• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kampeeravontuur: gezinsvakantie naar de Beerze Bulten

Kampeeravontuur: gezinsvakantie naar de Beerze Bulten

Van wereldreizen tot kamperen om de hoek. Elke vakantie is weer uniek. Mijn naam is Jolanda en ik ben net als veel anderen dol op vakantie! Eropuit trekken doe ik maar al te graag. Heel vroeger met ons gezin natuurlijk. En later met vriendinnen, om vervolgens met mijn vriend en nu met ons gezin te gaan. Een paar jaar geleden had ik niet kunnen denken dat ik zou gaan kamperen op een kindvriendelijke camping om de hoek.

Het begint allemaal bij Kampeerwereld Hendriks. Werken bij Kampeerwereld is vaak erg gezellig. Door de fijne collega’s met allemaal hun unieke verhaal. Soms blijven ze kort, maar vaker ook erg lang. En dat is een goed teken. De één gaat met z’n gezin op kampeervakantie, de ander zit regelmatig langs de waterkant, wandelt door de Veluwe bossen of beklimt de steilste rotswanden in de Ardennen.

En niet alleen het delen van onze avonturen maakt het zo gezellig bij Kampeerwereld Hendriks. We mogen anderen adviseren in vakantie voorbereidingen in de zomer en feestdagen nog feestelijker maken in de winter. Een hele leuke afwisseling.

En dan breekt hartje winter aan. Januari of februari zag ik altijd als een mooi moment om er zelf op uit te trekken. Op het werk is dit onze rustige periode en dat vind ik soms een tikkeltje saai. Tijd om het avontuur op een andere mooie plek op te zoeken! Naar een wintersport gebied, een mooie stad of een meer tropische bestemming. Maar sinds onze kinderen geboren zijn (3 en 1 jaar) zoeken we het avontuur wat dichter bij huis. Weer op naar de camping!

Februari is echt de uitgelezen maand om je lekker te gaan verdiepen in een avontuurlijke zomervakantie. Buiten is het weer grillig, van storm tot gevoelstemperatuur -20. Wij zitten er warmpjes bij. Lekker alle mogelijkheden afstruinen (dat zijn er veel!) en met elkaar delen. De mooiste plekken bekijken in de natuur, misschien wel aan het water en wat vertier in de omgeving. Het is een hele zoektocht. En met de wensen van Koert en de kids erbij opgeteld komen we tot de conclusie: Beerze Bulten in Beerze (bij Ommen). Tja, waarom zou je “verder” zoeken als het ook lekker dichtbij kan. De wensen; “niet te ingewikkeld”, weerbestendig en veel speelplezier wegen zwaar in de zoektocht naar een ontspannen vakantie voor een jong gezin. En dat kan de Beerze Bulten ons bieden. Geboekt!

Maanden later is het zover! We gaan op weg richting Ommen. Het is nog geen uurtje rijden. Inpakken verloopt dan ook soepel met in ons achterhoofd: ‘als we iets vergeten zijn kunnen we het makkelijk nog ophalen.’ Dit is natuurlijk niet nodig, want over het algemeen neem je toch eerder teveel mee dan te weinig.

Kampeeravontuur: gezinsvakantie naar de Beerze Bulten

De hoofdstraat van Beerze is een mooie straat met prachtig onderhouden boerderijen die langs deze slingerweg staan. Dan komen we aan bij de camping. Het is een grote camping en we zijn intussen erg benieuwd geworden. Na het inchecken kunnen we nog niet naar onze kampeerplaats maar we mogen de faciliteiten al wel gebruiken. We gaan met de kinderen spelen in het Giga Konijnenhol. Een drukke indoorspeelplek, ideaal voor als het weer wat slechter is. Maar we hebben geluk, het is hier prachtig weer!

Al snel kunnen we de camping gaan verkennen. Het is een prachtige bosrijke omgeving. Op de vele verschillende veldjes zijn ruime kampeerplaatsen. Omdat het nog voorseizoen is, staan er veel gasten met caravan en voortent. In het weekend zal het wel gezellig druk worden. Ook is er op elk veld wel een leuke speeltuin voor kleine kinderen zoals onze kleintjes.

Aan het einde van de camping is er een kano plaats en een enorm speelveld met klimtoestellen en watertjes. Hier gaan we ons zeker vermaken! En dan is het tijd om naar onze safaritent te gaan. De tent staat op een grote vlonder waardoor je mooi over de camping heen kijkt. De tent is ruim en van alle gemakken voorzien met zelfs een badkamer en keuken. Is dit nog wel kamperen?

Kampeeravontuur: gezinsvakantie naar de Beerze Bulten

We slapen die avond allemaal goed. En wat heerlijk om zo wakker te worden midden in een bos vol vogelgezang. We halen lekker vers afgebakken stokbrood bij de campingwinkel en ontbijten op de vlonder. Dan is het tijd om het zwembad op te zoeken. Ook een ideaal zwembad voor peuters en kleuters. Ze hebben ontzettend veel lol.

Ondanks dat onze dochter niet zo’n grote held is, voelt ze zich als een vis in het water met gaar vertrouwde zwemband om. Onze zoon is in eerste instantie minder enthousiast, geen polonaise aan zijn lijfje, maar hij gaat toch overstag. Omdat de Puddle Jumper van Sevylor lekker zacht is, zit deze fijner om hun armpjes dan opblaasbandjes. En ok zit er een band aan de voorkant van hun middel zodat ze nog beter blijven drijven.

Kids blij, wij blij, dat wordt weer een rustig avondje vanavond met een spelletje of een boek. Een aantal dagen later krijgen we visite van mijn moeder, neefjes en nichtjes. Met de camper staan ze tegenover onze safaritent. S’ avonds als de allerkleinsten slapen spelen we Rummikub en kwartet. En dan tussen de bomen door zien we de vele luchtballonen richting de ondergaande zon zweven. Het is een heerlijke week!

Wij verbleven in een glamping safari tent op camping de Beerze Bulten, maar wat zijn nu de voor- en nadelen van glamping?

Kampeeravontuur: gezinsvakantie naar de Beerze Bulten

-          Gemakken van thuis (badkamer, keuken)

-          Veel ruimte

-          Minder spullen in te pakken (je kleding en een tandenborstel)

-          Alles staat al klaar voor gebruik (alleen je bed nog opmaken)

-          Wat verder van “het veldje” af

-          Niet je eigen “kampeer” bed mee (afwachten wat je krijgt)

-          Geen lekkere relaxstoel (die kan wel mee in camper of caravan)

-          Minder flexibel in het kiezen van de locatie (zon/schaduwplek)

-          Duurder dan een kampeerplaats