• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Kampeertrends 2015

Back to basic tot Glamping

Gewoon een tent opzetten en ergens op een camping aan de kust kamperen lijkt niet meer helemaal van deze tijd. Naast mode-, haar- en interieurtrends nemen de kampeertrends het ook over. Een term als 'glamping' is de afgelopen jaren steeds bekender geworden! Maar wat zijn dan de kampeertrends van 2015?

We hadden het er net al even over, glamping. Het lijkt erop dat de meeste Nederlanders steeds luxer willen kamperen. Denk hierbij aan een luxe bungalow of stacaravan waarbij wifi niet mag ontbreken. Kamperen 2.0 met de overtreffende trao van luxe waarbij het de kampeerder aan niets mag ontbreken. Een alternatief voor all-inclusive met de kneuterigheid van kamperen, dat is glamping! 

Waar rondreizen met een camper jarenlang als oubollig en iets voor opa en oma werd gezien, lijkt het rondreizen met de camper populairder te worden. Ook onder jonge stellen en gezinnen. Groot voordeel van rondtrekken met de camper is natuurlijk de vrijheid en het feit dat jeontzettend veel dingen kan zien! Tegenwoordig zijn er ook steeds meer landen waar overnachtingsplaatssen voor de camper te vinden zijn. 

Tegenover glamping hebben we bamping. Op een primitieve manier kamperen, helemaal back to basic. Kamperen midden in de natuur zonder luxe, survivallen, zelf vuur maken en buiten slapen dat is bamping. Met lichtgewicht bepakking en weinig spullen de wereld ontdekken! Er zijn steeds meer mensen die deze manier van kamperen erg kunnen waarderen!

Naast de groep kampeerders die graag van hot naar her reist en zoveel mogelijk plekken op de wereld wilt zien, heb je ook de sociale kampeerder. Deze kampeerder gaat graag jaarlijks terug naar dezelfde plek en camping. Ieder jaar zien zij daar dezelfde groep kampeervrienden terig en dit geeft een vertrouwd gevoel. Kamperen wordt hier dus een sociaal avontuur!

Zo, dit waren even in het kort de trends die we veel zien en gaan zien op kampeergebied. Het is natuurlijk geheel aan jezelf wat je gaat doen, maar misschien helpen deze trends je een beetje op weg naar de ultieme vakantie!

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.