• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Schoonmaken, repareren of vervangen

De één vindt het heerlijk de ander stelt het liefst zo lang mogelijk uit: schoonmaken en repareren! Ook in de voorbereiding, tijdens en na je vakantie moet je eraan geloven. Zodra de caravan weer van stal mag begint het al. Lekker oppoetsen en opknappen voordat je naar je plekje gaat voor het komende seizoen en ook de tent kan ook wel weer even een opfrisbeurt gebruiken. Tijdens je vakantie zijn er tal van klusjes die op je pad komen en je bezighouden. Soms maken kinderen de mooiste kleurpaletten en dan niet alleen op papier, maar dat is misschien het wel minst erg. Met de juiste middelen heb je die Picasso-strepen zo weer van de tafel en haal je met gemak de stickerparade van de zijkant van je caravan. Je creëert weer orde in je domein en kunt er weer volop tegenaan. Zodra het seizoen voorbij is wil je natuurlijk alles weer zo schoon mogelijk opbergen en achterlaten om het jezelf weer wat makkelijker te maken voor je volgende kampeeravonturen. In deze blog hebben we tips en adviezen op een rijt gezet om je daarbij te helpen.  

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Als je caravan of camper overdekt in een winterstalling heeft gestaan zal hij minder vies zijn dan als hij buiten heeft gestaan, maar in beide gevallen zal een poetsbeurt aan de buitenkant zeker niet overbodig zijn. Hoewel het verleidelijk is een gewoon schoonmaakmiddel te gebruiken is het verstandig om te kijken of deze wel degelijk geschikt is voor jouw caravan of camper. Zeker met kunststoframen moet je er rekening mee houden dat ze vaak van Acryl gemaakt zijn en als je die op een verkeerde manier reinigt zul je daar altijd last van hebben. Gelukkig hebben wij wat je zoekt.

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
  • Shampoo: Kies hiervoor een speciale shampoo die niet alleen goed schoonmaakt, maar ook zwarte strepen verwijdert. Zo heeft 123 een sterk reinigende shampoo in gebruiksklare flacons. Deze vernevel je eenvoudig op het schoon te maken oppervlak. Werk van beneden naar boven het dak als laatste. Maak ook gebruik van speciale wasborstels gemaakt voor krasloos reinigen. Laat de shampoo niet opdrogen, na het het wassenis het een kwestie van afspoelen met ruim water.
  • Wax: Om bijvoorbeeld hardnekkige algen, teer, bitumen of zoutaanslag te verwijderen kun je een wax gebruiken. De 123 Caravan en Camper Cleaner Wax is geschikt voor alle oppervlakken, ook je kunstof ramen, omdat het geen slijpend of schurende werking heeft. Tevens laat deze een UV-laag achter die je caravan een aantal maanden beschermt tegen weersinvloeden.
  • Zwarte Streep Verwijderaar: Lukt het niet met gewone shampoo of wax dan is dit schoonmaakproduct een handig hulpmiddel. Hij verwijdert van vrijwel alle oppervlakken zwarte strepen en vliegen door simpelweg spuiten, in laten trekken en wegvegen.

Tijdens het schoonmaken kun je er natuurlijk achter komen dat sommige dingen echt niet met een sopje weg te poetsen zijn. Neem bijvoorbeeld krassen op je raam of op de caravan zelf. Hiervoor is een speciale polijstpasta verkrijgbaar. Dit middel doe je op een zachte spons of microvezeldoek en breng je dat met een draaiende beweging op het raam. Als je dat niet doet heb je kans dat je de krassen niet goed behandelt met de pasta. Wil het er met een polish niet uit dan kun je nog een stapje verder met bijvoorbeeld Gently Krassenverwijderaar. Deze breng je aan op de krassen met een zachte poetspad, het liefst met een polijstmachine. Met draaiende beweging over de krassen, even nawrijven met een droge (schone) doek en genieten van je bijna nieuwe raam. Is de kras nog zichtbaar dan kun je het nogmaals herhalen. Vaak haal je het beste resultaat door de handeling meerder keren uit te voeren.

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Kitranden verkleuren of kunnen erg vies worden. Wat je het beste kan doen is de kit weghalen en dan opnieuw kitten. Een caravan of camper is altijd in beweging, tijdens het rijden, maar ook als je in- en uitloopt. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste kit gebruikt. Wij verkopen in verschillende kleuren: Sika Lastomer butylkit. Deze blijft elastisch en kun je na verloop van tijd, als hij weer aan vervanging toe is, weer makkelijk verwijderen. Je begint met een klein stukje los te maken en daarmee kan je de overige kit verwijderen, zorg ervoor dat je natte vingers hebt. Is het veel en moeilijk af te halen dan kan je een draadeind in de accuboormachine stoppen en die langzaam over de kit laten draaien. Het is niet aan te raden om te veel aan het kit te trekken want dan trek je kit wat tussen de rubber en de beplating vandaan waardoor er lekkage kan ontstaan. Na het verwijderen zorg je ervoor dat het oppervlak vet-, stofvrij en droog is en breng je de butylkit aan.

Is je kleine kunstenaar bezig geweest en heb je nu allemaal prachtige stickers op je caravan zitten dan kun je die natuurlijk met nagels eraf gaan lopen krabben, maar het wordt een stukje makkelijker de lijm te verwijderen met een beetje lampenolie of zelfs pindakaas (zonder stukjes). De olie beschadigt je lak niet, maar zorgt er wel voor dat de sticker makkelijk loslaat en zo ook de lijmresten niet laat zitten. Is het erg hardnekkig dan kun je een föhn proberen, let hier wel op de hitte want als het te heet wordt dan zal je een grotere sticker nodig hebben om over je brandplek te plakken.

Let op: deze bovenstaande tips zijn niet bedoeld voor je tentdoek! De olie zal vlekken achterlaten en de föhn kan je tent beschadigen.

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
  • Deurmat (we hebben hele leuke, zie foto)
  • Opstapjes (eventueel met armleuning)
  • Deursloten
  • Raam hang- en sluitwerk
  • Buitenlamp 
  • Disselsloten en gasveer 
  • Neuswiel 
  • Check de bandenspanning voor vertrek 

Als je al deze dingen nagelopen hebt dan ben je al een heel eind op vakantie. Eigenlijk geldt voor je caravan of camper hetzelfde als voor veel dingen: goed onderhouden en op tijd dingen vervangen dan heb je het langst plezier van je huis op wielen. Bij ons vind je een ruim assortiment aan verschillende soorten en maten opstapjes, deurmatten en ook neuswielen. Kijk voor vertrek even je autospiegels na, soms zijn er rubbers die vervangen moeten worden, of wellicht ben je er één kwijt? Vergeet niet je levellers mee te nemen. Ze zijn er in verschillende hoogtes voor verschillende terreinen. Ga je weg met veel regen (of sneeuw) dan zijn antislipmatten voor onder je auto, camper of caravan ook geen overbodige luxe. 

Neem je deze vakantie je fietsen weer mee op de fietsendrager? Ook daar wil je geen defecte onderdelen tegenkomen. Check de vastzetriempjes en rubbers en vervang wat je niet vertrouwd. Fiamma heeft een ruim assortiment aan losse onderdelen dus bij twijfel altijd doen. Denk ook aan je fietsenhoes, bij aanschaf van bijvoorbeeld een elektrische fiets heb je kans dat ze niet onder je huidige hoes passen. Let dus goed op de maat. Er zijn ook hoezen te koop met ruimte voor een gevarenbord die in veel landen verplicht zijn. 

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Ook aan de binnenkant van je huis op wielen zijn er dingen die wat extra aandacht nodig hebben voordat je vertrekt. Uiteraard een heerlijke sopbeurt om al het stof te doen verdwijnen, maar ook je chemische toilet, waterleidingen, boiler en schoonwatertank zijn handig om te controleren. Niks is erger dan straks tijdens je heerlijke vakantie een lekkage te ontdekken, dat je waterpompje het niet meer doet of dat je de dop van je afvaltank kwijt bent. Alles even nalopen is ook hier van groot belang.

Maak je gebruik van een Thetford toilet dan heb je verschillende mogelijkheden om ervoor te zorgen dat alles goed werkt. Een belangrijk onderdeel is de Lip Seal. Deze zorgt ervoor dat je toilet goed afsluit zodat er geen lekkage ontstaat en de tank luchtdicht is wat weer fijn is voor ongewenste geurtjes. Deze ring kan na verloop van tijd uitdrogen en daardoor niet meer goed kunnen afsluiten. Gelukkig zijn ze eenvoudig te vervangen. Let bij het kopen op het jaar waarop het toilet gemaakt is! Mochten er meer onderdelen van je tank defect zijn of heb je het idee dat alles wel heel erg verouderd is dan kun je kiezen voor een Fresh Up set. Deze bestaat uit een nieuwe tank en wc-bril. Voor het opfrissen van de rest van je toilet zijn er verschillende schoonmaakmiddelen

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
  • Duo Tank Cleaner, deze kun je gebruiken om je afvaltank van binnen goed schoon te maken, verwijder eenvoudig kalk- en vuilresten zonder te schrobben. Je kunt dit product ook gebruiken voor je grijswatertank. 
  • Spoelvloeistof doe je natuurlijk bij je spoelwater, maar ook voor het schoonmaken van je toiletpot is deze uitermate geschikt. Bij het schoonmaken van je caravan sanitair is moet je rekening houden met wat je gebruikt. Naast de grote flessen vloeistof is er ook een spray die je kunt gebruiken.
  • Sanitair/toilet reiniger onder andere Thetford heeft speciale sanitair en toiletreinigers, maar als je op zoek bent naar wat milieuvriendelijker dan kun je kiezen voor Solbio. Het is een alles in één vloeistof. Dus schoonmaken, maar ook als toiletvloeistof voor in je tank en in je spoelwatertank. Bovendien ruikt het ook nog eens heerlijk fris. 
  • Toiletborstel. Ook aan de toiletborstel is gedacht. Oké, hij lijkt misschien een beetje op een afwasborstel, maar de compacte wc-borstels zijn ideaal voor mee op vakantie. In zijn eigen reservoirtje past hij prima in je compacte wc-hokje en de borstelharen zullen de pot niet beschadigen. 

Je compacte caravan- of camperkeuken moet natuurlijk ook naar behoren werken en heeft ook een paar speciale aandachtspunten. Zo zijn water en gas twee onderdelen waar je geen problemen mee wilt ondervinden. Beide hebben een risico die nare gevolgen kunnen hebben. Zoals bijvoorbeeld lekkage, naast natte voeten is dit bij gas natuurlijk nog net wat erger. Hierbij een korte checklist voor een veilige vakantie:

  • Het wordt aangeraden je gasslang en drukregelaar na elke 5 jaar te vervangen, maar het is verstandig om ook in de tussen tijd goed op te letten of er geen uitdroging is of zelfs scheurtjes zichtbaar zijn. Vaak staat er een datum op de slang, dit is de fabrieksdatum. Tel hier 5 jaar bij op en je weet wanneer je hem moet vervangen. Dit geldt ook voor de drukregelaar. Twijfel je of ziet het er niet zo lekker uit dan het zekere voor het onzekere nemen en een nieuw setje aanschaffen.  
  • Ook je gastoestel kun je controleren op gebreken. Missen de pannendragers rubbers dan zijn die gewoon verkrijgbaar. Brandt hij niet meer zoals het hoort dan hoeft het niet te betekenen dat je een nieuwe moet aanschaffen, maar wellicht zit er een beestje of webje in de gasslang en is het zo opgelost. 
  • Heb je nog voldoende gas? Zeker als je naar het buitenland gaat en je niet zeker weet of jouw gasfles daar te koop is, is het handig om dit te controleren, dit doe je door de fles te wegen. Op de fles staat het leeggewicht vermeld, komt het gewicht boven dit gewicht uit dan zit er nog gas in de fles. Eén liter gas is ongeveer 500 gram. Doe het rekensommetje en je weet hoeveel je ongeveer nog hebt. Je kunt het wegen natuurlijk ook bij ons doen, mocht je er niet helemaal uitkomen. 
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
  • Na een winter stil te hebben gestaan is het verstandig (indien aanwezig) om het tankje van je boiler te checken. Zeker als het erg koud is geweest kan het zijn dat het kleine beetje achtergebleven water er voor heeft gezorgd dat je tankje is gebarsten en lek geraakt is. Geen paniek, de Truma Tankjes zijn gewoon vervangbaar. Het kost een beetje moeite, maar het bespaart je een enorme smak geld. Wil je dit probleem voor zijn dan kun je iets meer investeren en de kunststof tank vervangen voor een RVS tank, deze is namelijk vorstbestendig. 
  • Ook de dompelpomp kan het opgegeven hebben door kalk of roest. Ook deze zijn makkelijk te vervangen en wat we vaak zien is mensen zelfs een extra pompje meenemen om problemen voor te zijn.
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
  • Je waterleidingen en schoonwatertank dienen goed te worden onderhouden en dat betekent regelmatig reinigen. Dit kan op verschillende manieren. Neem bijvoorbeeld 123 Press SW Schoonwatertank en -leiding reiniger. Dit is een middel waarmee je eenvoudig en veilig je hele drinkwatersysteem mee reinigt. En het is niet schadelijk voor je gezondheid. Wil je het jezelf nog makkelijker maken dan kun je kiezen voor Hadex. Deze voeg je toe in je watertank en kun je na een half uur al gewoon weer drinken. Het is een desinfecterend middel en zuivert het drinkwater. Daarbij houdt hij je watertank en leidingen schoon. 
  • Vergeet ook niet te kijken naar de slangetjes van je kraan en de kraan zelf. Zeker als je een oudere caravan hebt kunnen deze soms aan vervanging toe zijn. Soms is het enkel een slangetje of klemmetje en in de uiterste gevallen heb je een hele nieuwe set nodig.  
  • En als laatste tip: check je jerrycan, schoonwatertank en vuilwatertank op lekkages en maak ze op tijd schoon. Zo verleng je de houdbaarheid en voorkom je wederom natte voeten en ellende tijdens je vakantie.
  • Kastklepuitzetters
  • Deurknoppen kastjes
  • Scharniertjes
  • Meubelgrepen 
  • Raamsluitingen 
  • Runnertjes van je gordijnen
  • Gordijnspiraal 
  • Rolsnappers
  • Lichten en lichtknopjes 
  • Wc slot 
  • Tafelbladrail of misschien de poot
  • Ophanghaakjes 
  • Tijd voor een nieuwe hor? Ook die hebben we.
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Na het afwerken van deze lijst is je caravan good-to-go! Helemaal opgefrist, oud en versleten heeft plaatsgemaakt voor nieuw en schoon en je hoeft je voorlopig geen zorgen te maken over geborgen gebreken aan bovengenoemde punten. Misschien heb je zelf nog andere dingen tegen die wij niet in de lijst hebben genoemd of andere handige tips en trucs, laat het ons weten: info@kampeerwereld.nl dan zetten we het erbij!

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Het is echt wel een behoorlijk klusje om je tent of voortent van tevoren te checken op eventuele gebreken, maar gelukkig had je vorig seizoen alle zwakke plekken al ontdekt, opgeschreven of misschien zelfs al gerepareerd. Tip: Mocht je gebreken of scheuren ontdekken dan is het verstandig dit direct te repareren, zo voorkom je dat hij nog verder stuk gaat of dat je het seizoen daarna met hetzelfde probleem zit en geen tijd meer om het te repareren. Gelukkig was de tent voordat hij de opslag in ging droog en schoon opgevouwen en klaar voor dit jaar. Toch?

  • Was hij vorig jaar ook al zo smoezelig? Gebruik voor het verwijderen van zand, stof en spinnenwebben een speciale tentdoekborstel. Deze hebben speciale borstelharen die je doek niet beschadigen. Ook voor tentdoeken heb je speciale reinigingsmiddelen zoals bijvoorbeeld Alpha Tentdoekreiniger van 123. Deze is geschikt voor bijna elke soort tentdoek. Aan te raden is om niet een klein stukje, maar de gehele tent ineens schoon te maken. Is je tent ouder dan 10 jaar dan is het beter om dit niet te gebruiken, omdat je door slijtage de tent dan waarschijnlijk niet meer waterdicht kunt krijgen.  
  • Helaas, soms heb je het weer in je tent. Dit is een onomkeerbaar proces veroorzaakt door een schimmel die in je tent blijft zitten. Is het nog niet heel erg dan kun je het behandelen met een speciaal middel, die zal het de tent er iets beter uit laten zien, maar de schimmel blijft aanwezig. Is het wel dusdanig erg dan is het tijd voor een nieuwe tent. 
  • Als je tent weer spotless is, dan is tijd hem weer waterdicht te maken. Is je tentdoek nog nat dan doe je dit met Omega Wet. Inspuiten, een half uur in laten trekken en je tent is weer waterdicht. Ook zijn er tal van spuitbussen impregneermiddelen van verschillende merken. Deze spuit je eenvoudig op het doek en je bent klaar. Voor de naden is er een makkelijke "deoroller” die je langs de naden haalt en ze op deze manier waterdicht maakt.  
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
  • Kom je nou toch scheuren of gaatjes tegen dan kun je dit eenvoudig plakken met bijvoorbeeld TearAid. Deze is verkrijgbaar in een A en een B variant. Variant A is een gouden verpakking en geschikt voor bij alles behalve Vinyl en PVC. De zilveren verpakking met variant B is geschikt voor (je raad het al): Vinyl en PVC. TearAid is een reparatiemiddel wat transparant is en eenvoudig op maat te knippen. Plak het over het gaatje of scheur en je bent klaar. Het materiaal is sterk, elastisch en droogt niet uit. Ideaal en snel opgelost. Er is ook een tubetje met vulkaniserend middel: SeamGrip. Deze breng je aan met een kwastje en vult als het ware de beschadiging. Ook perfect voor naden. Hecht op bijna alle materialen, behalve gesiliconiseerde stoffen.

Let op: gebruik geen duct tape of andere plakmiddelen om je tent te plakken. Deze                  zullen  op den duur nog meer schade aanbrengen en zijn vaak lastig te verwijderen. 

  • Om het helemaal goed aan te pakken is er voor je tentramen ook een speciaal middel op de markt gebracht.  Zowel Isabella als 123 hebben een spray die je raam reinigt en antistatisch maakt. Inspuiten en voorzichtig uitwrijven met een microvezeldoek. Weer lekker naar buiten kijken zonder vette handjes. Wel een aandachtspuntje: denk erom dat de kleinste korreltjes zand of stof al een kras kunnen maken op je raam! 
  • Het wil wel eens gebeuren dat je rits niet helemaal lekker loopt. Of kortgezegd stroef. Hier heb je ook handige middeltjes voor. Vaak denk je een siliconenspray of misschien WD40, een groot nadeel van deze sprays is dat ze vlekken kunnen achterlaten op je tentdoek en dat wil je niet. 123 en Gently hebben een droge PTFE-spray die geen vlekken achterlaat en toch je rits weer soepel laten glijden. Je kunt de sprays ook gebruiken om de pees in te spuiten, maar bijvoorbeeld ook de scharnieren van je kastjes en je raam- en deurrubbers mee te smeren zonder vet te worden. 
  • Is je tenttapijt nog heel of ben je nu toch echt wel toe aan een nieuwe? Koop het bij ons vanaf de rol of knip het zelf. Er zijn verschillende kleuren en maten verkrijgbaar en vaak geleverd in een handige opbergtas. Zet het tapijt eenvoudig vast met de tenttapijtclips. Tegenwoordig heb je voor in de voortent naast het nodige tenttapijt ook erg leuke kleden om een fantastische sfeer te creëren. Voorzien van mooie designs en verschillende afmetingen, zo heb je binnen een handomdraai het thuisgevoel in je voortent! 
  • Nog lekker even de gordijntjes uitwassen voor een frisse look, pas wel op met de temperatuur! 
  • Kijk voor de zekerheid je haringen en scheerlijnen na, ook daar valt nog wel eens wat te vernieuwen. 

Oké, nu is ook je tent klaar voor het nieuwe seizoen. Wat we nog even willen delen is dat we ook dit jaar weer allerlei nieuwe en sfeervolle verlichting, kleden, tafels, stoelen en opbergmeubelen hebben die een echte aanwinst kunnen zijn voor dat heerlijke vakantiegevoel. Misschien was je nog aan het twijfelen of je dit jaar eindelijk iets nieuws aan zou schaffen. Zo heeft Bo-Camp een hele Industrial lijn met robuuste kleuren. Denk aan opvouwbare tafels met een donkere houtlook of een prachtig zwart stalen tafellampje met ingebouwde zonnepaneel. Of lichtgewicht stoelen verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Handig voor mee op de fiets en makkelijk op te bergen in de caravan.

meubel
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

En als we dan toch bezig zijn, heb je al eens naar je servies gekeken? Mepal servies kan echt jaren en jaren meegaan, maar vaak is het eerste wat opvalt dat de thee- en koffieaanslag achterblijven. Dit kan er voor zorgen dat je overweegt een compleet nieuw servies aan te schaffen, waarin we natuurlijk een prachtig aanbod in hebben. Verschillende kleuren en bijna niet van echt te onderscheidden keramiek look-a-likes. Maar voor dat je overstapt is er misschien een oplossing voor het aanslag probleem. Het heet Katar Koffie- en Theevlekken Aanslag Reiniger en is van het merk 123. Het is gemaakt om vlekken te verwijderen van melamine, kunststof en keramiek. Het bevat geen chloor dus zal je servies niet beschadigen en het is eenvoudig in gebruik. Simpelweg een bak met heet water, schepje Katar, servies laten weken, als het bruisen opgehouden is dan nog een keer als gewone vaat afwassen en het is klaar.  

Let op: Katar is niet geschikt voor bamboe houdende serviezen. 

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Maar dan van plastic. Zo hebben onder andere Mepal, Bo-Camp en Isabella allerlei glazen voor elke gelegenheid. Wijnglazen, bierglazen, limonadeglazen, maar ook thee- en dubbelwandige glazen voor je warme dranken (tot 85 graden), en zelfs borrelglaasjes die bijna onbreekbaar zijn. Dit scheelt een hoop scherven tijdens je vakantie. Ze zijn verkrijgbaar in sets van twee of vier glazen, maar natuurlijk ook gewoon los. De wijnglazen zijn er in verschillende vormen en formaten. Ook de limonade glazen zijn verkrijgbaar in mooie kleurcombinaties. Maak je servies helmaal compleet.

Als we het servies gehad hebben dan kunnen de pannen niet ontbreken. Voldoen ze nog aan de juiste eisen? Laat de anti-aanbaklaag nog niet los? Zijn de afneembare handvaten nog aanwezig en vooral nog veilig? Door deze dingen te checken kun je ook hier ellende voorkomen. Zo is het ten zeerste aan te raden een pan waarvan de antiaanbaklaag loslaat direct weg te doen, je wilt geen kleine deeltjes in je eten verwerken. Er is ook geen manier om dit schoon te maken of tegen te houden. Het afneembare handvat is gelukkig makkelijk te vervangen. Neem dus geen risico! De Bo-Camp Turn pannen in ons assortiment hebben een handvat wat je weg kunt draaien en kunnen dus niet meer los van de pan, maar zijn nog wel steeds compact op te bergen. Niet alleen de handgrepen zijn verbeterd, maar de stijl is ook vernieuwd. In de Industrial serie vind je bijvoorbeeld (zie foto rechts) de prachtige Hading Compact set. De pannen zijn zwart met prachtige houtlook handvaten. Uiteraard zijn er ook de klassieke pannensets. En voor iedereen die over is gestapt naar inductie koken, ook daar is rekening mee gehouden. Kijk op de website of verpakking of jouw keuze voldoet aan de eisen.
 

Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting
Het schoonmaken, repareren of vervangen van je kampeeruitrusting

Is het seizoen afgelopen en ben je van plan de tent weer af te breken en de caravan te stallen? Ga nog een keer alles na om te kijken of alles nog heel is en of er iets vervangen dient te worden. Let ook op je boilertankje, zorg ervoor dat deze echte leeg is. Binnenin zit een vervelend drempeltje waar het water slecht uit loopt, blijft er een laagje inzitten dan heb je weer kans op bevriezen en uiteindelijk bartsen in het tankje. Zorg ervoor dat de tent goed droog is voordat je hem opvouwt. Vervang direct wat je vervangen moet en wacht niet tot het volgende seizoen, zo kom je niet voor verrassingen te staan. Als er tijdens de vakantie een scheur in je tent is gekomen en kun je het zelf niet maken? Kom gerust bij ons langs in ons tentenatelier dan kunnen wij kijken of we dit gemakkelijk kunnen maken. Aan het eind van het seizoen is het vaak minder druk en heb je de tent weer snel terug. Je zit dan niet met de tijdsdruk. 

Heb je zelf nog handige tips en trucs voor al je medekampeerders? Stuur ze op naar info@kampeerwereld.nl dan zorgen wij dat deze erbij komen te staan!

Over Jasmijn
Jasmijn laat zich graag inspireren door reisverhalen van anderen en is op de hoogte van nieuwe trends zijn op het gebied van kamperen.