• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie

Kampeertrends: Retro, retro, retro

By Jean-Paul Hendriks

Kamperen is sinds jaar en dag voor veel Nederlander de ultieme manier van vakantie vieren. Met een tent of caravan op pad en genieten van de natuur en gezelligheid op de camping. Vele kampeertrends hebben de revue al gepasseerd, en ook dit jaar is er een duidelijke trend te zien: Retro. Want veel kampeerders lijken weer een beetje terug te willen naar de retro sferen.

Het is retro wat de klok slaat. Zo heeft tentenmerk Isabella bijvoorbeeld een remake gemaakt van een tent uit de jaren '60. De specificaties van deze tent zijn natuurlijk verbeterd, maar het uiterlijk heeft nog steeds een retro tintje. Isabella springt hier dus goed in op de retro kampeertrend die bij kampeerders ontstaan is het afgelopen jaar. 

Natuurlijk bedoelen we met retro kamperen niet de canvas luchtbedjes. Want back to basic is leuk, maar we willen wel graag een comfortabele nacht tijdens ons kampeeravontuur. Daarom hebben wij ook een complete collectie aan luchtbedden en slaapmatten zodat je wel in retro stijl kunt kamperen, maar dan zonder de brakke nachten op zo'n ouderwets luchtbedje. 

Kampeertrends: Retro, retro, retro

Veel tenten zijn in een retro jasje gestoken, maar er is meer terug te zien van vroeger. Bijvoorbeeld in de Urban Outdoor collectie van het merk Bo-Camp. Je ziet binnen deze collectie veel emaille artikelen zoals een koffiemok en koffiepot. Maar ook een stormlantaarn, toffe vloerkleden met leuke prints die precies binnen de kampeertrend retro valt. Ook Fjällräven weet met de Känken rugzak goede aansluiting te vinden bij de retro uitstraling. Deze rugtas is namelijk ongekend populair.

Kampeertrends: Retro, retro, retro

Naast retro zijn er natuurlijk nog een aantal andere kampeertrends die we dit jaar zien:

  • Camper populairder dan ooit
    De camper is al een aantal jaren met een opmars bezig, maar dit jaar is de camper populairder dan ooit. Met een camper heb je als kampeerder natuurlijk enorm veel vrijheid. Je kan gemakkelijk van plek naar plek reizen en hebt je bed altijd bij je!
  • Glamping is een blijvertje
    Glamping, een trend die we ieder jaar weer terug zien komen. Ook dit jaar mag het luxe kamperen niet ontbreken in dit rijtje met kampeertrends. Voor veel vakantiegangers is glamping het ideale opstapje naar kamperen. Het heeft de luxe die ze zoeken en gezelligheid van de camping.
  • Offline
    In het dagelijks leven zijn we vaak 24/7 bereikbaar via WhatsApp of mail. dit jaar lijkt de vakantie het ultieme moment om even in de offline modus te gaan. Geen non-stop verbinding met internet en niet altijd in contact staan met Jan en alleman. En eigenlijk vinden wij dat wel een heel rustgevend idee!
Kampeertrends: Retro, retro, retro
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.