• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Het favoriete product van... Lennard

De Leatherman Rebar biedt een heel assortiment aan handige gereedschappen in een super compacte vorm. Het is daarom een leuke uitbreiding op een gewoon zakmes voor iedereen die net wat meer nodig heeft dan alleen het mes. Persoonlijk vind ik de Rebar zich onderscheiden van andere multitools door de soorten gereedschap die de Rebar heeft. Dingen zoals bijvoorbeeld een schaartje gebruik ik toch nooit. In plaats daarvan heeft de Rebar naar mijn mening de meer praktische tools, zonder dat hij veel te breed en te groot wordt. 

Het favoriete product van... Lennard

Zoals al genoemd vind ik het grote voordeel van de Rebar het assortiment aan gereedschappen die het bezit, zonder te groot en te lomp te worden. Een ander voordeel is dat het knipgedeelte van de tang vervangen kan worden. Wanneer deze beschadigd raken of bot worden kun je de Rebar gewoon opsturen en zet Leatherman er een nieuwe voor je op. Daarnaast geeft Leatherman een garantie van 25 jaar, waarbinnen je jouw multitool altijd kan opsturen ter reparatie of vervanging.

Zijn er dan geen nadelen aan de Leatherman Rebar? Natuurlijk zijn die er wel. Veel van de nieuwere Leatherman designs zijn namelijk voorzien van een bithouder, waarin je een (schroef)bitje naar keuze kunt plaatsen. De Rebar heeft dit echter (nog) niet, waardoor je vastzit aan de standaard kruiskop- en platte schroevendraaiers die er op zitten. Ik moet echter wel bekennen dat het medium formaat schroeven die ik ermee los- en vastgedraaid heb hier allemaal heel goed op pasten. Alleen hele kleine schroefjes zullen denk ik een probleem geven. Een ander nadeel is dat de Rebar nog niet voorzien is van het nieuwe type boutje, waardoor loshalen een probleem zou kunnen zijn. Aan de andere kant heb je natuurlijk de 25-jarige garantieperiode en wordt je binnen die tijd niet geacht je Leatherman zelf uit elkaar te schroeven. Hier zal ook niet veel reden voor zijn, want door de tools allemaal uit elkaar te klappen kun je vuil vrij eenvoudig verwijderen.

Het favoriete product van... Lennard
Het favoriete product van... Lennard

Toen ik de Leatherman Rebar aanschafte moet ik bekennen dat het uiterlijk ook een grote factor was. Naast het feit dat je een groot aantal handige gereedschappen gewoon in je zak mee kunt nemenziet de Rebar, of een multitool in het algemeen, er natuurlijk erg gaaf uit. Een klein mechanisch pakketje wat je uit kunt klappen tot de meest praktische dingen. Het is dan ook niet alleen een tool, maar ook gewoon een leuke gadget. Toen ik hem eenmaal had ben ik hem steeds vaker gaan gebruiken. Op mijn kamer of onderweg heb ik af en toe gewoon snel wat gereedschap nodig. In plaats van naar de gereedschapskist te lopen en daarin te zoeken pak ik nu gewoon de Rebar. Ik ben dan ook erg goede vrienden met mijn Leatherman geworden en kan hem van harte aanraden.