• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Outdorado's Backpack Tip's

Outdorado's Backpack Tips

Een mooie reis maken met de backpack is tegenwoordig een droom van veel mensen. Azië, Australië, Noord-Amerika of Europa, stuk voor stuk bestemmingen die zich bij uitstek lenen om een mooie reis met de backpack door te maken. Als je voor het eerst gaat backpacken zijn er zoveel dingen waar je aan moet denken. Daarom helpen wij je graag een handje op weg met 15 handige backpack tips!

Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat je ergens moet slapen waar het niet heel fris is. Daarom is het slim dat je altijd een lakenzak meeneemt op reis. Dan kan je namelijk in zo'n geval altijd in je eigen, schone lakenzak kruipen en de nacht toch fris en fruitig doorbrengen!

Je eerste backpack avontuur is natuurlijk al spannend genoeg. Dus om op dag 1 al direct te moeten zoeken naar een slaapplek, is misschien niet de meest verstandige keuze. Eén van onze backpack tips is dan ook om voor de eerste nachten een hostel vast te leggen. Kies een hostel uit waar je gemakkelijk kan komen, zodat de stress bij aankomst achterwegen kan blijven. Zo start je de reis simpel en kan je er daarna op uit trekken. 

Backpack tips

Een goede nachtrust is erg belangrijk wanneer je een backpack reis maakt. Je gaat vaak vroeg op pad, dus van lekker slapen rust je goed uit. Neem daarom altijd een paar oordopjes mee in je tas. Lig je op een slaapzaal met snurkende mede reizigers of wil je even een dutje in de bus doen, dan gaat dat stukken makkelijker zonder al die geluiden om je heen. MIsschien wel één van de belangrijkste backpack tips!

Tijdens het reizen is het belangrijk dat je goed op je spullen let. Daarom is het zaak dat je de tas waar je mee reist goed beveiligd met een slot. Een hele belangrijk backpack tip. Ga je op pad met een dagrugzak of heuptasje is het ook slim om hier een slot aan te hangen. Mocht je dan in slaap vallen in de bus of op een drukke markt rondlopen, kan er niemand bij je spullen. 

Sloten aan je backpack

De reis die je maakt wil je natuurlijk vastleggen. Dat kan door foto's te maken, maar tegenwoordig zijn er ook veel backpackers die filmpjes maken van hun avonturen. Denk er daarom aan om een extra geheugenkaart mee te nemen. Filmpjes nemen meer ruimte in en je wilt niet halverwege de reis zonder geheugen komen te staan. Dus een van de gouden backpack tips is het meenemen van een extra kaartje, want ze nemen amper ruimte in beslag!

Belangrijke documenten zoals je paspoort wil je niet kwijtraken tijdens je reis. Maar het kan gebeuren. Om vervelende situaties te voorkomen is het slim om een kopie van je reisdocumenten te maken. Stop deze op een andere plek dan de originele documenten natuurlijk. Misschien nog wel één  van onze betere backpack tips is een foto van deze documenten te mailen naar jezelf. Zodat je er altijd bij kan. 

Kopie van je reisdocumenten

Misschien wel één van de belangrijkste backpack tips die we je kunnen geven is om vooraf een goede backpack te kopen. ‘Pas’ hem goed en laat je adviseren. Daarnaast is het afstellen erg belangrijk. Dus vooraf misschien wat meer werk, maar je gaat er de hele reis profijt van hebben. Ook is het nog goed om te weten dat het niet handig is om iets aan de buitenkant van je backpack te hangen. Naast het feit dat dit niet echt fijn loopt, is het ook nog eens erg onhandig. Je tas kan in een bagagerek vast komen te zitten en moet je snel uit een trein stappen is dat niet erg handig. 

Reisboekjes staan boordevol tips en bezienswaardigheden, maar er gaat niets boven de tips van locals. Want die kennen de gebieden of steden natuurlijk op hun duimpje. Dus ben je in een restaurantje of op het strand vraag gerust aan een local of er nog plekken zijn die je tijdens je bezoek absoluut niet mag missen.

Vraag locals om tips tijdens het backpacken

Een Lite Seat is eigenlijk iets dat iedere backpacker bij zich moet hebben. Niet de belangrijkste van onze backpack tips, maar wel een hele comfortabele. Dit is een simpel matje die vaak van pas kan komen. Het matje blaast zichzelf op en je kan hem compact oprollen. Zo kan je eigenlijk op alle plekken waar je komt lekker zacht zitten. 

In veel landen kan je last hebben van insecten en ook tegen de gevaarlijke malaria mug moet je je weren. Daarom is het verstandig om zoveel mogelijk onder een klamboe te slapen. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, van basic tot geïmpregneerde klamboes. Ze zijn vaak klein verpakt en gaan dus makkelijk mee de backpack in. Zeker een onmisbare backpack tip, want je wilt niet de hele reis last hebben van muggenbultjes natuurlijk!

Outdorado's Backpack Tip's

Als backpacker weet je dat je niet een hele garderobe mee kan nemen en dat je ook met schoeisel goed moet overwegen wat je echt nodig gaat hebben. Probeer daarom zoveel mogelijk multifunctionele kleding mee te nemen, zoals afritsbroeken. Dit scheelt veel ruimte in je tas en kan in verschillende klimaten gebruikt worden. 

Er zijn een aantal items die je tijdens je backpackavontuur zeker nodig gaat hebben. Een zakmes of multitool bijvoorbeeld, deze kan namelijk in verschillende situaties goed van pas komen. Belangrijk is wel dat je tijdens het vliegen dit item niet in je handbagage mag hebben. Daarnaast is een E.H.B.O. setje erg handig, voor kleine ongelukken zoals een snee of schaafwond. Ten slotte raden wij je aan om altijd een hoofdlampje mee te nemen op reis!

Outdorado's Backpack Tip's

Voor het maken van een mooie reis is je gezondheid natuurlijk belangrijk, sluit daarom een goede reisverzekering af voordat je weggaat. Zo kom je tijdens of na je reis niet voor vervelende rekeningen te staan. Hele belangrijke backpack tip dus Ga je klimmen, snowboarden of abseilen check dan ook of je verzekerd bent voor het beoefenen van extreme sporten. Want naast deze drie sporten staat er nog veel meer in de lijst met extreme sporten. Goed verzekerd kan je eigenlijk pas echt beginnen aan het avontuur!

Natuurlijk is het belangrijk om van te voren uit te zoeken waar je heen wilt en welke dingen je allemaal wilt zien, maar plan niet teveel. Zorg ervoor dat je ruimte houdt voor het doen van spontane dingen die zomaar op je pad komen. Het blijkt vaak zo te zijn dat die spontane dingen het allerleukste zijn!

Outdorado's Backpack Tip's

Tot slot hebben we eigenlijk nog maar 1 backpack tip voor je: genieten!

Outdorado's Backpack Tip's
Eline
Over Eline
Eline is een gedreven buitenmens. Sinds 2014 houdt Eline zich bezig met social media, de blog en de klantenservice.