• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De beste 4 & 6 persoons tenten

De beste 4 & 6 persoons tenten

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en de vogels weer beginnen te fluiten dan beginnen de vakantiekriebels vaak ook weer te komen. En misschien nu wel meer dan ooit. De keuzes zijn weer ruimer dan de afgelopen twee jaar. Gaan we naar het buitenland of blijven we toch nog een jaartje in ons eigen mooie land? Sommigen van ons zijn vorig jaar misschien zelfs helemaal niet op vakantie geweest vanwege volgeboekte campings of wellicht vanwege de levertijd van je nieuwe caravan of camper. Dit jaar pak je het anders aan en trakteer je jezelf en je gezin op een mooie nieuwe tent en een heerlijke vakantie.

Bij ons in de winkel in Ermelo kijk je op de tweede etage je ogen uit en stap je tent in en uit om te kijken welke het beste bij je past. Mooi aangekleed met gezellige lampjes en accessoires zie je jezelf al helemaal op je vroeg geboekte seizoensplek achterovergeleund onder de luifel zitten. Maar eerst kiezen welke tent het wordt. Als je met z'n tweetjes op vakantie gaat en een beetje ruimte wilt dan biedt een 4-persoons familietent ruimte en comfort. Je kunt bijvoorbeeld in de tunneltent vaak gewoon staan en je hebt genoeg plek voor je bagage. Neem je je kinderen mee of wil je samen echt ruim kamperen dan is er volop keuze in 6-persoons tenten. Soms zijn deze zelfs zo groot dat je bij aanschaf van een deze tenten moet opletten of deze wel past op je kampeerplek.

Ook de ontwikkelingen wat betreft het gemak van grote 4- & 6-persoons tenten heeft niet stil gestaan. Als je voor een langere tijd onderweg bent weet iedereen dat je best wel een beetje bagage mee moet nemen in je auto. Tenten van toen waren zwaar, namen het grootste gedeelte van de ruimte in beslag en het opzetten was een uitdaging. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor opblaastenten. Door de stokken te vervangen voor stevige air-tubes zet je je grote familietent in een paar keer pompen op om zo snel te kunnen genieten van je vakantie. Verkrijgbaar in 2-, 3-, 4- en 6-persoons in verschillende vormen en kleuren.

De beste 4 & 6 persoons tenten

Uiteraard zijn ook de "normale” tenten meegegaan in de tijd. De frames zijn eenvoudiger op te zetten en ook de materialen zijn vaak lichter dan vroeger. Waar je ook nog op kunt letten bij de aanschaf van je nieuwe vakantieonderkomen is de indeling en het aantal slaapcabines in de 4- en 6-persoons tenten. Zijn er 2 of 3 ruimtes en lig je naast elkaar of tegenover elkaar. Zeker voor grote gezinnen en lange vakanties kan dit een groot verschil zijn.   

De beste 4 & 6 persoons tenten

Hoewel we hier boven de grote familie tenten hebben besproken kun je er uiteraard ook voor kiezen om een meer compactere 4- en/of 6-persoons tent aan te schaffen. Deze zijn vaak qua prijs iets goedkoper en makkelijker op te zetten en af te breken, maar weer minder geschikt om een heel seizoen te laten staan. Een groot voordeel is dat deze tenten minder zwaar zijn en minder ruimte in beslag nemen en daardoor ook makkelijker mee te nemen zijn op bijvoorbeeld de fiets. Wil je het echt meenemen op bijvoorbeeld een lichtgewicht vakantie dan is zelfs daar rekening mee gehouden in de tentenwereld. Zo heeft MSR een 4-persoons tent die slechts 5,4 kg weegt, de Habitude 4. En met een hoogte van 1.85m kun je er nog in staan ook. De bagage die je hebt kun je plaatsen in het voorste gedeelte. De perfecte tent voor de doorreis voor bijvoorbeeld op de fiets of kleine auto.

Ben je niet in de gelegenheid gezellig bij ons langs te komen in onze mooie showroom in Ermelo, maar wil je je toch makkelijk kunnen oriënteren op onze website? Maak dan gebruik van onze keuzehulp

En mocht je er alsnog niet uitkomen of heb je onbeantwoorde vragen dan kun je altijd even bellen, een Whatsappbericht of een e-mail sturen. We zullen je dan zo snel mogelijk helpen met deskundig advies en overige vragen.

Over Specialist (Tenten)
Met onze tenten-specialist vind je een tent waarmee je de meest geweldige kampeeravonturen gaat beleven. Lichtgewicht of juist met extra ruimte.