• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Exped SynMat Hyperlite review

Exped Synmat Hyperlite review

Wij testen voor jou!

De Exped Synmat Hyperlite is een extreem lichte slaapmat. Dit komt met name door de mummy vorm, waardoor je veel ruimte bespaard. Volgens Exped zelf heeft deze mat de beste warmte-tot-gewicht ratio. De pakmaat is klein en daarom goed mee te nemen op bijvoorbeeld een fietsvakantie of trektocht. Wij hebben de mat getest, dus lees alles over deze mat in de Exped Synmat Hyperlite review!

Tamara van onze outdoorafdeling was erg nieuwsgierig naar deze lichte mat van Exped. Zij weet alles over slaapartikelen en ze besloot één week lang de mat te testen. Ze sliep een week naast haar eigen bed op de Exped Synmat Hyperlite! Dat noemen we nog eens hart voor de zaak!

Even kort de specificaties van de Hyperlite op een rijtje! Het is een mummy slaapmat zonder luchtpomp. De mat is 52 centimeter breed en 7 centimeter dik. Met een gewicht van 330 gram is deze mat echt heel lichtgewicht. De mat heeft een Texpedloft Microfiber vulling en aan de boven- en onderzijde zit 20D polyester.

Dit klinkt allemaal heel mooi, maar wat vond Tamara van de Synmat Hyperlite? "De Hyperlite van Exped is zeker geschikt wanneer je op de grammen moet letten. Doordat je het luchtbed weer helemaal plat krijgt is hij makkelijk ergens tussen te stoppen. Dit kan bijvoorbeeld weer niet met een selfinflating mat. Echter, je moet wel even de tijd nemen om de Hyperlite echt heel klein te krijgen."

Tamara test de Synmat Hyperlite

Hoe staat het met het comfort van deze mat? Want hij is wel erg licht en makkelijk mee te nemen, maar ligt het ook lekker? "Op zich is hij redelijk stabiel voor een slaapmat, maar na een aantal dagen voel je het wel in je spieren. Het is een luchtbed dat je meeneemt als je echt op de grammen moet letten, dus je levert wel een beetje in op comfort."

Omdat er bij de Synmat Hyperlite erg gelet is op het gewicht en het pakvolume is er gekozen om deze in een mummy vorm te laten lopen. Tamara had hier zelf geen last van: "Ik ben zelf een zijslaper en beweeg weinig tijdens het slapen, maar ik kan mij voorstellen dat dit minder fijn is als je wel veel beweegt."

"Het luchtbed maakt verrassend genoeg geen tot weinig geluid. Erg prettig. Daarnaast is de isolatie voor een dergelijk lichtgewicht luchtbed." Al met al is deze mat uitermate geschikt als je op zoek bent naar een lichtgewicht luchtbed met goede isolatie. Wel moet je daarom bereid zijn om iets in te leveren op het comfort van de mat.

Voor nu slaapt Tamara weer gewoon in haar eigen bed! Maar ze zal snel weer een nieuwe mat uittesten voor jullie!

Nick
Over Nick
Nick heeft jarenlange ervaring op de werkvloer als (voor) -tenten en outdoor specialist. Tegenwoordig kan hij aardig overweg met SEO.