• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Deel je avontuur!

Deel je avontuur!

We hebben al een boel leuke reacties ontvangen op onze reisgids en dat vinden we natuurlijk altijd erg leuk om te horen. Maar de familie Davidse besloot ook een avontuur met ons te delen na het lezen van ons magazine! Al een aantal jaren maken zij bijzondere reizen door Noorwegen en IJsland met hun bijzondere popup! Hieronder lees je hun verhaal.

Beste lezer, reiziger, kampeerder,

In 2006 kwam bij ons, na een eerste zomervakantie in Noorwegen, het idee op om naar IJsland te gaan. De belangstelling voor IJsland was er omstreeks 1984 al (toen nog 20 jaar jong), maar is vervolgens zo'n 22 jaar in de spreekwoordelijke ijskast beland... Maar nu leek het dus toch te gaan gebeuren. De vraag was nog wel welke vorm van onderkomen er gekozen moest worden. Na enig wikken en wegen besloten we een flinke (gezins)tent te kopen. Die na enkele weken alweer verkocht werd, want nadat we pogingen hadden ondernomen om erachter te komen of de diverse IJslandse campings wel voldoende beschutting boden tegen wind en regen, bleek die beschutting op veel campings onvoldoende. 

Wat nu? Wel, via het speuren naar campings met beschutting zagen we op meerdere IJslandse campings een soort tenttrailer staan. Na wederom wat onderzoek werk bleek dat veel IJslanders kamperen met een zogenaamde 'popup'. Daarvan bleken er een aantal, zo'n 300, naar Nederland te zijn geïmporteerd. Nou, dat werd zoeken op Marktplaats. Met warempel direct resultaat, want in Brielle bleek een betaalbare popup te koop te staan. Direct de verkoper gebeld en de volgende dag al naar Brielle afgereisd en, jawel, de popup gekocht! Vervolgens de ferry naar IJsland geboekt en dat terwijl we nog nooit in ons leven gekampeerd hadden...

Deel je avontuur!

Met de kinderen hebben we in de zomer van 2007 een geweldige rondreis van drie weken door IJsland gemaakt. Overwegend prachtig weer, dus het had wellicht ook met die tent gekund... Nee hoor, toch niet, want inmiddels zijn we sinds 2010 eigenaar van een derde popup, die we nieuw bij de Nederlandse importeur hebben aangeschaft. De popup is voor ons het ideale kampeermiddel. Hij is opgesteld en ingeklapt binnen een kwartier en geeft je, vanwege het tentdoek rondom, nog voldoende 'kampeergevoel'. Dat betekent dat 'ie heel geschikt is om mee rond te reizen, hetgeen we het liefste doen. We staan zelden langer dan drie dagen op een camping. 

Deel je avontuur!

En IJsland? Dat is werkelijk een prachtland! Vele gletsjers, ijsbergmeren, indrukwekkende bergmassieven met gevarieerde kleuren, kokende modderpoeltjes, enorme lavavlakten, zwarte lavastranden, vele fraaie watervallen, papegaaiduikers en ga zo maar door. Je kan er dan ook geweldige wandelingen maken of een berg of vulkaan beklimmen. Leuke bijkomstigheid is dat de ferry je ook nog voor 2 ½ dag afzet op de Faeröer, een mooie, ruige, groene eilandengroep in de Atlantische Oceaan.

Inmiddels hebben we met de popup twee rondreizen op IJsland en zes rondreizen naar (Noord) Noorwegen gemaakt. Daarbij eigenlijk overwegend goed weer gehad, iets wat veel mensen misschien niet zouden verwachten en om die reden Scandinavië links laten liggen. Niet zo erg, want dan blijft het op veel plekken in Scandinavië lekker rustig. Hoewel we hebben begrepen dat het toerisme in IJsland na 2012 enorm is geïntensiveerd. Mogelijk zijn de goedkope vluchten naar Reykjavik (gecombineerd met de vele enthousiaste berichten over IJsland op de diverse blogs en social media) daar debet aan?

Dit jaar gaan we voor de derde keer naar IJsland! Wederom met de popup en wederom met onze kinderen. Hartstikke leuk dat zij, inmiddels 18 en 17, nog met ons meegaan. Maar ja, IJsland is dan ook niet zomaar een mediterraans feesteiland, maar nog steeds een hele bijzondere bestemming! In tegenstelling tot de eerste twee reizen gaan we ditmaal naar alle waarschijnlijkheid niet het hele eiland rond, maar gaan we vanaf Seydisfjordur ‘onderlangs’ naar Snaefellsnes en dezelfde route weer terug. Ook de komende jaren zullen we ons vizier vooral op Noord-Europa blijven richten, en dan dus met name op IJsland en Noorwegen. Voor ons twee hele fijne en bijzondere bestemmingen!

Deel je avontuur!

Wij zijn natuurlijk ook erg benieuwd naar jouw avonturen! Dus wil je ook graag een avontuur delen? Stuur dan jouw verhaal met beeldende foto's naar info@kampeerwereld.nl 

Deel je avontuur!
Avontuur Blog Kamperen
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.