• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Een weekje op pad met de Vintage VW

Een weekje op pad met de Vintage VW

Vorig jaar verlootte wij via Kampeerwereld Hendriks een weekendje weg met een Vintage Volkswagen bus. Joop Looye was de gelukkige winnaar van dit weekend en afgelopen voorjaar is hij samen met zijn vrouw op pad geweest met deze Vintage bus! Hieronder verteld Joop hoe zijn weekend weg is geweest. 

Even het geheugen opfrissen; vorig jaar deed ik mee aan een prijsvraag bij Kampeerwereld met als hoofdprijs een weekend met een Vintage VW camper. Ik ben niet echt gewend iets te winnen en was dan ook stomverbaasd dat ik deze prijs binnen sleepte. Mijn vrouw Laura was aangenaam verrast, want zij vindt kamperen nog steeds leuk. We hebben in het verleden zo'n 20 jaar gekampeerd, maar toen had ik het wel gezien. Maar rijden in zo'n oude bus leek mij echt het einde, dus een prachtige combinatie; mijn vrouw blij met het kamperen en ik met het rijden. Wij hebben de prijs zelfs nog verlengt tot een week. 

Een weekje op pad met de Vintage VW

We zijn begonnen op camping 'Het Bos Roept' in Wieringerwerf. De camping bestaat pas 1 jaar, heeft maar 43 plaatsen en verhuurt een paar vaste tenten en caravans. De eigenaar is een enorm enthousiaste jongeman die voor alle huurders vrijwel elke dag even aandacht heeft. Nog wat krappe natte groep, maar er wordt hrd gewerkt aan uitbreiding. Verder zijn er bijzondere voorzieningen zoals een kas uit het Westland waar iedereen gebruik van kan maken om eten op te warmen, een biertje te kopen en noem maar op...

Daarna zijn we naar 'Camping Heino' in Heino gegaan. Ook al zo'n geweldige camping. Een zeer vriendelijk ontvangst, grote kampeerplekken en een enorm schone camping. Dat wij 's morgens niet in de natte groep konden omdat men bezig was met vliegenbestrijding laat wel zien dat de hygiëne op deze camping hoog in het vaandel staat. 

Een weekje op pad met de Vintage VW

De volgende camping tijdens onze reis was 'De Grote Altena' in Oosterhout. Een camping met een prachtig uitzicht op de Waal, tenminste als je de goede plek hebt. De mooiste plekken zijn vaste plekken, maar wij hebben met een beetje moeite toch een mooie plek bemachtigd op het bovenste plateau waardoor we over de caravans konden kijken en de Waal konden zien. Verder een vriendelijk ontvangst en, als je daarvan houdt, zorg dat je er op donderdag bent. Dan is er een Indisch buffet!

Toen gingen we op weg naar camping 'Volgerland' in Numansdorp. Dat ging even mis. Men had daar net geasfalteerd, dus wij mochten de camping niet op en men was vergeten dit aan ons door te geven. Maar de medewerker van de camping ging onmiddellijk aan de slag om een andere camping te regelen. En dat werd 'De Kriekenboogerd' in Oud Beijerland. Wat een geweldige camping. Zo schoon, zo mooi ingericht, zo'n vriendelijke ontvangst, het leek bijna niet echt. Maar het was echt, zelfs een rondleiding in de B&B, die ook bij de camping hoort, was geen probleem. 

Als laatste gingen we naar camping 'De Zonnehoek' in Hilversum. Niet echt een camping voor ons. Volgens ons opgezet in de jaren 50 en daarna niets meer aan gedaan. Sommige mensen vinden dat fantiastisch, maar wij niet. 

Kortom een heerlijke week waarin we volop hebben genoten, mijn vrouw van het kamperen en ik van het rijden in de camper!

Een weekje op pad met de Vintage VW