• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Laat het barbecue seizoen maar beginnen!

Laat het barbecue seizoen maar beginnen!

Barbecueën doen we niet meer alleen op de camping of op extreem warme zomerdagen. Barbecueën is voor veel mensen een echte hobby en niet meer alleen een sateetje op de grill. Ook de BBQ markt zelf heeft daar goed op ingespeeld en tegenwoordig zijn er ontelbaar veel modellen en soorten barbecues te vinden. Wij hebben alle soorten even voor je op een rijtje gezet!

Om te beginnen hebben we de welbekende briketten- of houtskoolbarbecue. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een barbecue die houtskool en briketten gebruikt als brandstof. Deze barbecue zorgt ervoor dat je gerechten een heerlijke authentieke rooksmaak hebben, dit is dan ook gelijk een pluspunt van de houtskoolbarbecue. Daarnaast worden deze barbecues altijd goed heet, nadeel is wel dat het lastig is de temperatuur te regelen en de barbecue heeft even tijd nodig om warm te worden. Maar dan kan je in de tussentijd alvast een heerlijke barbecue voorbereiden. 

Laat het barbecue seizoen maar beginnen!

Nieuw binnen de houtskoolbarbecues is de Cobb, een moderne variant op de kolenbarbecue. Hij heeft iets weg van een gourmetstel, maar brandt toch echt op briketten of een Cobble Stone. Ideaal voor het barbecueën op verschillende plekken, zo kan hij binnen staan, op de grond in het park, gewoon op tafel of op een boot. Hij wordt namelijk van buiten niet heet.     

Laat het barbecue seizoen maar beginnen!

Een BBQ soort die we tegenwoordig erg vaak tegenkomen is de gasbarbecue. Groot voordeel is natuurlijk dat deze gebruiksklaar is en dat je hierbij vaak wel de temperatuur kan regelen. Binnen de gasbarbecues hebben we ook verschillende groepen. Zo hebben we de skottelbraai, die zijn oorsprong vindt in Zuid-Afrika, waarop je heerlijke gerechten kan bereiden. Maar ook de uitgebreide buitenkeuken valt binnen de categorie gasbarbecues. Hier kan je natuurlijk meer mee doen dan alleen een stukje vlees grillen. Een absolute must voor de echte buitenkok. 

Let er wel op dat je bij een gasbarbecue altijd minder authentieke barbecue smaak aan je producten meegeeft, simpelweg omdat de barbecue niet werkt met kolen en briketten.

Tot slot hebben we nog de elektrische barbecue. Een soort die in opkomst is omdat veel campings en parken open vuur verbieden en daarmee liever geen houtskoolbarbecue op hun terrein hebben. Ook de elektrische barbecue is gelijk gebruiksklaar, je hoeft alleen de stekker in het stopcontact te stoppen. Misschien is het iets minder authentiek dan barbecueën op een houtskool- of gasbarbecue, maar voor veel mensen is het wel een uitkomst. Zo worden deze barbecues ook vaak op balkons gebruikt. 

Laat het barbecue seizoen maar beginnen!

Naast de barbecue zelf is er de afgelopen jaren ook een grote ontwikkeling geweest binnen de barbecue accessoires. Het is niet alleen meer een rooster en wat barbecue tangen. Nee, er is tegenwoordig een heel arsenaal aan accessoires die allemaal toe te passen zijn op de barbecue. Pizzastenen, hamburgerpersers, gevogeltje stomers, poffertjespannen, een wok en natuurlijk de nodige grillplaten. 

Je kan dus alle kanten op als het op barbecueën aankomt. Naast lekker vlees grillen kan je groente bereiden, of bijvoorbeeld brood en pannenkoeken bakken. Al met al is er een breed assortiment barbecues en barbecue accessoires te vinden!

 

Bekijk ons gehele barbecue assortiment