• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Boulderen in Fountainebleau

Boulderen

Klimmen? Doe je dat dan met touwen tegen zo’n steile wand? Niet als ik ga boulderen! Dan heb je alleen een paar schoentjes nodig en kom je niet hoger dan twee, drie meter van de grond. Boulderen is inmiddels uitgegroeid tot een aparte tak van de klimsport en steeds meer mensen wagen zich eraan. En terecht. Het is puur gericht op het klimmen van een zo moeilijk mogelijke boulder en vergt weinig materiaal en instructie.

Boulderen in Fountainebleau
Boulderen in Fountainebleau
Boulderen in Fountainebleau

Vroeger, toen we nog de gulden hadden en de klimsport nog in zijn kinderschoenen stond, had je aan je klimschoentjes en een Henkie voldoende. Ik zie je denken, Een Henkie? Ja, dat is super handig om de bosgrond en dennennaalden van je schoentjes af te vegen voordat je een route instapt. Een Henkie kan een automatje zijn, of een deurmat, of een oude handdoek, maar ze heten allemaal Henkie. Henkie blijft onderaan de rots liggen als je naar boven klimt en zo kwam het dat je je opeens afvroeg: Hé, waar is mijn Henkie? Inmiddels slepen we naast een Henkie ook onze crashpads mee. Een crashpad is een dikke opvouwbare mat, die zorgt dat je bij een val je enkels niet breekt. Uiteraard is het geen garantie voor blessurevrij klimmen, maar het geeft toch een gevoel van veiligheid. Naast dat je erop kunt vallen zijn crashpads ook erg handig om te gebruiken als bankje tijdens de lunch of als windscherm bij de tent!

Boulderen in Fountainebleau

Dé boulderaar bestaat niet. Als je in Fontainebleau om je heen kijkt zie je jong en oud, beginner en crack door elkaar heen klimmen. De aanpak verschilt wel. Waar de funklimmer een parcourtje gaat klimmen dat hem wel leuk lijkt, gaat de bouldercrack met het gidsje in de hand op zoek naar die ene boulder die daar met drie sterren in gewaardeerd staat. Het leuke is dat dit allemaal kan in Fontainebleau, waardoor je met een groep met verschillende ervaring en verschillende leeftijden samen op pad kunt. En dan heb je nog de niet-klimmende-maar-zich -prima-vermakende-zonaanbidder. Die vindt het daar reuze gezellig, maar klimmen? Nee, ook niet zonder touwen en met Henkie.