• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Festival kamperen, wij geven je handige tips!

Festival kamperen, wij geven je handige tips!

Yes, het festival seizoen is weer begonnen! Natuurlijk behoeft het kamperen op een festival terrein wel de nodige voorbereiding, op die manier kan je voluit genieten van het festival en hoef je je niet druk te maken over de rest. Wij geven je een aantal hele handige tips voor festival kamperen.

Natuurlijk is het belangrijkste item je tent. Tussen het feesten en dansen door wil je vast wel even een aantal uurtjes slaap pakken, dus een fijne tent is dan meer dan welkom. Kies een tent die relatief makkelijk mee te nemen is en dus een kleine pakmaat heeft. Ben je geen kampeer koning? Kies dan ook zeker een tent die je makkelijk op kan zetten. Niets is vervelender dan tijdens het optreden van je favoriete band te lopen klooien met een tent die je niet opgezet krijgt. En het is natuurlijk erg handig om de tent vooraf al eens een keer op te zetten.

Bekijk alle tenten >>

Festival kamperen, wij geven je handige tips!
Festival kamperen, wij geven je handige tips!

Naast een goede tent is het ook fijn om op het terrein een goed plekje voor die tent te zoeken. Natuurlijk is de beste kampeerplek ook persoonlijk, maar er zijn natuurlijk wel een aantel dingen om rekening mee te houden op de festival camping. Zo is het natuurlijk praktisch en gezellig om dicht bij de entree van het festival terrein te staan, maar bedenk wel dat dit vaak de drukste camping is met het meeste lawaai. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de toiletgebouwen. Handig voor een nachtelijks toiletbezoekje, maar wel een drukke plek omdat iedereen natuurlijk naar het toilet gaat. Om nog maar te zwijgen over het vreemde luchtje dat eraan zit....

Om je te helpen met het inpakken van je tas hebben we een hele handige checklist voor je samengesteld met alle festival kampeer musthaves.

Download checklist >>

 

 

Op veel festivals zijn plekken waar je je telefoon op kan laden. Maar bedenk je wel dat je waarschijnlijk niet de enige bent die de batterij even op wilt laden. Dus om een hoop frustratie en wachten te voorkomen is het handig om een powerbank mee te nemen naar het festival. Laad 'm thuis goed op zodat je hem een aantal keren kan gebruiken.

Ook handig zijn de powerbanks op zonne-energie die je na gebruik door zonnepanelen weer kan opladen. Dus de powerbank is tijdens een festival weekend absoluut een must!

Festival kamperen, wij geven je handige tips!
Festival kamperen, wij geven je handige tips!

Na een dag of 2 op een festival ben je niet meer zo fris en fruitig als bij de start. Natuurlijk logisch, want je hebt niet de douche van thuis en het is ook een beetje behelpen op zo'n festival camping. Gelukkig zijn er een paar hulpmiddeltjes waardoor je fris het festival terrein kan betreden. Zo is het altijd slim om een flesje hygiëne gel mee te nemen, als je op het toilet hebt gezeten en gewoon om even je handen op te frissen. Wil je je even opfrissen bij de tent om de lange rijen bij de camping douches te vermijden zijn er ook wegwerp washandjes en speciale Bio Soap. Voor wie de camping douche helemaal wilt vermijden hebben we de camping douche. Vul hem in de ochtend met water, leg hem in de zon en je hebt aan het einde van de dag een lekkere warme douche.

Helaas, dat er veel gestolen wordt op festivals is een feit. Probeer daarom veel waardevolle spullen thuis te laten. Je hoeft geen iPad of laptop mee te nemen, en laat ook belangrijke passen thuis die je niet gaat gebruiken. Heb je een dure smartphone? Kijk of je nog ergens in huis een verborgen oldie hebt liggen. Als hij maar kan bellen, appen en foto's maken. Want deze gave festival ervaring moet je natuurlijk wel vastleggen. 

5 jaar geleden door Claudi Konings
Ja, precies. Dit zijn vast de belangrijkste zaken mee rekening te houden.