• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Fjällräven Zweeds wol

Fjällräven Zweeds wol

Missie van outdoor merk Fjällräven is duurzaam. Alle aspecten van het productieproces worden langs deze duurzame ladder gelegd om zo een eindproduct te leveren dat het milieu minimaal belast. Iets dat eigenlijk heel goed aansluit bij een merk dat producten levert voor outdoor gebruik. De missie richt zich ook op natuur, economie, welzijn en maatschappelijke evrantwoordelijkheid. Alles om een gezond outdoor leven te creëren. Dit zie je ook terug in de productie van wol bij Fjällräven. 

Het traceerbaar maken van wol klinkt als een onhaalbare missie. Maar het is weldegelijk iets waar Fjällräven sinds dit jaar mee bezig is. Waar zij in 2009 al de traceerbaarheid van dons op de kaart hebben gezet, willen ze dit nu ook gaan doen voor wol. Het donsproject draagt de naam Down Promise en nu wilt Fjällräven dus ook een wool promise doen naar zijn gebruikers. 

Fjällräven Zweeds wol

De complete productie moet traceerbaar worden zodat uiteindelijk duidelijk wordt waar het wol vandaan komt en hoe het wol verkregen en behandeld wordt. Voor dons is dit dus al duidelijk, iets waarmee Fjällräven ook de Zweedse Dierenbescherming erg content heeft gestemd, zichtbaar in een eervolle vermelding in 2010. De eerste stap is gezet, een samenwerking met schapenboerderij Brattlandsgarden in Zweden. Hiermee brengt Fjällräven Zweeds wol ook weer terug in productie. Dus naast traceerbaarheid ook weer erg goed voor deze Zweedse boerderij! 

Fjällräven Zweeds wol

Om dit project goed te starten heeft Fjällräven samen met boerderij Brattlandsgarden een aantal schapen gekocht. Het gaat hier om een nieuw ras: de Jämtlandsfår. Deze schapen produceren een fijn wol dat te vergelijken is met merino wol. Namelijk tussen de 19 en 21 micron vezeldikte. Inmiddels hebben deze wollige schapen al tweemaal hun warme vacht afgestaan en de bedoeling is dat dit wol gebruikt wordt in truien voor de herfst en wintercollectie van 2017.

Na het scheren wordt het wol gewassen en gesponnen. Ook dat gebeurd allemaal in Zweden, zodat het gehele productieproces 100% in Zweedse handen is en het eindproduct ook 100% Zweeds is! En hiermee sluiten ze weer fantastisch aan bij de vier pijlers waar Fjällräven zich als merk op richt.

Natuurlijk staat dit proces nog in de kinderschoenen, maar kijkende naar het project Down Promise hebben wij er alle vertrouwen in dat Fjällräven ook de productie van wol traceerbaar gaat maken.  

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.