• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Dopper: Waterfles met een missie

Dopper: Waterfles met een missie

Sinds een aantal weken vind je ook bij Kampeerwereld Hendriks de bekende Dopper drinkflessen! Buiten het feit dat de Dopper waterfles heel erg handig is, zit er ook een ontzettend goede gedachte achter deze hippe fles. Die delen wij graag met jullie! Want 'The bottle is the message'.

Oprichter Merijn Everaarts keek in 2010 een documentaire over de 'plasticsoep' in onze oceanen die veroorzaakt worden door het weggooien van plastic flessen. Eerste reactie van de Dopper oprichter was: 'Hier moet ik iets aan doen!' Na een ontwerpwedstrijd, gewonnen door TU Delft alumnus Rinke van Remortel, was daar de beroemde Dopper waterfles. 

Niet een 'message in a bottle', zoals het bekende nummer van The Police, maar een fles met een boodschap. Dat is wat de Dopper is. Daarom heeft Dopper ook 3 missie pijlers opgesteld:

  1. Zorgen dat men zich bewist wordt van de impact die single use plastic afval heeft en ze zelf inspireren om daar verandering in te brengen.
  2. Door de ontwikkelin van de waterfles een product lijn van duurzame design flessen voor drinkwater.
  3. Toegang vergroten tot veilig drinkwater voor mensen over de hele wereld.
Dopper: Waterfles met een missie

Hele nuttige pijlers, zeker als je de cijfers van ons plastic afval gebruik, of misbruik, even op een rijtje ziet. Wist je bijvoorbeeld dat maar 1% van het plastic wereldwijd gerecycled wordt. Of dat er dagelijks hele ladingen plastic in de oceanen verdwijnen waardoor de plasticsoep ontstaat. Dat al dat plastic ook door kleine deeltjes via zeeleven en vogels weer terechtkomen in onze eigen voedselketen is ook iets waar we niet bij stil staan. Laat staan dat het producren van één plastic flesje 1 liter water en 1 liter olie kost. Niet heel milieuvriendelijk dus.

Dopper: Waterfles met een missie

Na de ontwerpwedstrijd is de Dopper op 10 oktober 2010 tijdens de Nederlandse Dag van de Duurzaamheid voor het eerst over de toonbank gegaan. Eigenlijk is de waterfles sindsdien niet meer weg te denken uit ons straatbeeld. En naast de Dopper waterfles doet Dopper er werkelijk alles aan om onze oceanen schoner te maken en houden. Zo hebben ze onlangs in samenwerking met kunstenaar Peter Smith een Plastic Madonna gecreëerd op het strand van Rio de Janeiro. Een kunstwerk gemaakt van flessen en plastic afval verzameld op de Braziliaanse stranden.  

De boodschap lijkt wat ons betreft dus helemaal duidelijk. Maar naast die toffe boodschap die Dopper meegeeft aan de fles is het ook nog eens een hele praktische waterfles. Het formaat is goed, net zoals de vorm. Door de grote opening is hij gemakkelijk schoon te maken en wil je wat chiquer je water drinken, dan kan je het leuke glaasje gebruiken. Daarnaast kan hij ook gewoon in de vaatwasser, heel erg handig! 

Het is wel goed om te weten dat de Dopper een duurzame waterfles is gemaakt om het drinken van kraanwater te stimuleren. Dus ben je van plan sappen, cola of wijn te drinken als water? Doe dit dan niet in de Dopper. Deze drankjes kunnen de Dopper namelijk blijvend aantasten. Dus gebruik de Dopper zoveel mogelijk voor het drinken van water. 

Dopper: Waterfles met een missie
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.