• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
De beste kachels van 2023

De beste kachel van 2023

De Zibro LC-DX 32 hoort zeker bij één van de beste kachels van 2023. De kachel werkt op petroleum, maar geeft geen onaangename geur tijdens het gebruik door het geur reductiesysteem. Bij de verbranding van petroleum komt bijna geen vocht vrij. Dit is beter voor je gezondheid en voor de ruimte waar hij in komt te staan. Ideaal als je de kachel wilt gaan gebruiken in de voortent of dichte veranda. Verder is de kachel van veel gemakken voorzien. Zo heeft hij een thermostaat, timer en ingebouwde ventilator. Als je het de volgende morgen om 8 uur graag 18 graden in de voortent zou willen hebben, dan kan dat.  

Naast al dit gemak is er ook aan veiligheid gedacht. De Zibro LC-DX 32 heeft een omvalbeveiliging, temperatuursensor en kinderslot. Bovendien wordt de buitenkant van de kachel niet warm. Alleen het rooster waar de warmte uitkomt wordt heet, de rest van de kachel kun je tijdens het gebruik gewoon aanraken zonder je vingers te verbranden. Dit betekent dat je met een goed gevoel de kachel aan kan doen als het koud is buiten.  

De beste kachels van 2023

Zeker tegenwoordig is het ook belangrijk dat de kachel zuinig is en gelukkig is de LC-DX 32 dat ook. Met een gemiddeld verbruik van ongeveer 0,2-0,3 liter per uur is dit één van de zuinigste kachels die we hebben. Kortom; een hele comfortabele, veilige en ook zeker zuinige kachel. En precies hierom staat de LC-DX 32 van Zibro in ons rijtje van ‘beste kachels van 2023’. 

De beste kachels van 2023
De beste kachels van 2023

Een kacheltje nodig voor een kleine ruimte of rondom de eettafel? Dan is de Eurom Safe-T-heater 1500 de juiste keuze. Deze kachel heeft een vermogen van 1500 watt die door middel van een ventilator de ruimte in wordt geblazen. Naast de ventilator kan de Eurom Safe-T-heater ook halve draaien maken. Zo wordt het rondom ook lekker warm. Bedenk wel, deze kachel kan geen hele grote ruimtes verwarmen, maar is ideaal voor het geven van gerichte warmte. De gerichte warmte die hij produceert is erg veilig. De Eurom Safe-T-heater is namelijk voorzien van een omval- en oververhittingsbeveiliging. Zo kun je met een goed gevoel van de warmte genieten. Zeker een kachel die bij de ‘beste kachels van 2023’ hoort. 

De beste kachels van 2023

De Gimeg GRK-100T is een soort hybride gaskachel. Ondanks dat het grootste deel van de warmte uit de 3 gasblokken aan de voorkant van de kachel komt, is er ook een elektrisch element die warmte kan verzorgen. Zo komt het totaal vermogen uit op maar liefst 5700 watt (4200 watt gas + 1500 watt elektra). Daarnaast is de GRK-100T uitgerust met een ventilator die je aan en uit kunt zetten. Door de ventilator komt de warmte verder de ruimte in, wat zeker de moeite waard is. 

De Gimeg infrarood GRK-100T is enorm geschikt voor locaties zoals een open veranda. Dit komt door de infraroodstraling die van de kachel komt. Deze straling is het beste te vergelijken met een terrasheater. Deze heaters kunnen warmte geven ondanks dat het buiten heel erg koud is. Precies op deze manier werkt ook de GRK-100T, zelfs als je buiten zit en het erg koud is kan deze kachel je van warmte voorzien. Bedenk wel, omdat het straling is gaat de warmte één kant op en dat is recht vooruit.  

De beste kachels van 2023
De beste kachels van 2023
De beste kachels van 2023

De Foetsie H-359-TO is niet wat je verwacht van een petroleumkachel. In plaats van een vierhoekige, in grijs of matzwarte kleur uitgevoerde kachel, is de Foetsie rond en felrood. Deze kachel is gemaakt voor de kampeerder die er ook graag warm bij zit. De Foetsie geeft een heerlijke droge warmte en is uitgerust met een omvalbeveiliging.  

Naast de kleur en vorm onderscheidt de Foetsie zich ook op het gebied van multifunctionaliteit. De bovenplaat kan uitstekend worden gebruikt als warmhoudplaat voor je koffie, thee of chocolademelk. Daarnaast kan de plaat helemaal worden verwijderd. Dan kan de Foetsie ook nog gebruikt worden als stove. Dit maakt de Foetsie H-359-TO een veelzijdige en compacte kachel. Hierdoor kan die niet ontbreken tussen ‘beste kachels van 2023'. 

Deze 4 kachels zijn door ons als beste beoordeeld voor 2023. Mocht je nu toch nog niet helemaal de kachel hebben gevonden die je zocht, kijk dan vooral verder onder het kopje kachels. Hier staan nog veel meer elektrische, gas- en petroleumkachels. Wellicht dat er daar eentje staat die helemaal bij jouw wensen aansluit.

Over Specialist (Techniek)
De techniekspecialist helpt je bij het onderhouden van je mobiele huis. Hij geeft handige tips, maar introduceert ook de nieuwste producten.