• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Kampeertrends 2016

Kampeertrends 2016

Het nieuwe kampeerseizoen staat voor de deur en dat betekend dat we weer eens gaan kijken naar de trends op kampeergebied. Op modegebied zijn er natuurlijk do's en dont's, maar op kampeergebied zit dat toch echt even anders. Want bij kamperen kan je eigenlijk niets verkeerd doen, maar er zijn wel nieuwe ontwikkelingen. Daar gaan wij eens even naar kijken!

Net als airbnb voor appartementen en huizen is ook de airbnb voor campers en caravans in trek. Zelf een caravan of camper bezitten is minder aantrekkelijk en dus kiezen veel mensen ervoor om op deze manier een caravan te huren. Ook is het aantrekkelijk voor caravan en camper bezitters, want van de 52 weken staat de caravan vaak 48 weken in de stalling. Via airbnb kan je een extra zakcentje verdienen met het verhuren van je eigen caravan of camper. Een kampeertrend die we veel gaan zien. 

Kampeertrends 2016
Kampeertrends 2016

Health, power food en duurzaam zijn woorden die het afgelopen jaar heel populair zijn geworden. Die groene en gezonden manier van leven borduurt ook voort op het kampeerleven. Duurzaam en groen kamperen is een kampeertrend die populairder lijkt dan ooit. Natuurkampeerterreinen zijn erg in trek en ook logeren bij de boswachter en boer is iets dat we aankomend seizoen veel gaan zien. Wel back to basic, maar met al dat natuurschoon om je heen heb je toch eigenlijk geen luxe nodig?

De camper wordt alleen maar populairder. Meer mensen kopen een camper of huren er één en gaan lekker op pad. Populair bij het reizen met een camper is dan de roadtrip, online kan je al veel leuke routes vinden en de camper leent zich natuurlijk bij uitstek voor een roadtrip! Je hebt alles in één auto en kan makkelijk ergens voor en paar nachtjes staan. Dus campers zullen we in door deze kampeertrendin  2016 veel meer op de camping gaan zien.

Kampeertrends 2016
Kampeertrends 2016

Glamping is natuurlijk een kampeertrend die we al jaren voorbij zien komen in kampeerland. Eigenlijk begint luxe kamperen een standaard te worden voor veel kampeerders. Vacanselect, aanbieder van kampeerlocaties, verwacht in 2016 dat ongeveer 40 procent van de boekingen een luxe kampeervakantie is. Een luxe safaritent, eigen douche en toilet met de romantiek van kamperen is wat veel mensen zoeken en dat kan tegenwoordig op heel veel campings!

Natuurlijk zijn er ook nog duizenden kampeerders die zich niets aantrekken van trends en 'gewoon' gaan kamperen. Wat natuurlijk heerlijk is! Maar deze 4 kampeertrends gaan we het komende jaar in ieder geval veel tegenkomen op de campings!

Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.