waar, kamperen in de Sahara is zeker een optie. Je kan onder begeleiding een kamelentocht maken door deze prachtige woestijn. Daarna wordt een traditioneel Berber dorp opgezet en zal je heerlijk slapen in deze sprookjesachtige omgeving. 

Weetje: De Sahara is de grootste zandwoestijn van de wereld met een oppervlakte van ruim 9 miljoen vierkante kilometer. En de naam Sahara is gebaseerd op Sahra dat letterlijk woestijn betekend.

Noorwegen

In Noorwegen geldt het zogenaamde 'allemannsret', geen wet maar een ongeschreven regel dat iedereen mag genieten van de natuur die dit land te bieden heeft. Dit houdt in dat je overal in Noorwegen mag wildkamperen en waar het geen gevaar opleverd mag je ook een kampvuurtje maken. Regel die wel geldt is natuurlijk dat je respect moet hebben voor de natuur. Maar naast dat, is genieten van dit prachtige land de enige wet die volgens ons geldt! 

Weetje: De langste fjord van Noorwegen is Sognefjord met een lengte van 204 kilometer. Ook is de grootste gletsjes van Europa te vinden in Noorwegen. De Jostedalsbreen. 

Arches National Park in Utah, Verenigde Staten

Met een oppervlakte van 300 vierkante kilometer is Arches National Park klein voor Amerikaanse begrippen, maar voor ons Hollanders is dat natuurlijk het tegenovergestelde. Dit national park leent zich bij uitstek om eens een paar dagen door rond te trekken. Het is een uitgestrekt park waar op veel plekken gekampeerd mag worden. Arches National Park dankt zijn naam aan de bogen die gevormd zijn door erosie aan de rotsen. Absoluut een plaatje!

Weetje: In het National Park vind je zo'n 2000 natuurlijke bruggen, ook wel arches. De grootste brug heeft een afstand tussen de steunpunten van 88,4 meter. 

Myvatn, IJsland

Myvatn is het op één na grootste meer van IJsland en als je kiest voor deze kampeerbestemming zorg dan wel dat je een warme uitrusting hebt. Want IJsland staat natuurlijk bekend om de kou, maar in de zomermaanden kan het hier wel wat aangenamer zijn. Het meer is prachtig en ook de omgeving laat niets te wensen over. Voor vogelliefhebbers is dit een paradijs want de omgeving biedt maar liefst 115 vogelsoorten. En niet te vergeten het Noorderlicht dat je met een beetje geluk kan bewonderen vanuit je slaapzak. 

Weetje: De oppervalkte van dit meer is 37 vierkante kilometer en het diepste punt is slechts 4,5 meter. Door lavastromen onder het meer is het water relatief warm.

Cordillera Huayhuash, Peru

Met zijn ongerepte natuur is Peru bij uitstek geschikt voor een bijzondere kampeervakantie. Hier vind je werkelijk alles, van mooie bergen tot pitoreske dorpjes. Tijdens de wandelroute Cordillera Huayhuash kan je onderweg overal je tent opzetten om te genieten van de natuur en alles wat Peru te bieden heeft.

Weetje: Het gebied heeft 6 hoge toppen met een hoogte van meer dan 6000 meter. De hoogste is de Yerupaja, met 6617 meter. Je treft veel gletsjesmeren en warmwaterbronnen in het gebied en je komt zeker lama's en alpaca's tegen hier!

 

Ladakh, Indiase Himalaya

Voor wie van bergen houdt en op zoek is naar een torenhoge uitdaging is zeker aan het juiste adres bij deze bestemming. Ladakh ligt in het noorden van India en de bergen zijn hier echt heel hoog! Ga je hier rondtrekken dan is het belangrijk dat je goed voorbereid weg gaat. Maar als je er eenmaal bent dan zal je worden beloond met de mooiste vergezichten en de natuur is werkelijk prachtig!

Weetje: Door westerse bezoekers wordt Ladakh ook wel Little Tibet genoemd en wanneer je de afgelegen gebieden opzoekt bestaat er een kans dat je nomaden tegekomt die hier rondtrekken. 

Sahale Glacier Camp in Washington, Verenigde Staten

Het gaat hier natuurlijk niet om de stad Washington, maar om de staat. Het Sahale Glacier Camp ligt aan de Westkust van Amerika en de natuur hier is nog ruig en onaangeroerd. Het is een bergachtig landschap, waar besneeuwde bergtoppen geen uitzondering zijn. In dit gebied mag je op veel plaatsen je tent opzetten en genieten van dit adembenemende landschap. 

Dus ben jij een echte avonturier en ga je graag naar een bijzondere bestemming? Dan zijn deze bestemmingen zeker het overdenken waard en wie weet staat jouw tent straks wel in Peru of IJsland. 

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.