• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Top 5, wat te doen met regen op de camping

Regen op de camping

Wanneer we nadenken over onze langverwachte zomervakantie, beelden we onszelf allemaal in met lekker weer. Dit kan zijn op een mooie camping met uitzicht op de bergen of een camping met een leuk(e) speeltuin en recreatieteam, maar we zijn buiten en genieten van het weer. Helaas blijkt dit in de praktijk niet altijd zo te zijn en gebeurt hetgeen waar niemand op zit te wachten: regen op de camping! 

Hoewel ook ik liever de zon zie, vind ik zo nu en dan een regenbui op de camping ook wel iets gezelligs hebben. Het tikken van de regen op het tentdoek kan rustgevend zijn en om warm te blijven komen al snel de kleedjes en warme chocolademelk boven tafel. Dat is toch knus?! Ik geef graag wat tips over hoe jij regen op de camping kunt overleven. 

Overleven in de regen begint met een goede voorbereiding. Er zijn een hoop leuke dingen die je in de tent kunt doen, maar het plezier houdt al snel op wanneer de regen naar binnen komt. Zorg er daarom voor dat de tent goed geïmpregneerd is en juist opgezet wordt. Dit betekent dat de tent strak afgespannen staat, je het juiste zeil onder de tent hebt liggen (één waarin geen plassen water kunnen blijven staan), de tentstokken zijn voorzien van regenkapjes en er in de tent niks tegen het doek aan staat.

Voor meer concrete tips over het drooghouden van je tent kun je terecht op deze pagina.

Wanneer het regent, neemt vaak ook de temperatuur af. Maar niet getreurd! Dat betekent dat we ruimte kunnen maken voor leuke sloffen, warme sokken, zachte kleedjes, kacheltjes en warme drankjes. Persoonlijk ben ik wel een beetje fan van het merk Hot Potatoes. Zij hebben humoristische sloffen en streven daarbij naar duurzaamheid. Zo zijn veel materialen in hun nieuwe collectie 100% gerecycled! Bij elkaar maakt dit een regenachtige dag toch ook wel sfeervol.

Terwijl je lekker warm zit, hoef je je natuurlijk niet te vervelen. Eén van de manieren waarop je even helemaal tot rust kunt komen, is met een goed boek. Met een spannend of romantisch boek kun je heerlijk afdwalen in je eigen wereld en vliegt te tijd! Zo vergeet je bijna dat je in de regen zit. Vind je het nou vervelend om één of een hele stapel boeken mee te moeten nemen in de auto? Overweeg dan eens een E-reader. Daar kun je meer boeken in kwijt dat je denkt.

Wat ook leuk is, is een kookboek doorspitten. Wie weet doe je leuke ideeën op voor het avondeten of kom je tot de ontdekking wat de Omnia campingoven allemaal in zijn mars heeft. Zo kan ik vast verklappen dat zelfs op de camping een smakelijke high tea een optie is.

Er bestaan ontzettend veel spellen en elk spel heeft zijn eigen unieke en sfeervolle uitdaging. Ik durf daarom te bekennen: ik ben fan van spelletjes! Je kunt spellen van thuis meenemen, denk aan Monopolie, Kolonisten, Bingo, een puzzel of Rummikub, maar zou ook eens kunnen kijken bij de reisspellen. Deze zijn iets minder groot en daarom makkelijker mee te nemen. 999 Games heeft een groot assortiment van reisspellen. Wil je de buren mee laten genieten van jullie plezier? Denk dan eens aan het spel Party Animals. Geloof mij, niet alleen zij, maar ook jullie kunnen hard lachen! 

Met mijn collega’s bedacht ik een leuk extra spelelement dat je kunt toevoegen aan jullie spelletjesmiddag, namelijk: strijd door de dag heen om de taakverdeling van de ondergewaardeerde campingklusjes. Een voorbeeld: wie verliest, die doet de afwas! 

Vooral voor de kleintjes kan kamperen erg indrukwekkend en spannend zijn. Voor hen is het leuk om thuis een eigen kistje of tasje te krijgen waarin zij hun eigen speelgoed en knutselspullen mee mogen brengen. Juist op een regenachtige dag komt dit goed van pas en kunnen ze aan de campingtafel of in de voortent lekker gaan spelen en knutselen. Bij thuiskomst is het leuk om het gemaakte knutselwerk aan de koelkast te hangen. Zo kun je net wat langer nagenieten van jullie vakantie.

Het is begrijpelijk dat je na enige tijd letterlijk op elkaar uitgekeken bent. In dat geval is het tijd om, ondanks de regen, eropuit te trekken. Gelukkig zijn er een hoop leuke activiteiten buiten de tent die toch indoor plaatsvinden. Google staat vol inspiratie! Denk bijvoorbeeld aan een overdekt winkelcentrum, een informatief museum of een lekkere koffie-, wijn-, kaas- of bier- & chocoladeproeverij. Ben je op zoek naar een dagje weg waarbij vooral de kleintjes zich goed kunnen vermaken? Denk dat aan een zwembad, overdekt pretpark, gamehal of bowlingbaan.

Koken op de camping wordt vaak gezien als iets wat snel en gemakkelijk gebeuren moet. Door de regen heb je de ruimte om hier eens heerlijk de tijd voor te nemen en een culinair hoogstandje op je campingtafel te serveren. In de supermarkt is het ten slotte droog en dat geeft je de tijd en vrijheid om lekkere dingen en alle benodigde ingrediënten in te slaan. Wil je de ervaring compleet maken? Ga dan eens langs bij lokale winkels die producten uit de regio aanbieden. Deze zijn vaak lekkerder en laten je proeven van de cultuur waarin je kampeert. Wie weet doe je in gesprek met de winkeleigenaar nog leuke ideeën op voor een indoor uitje!

Soms heb je van die dagen waarin de regen maar niet ophoudt en de weersvoorspellingen er niet beter op lijken te worden. Op die dagen kunnen een filmmarathon of filmavondje de oplossing zijn. Veel campings zijn voorzien van wifi en dat geeft samen met Netflix de mogelijkheid om films te kijken op je telefoon, iPad, laptop en tv. Wil je zeker weten dat jullie film niet halverwege stopt omdat de wifi jullie in de steek laat? Download thuis dan vast een paar films op Netflix. Wanneer je naast films ook tv-zenders wil kunnen bekijken, is het voor een goed signaal handig om een satelliet antenne/schotel mee te nemen.

Tijdens onze vakantie willen we allemaal tot rust komen en loskomen van de dagelijkse sleur. Toch zijn we op vakantie vaak ontzettend druk met actief bezig zijn en eropuit trekken. We maken wandelingen langs het strand of door de bergen, lopen lange dagen door steden met veel bezienswaardigheden en zijn op de rustige moment druk op zoek naar nieuw vermaak. Op een regenachtige dag helpt moeder natuur ons om even écht tot rust te komen. Het is oké om ‘s morgens wat langer te blijven liggen, na de lunch weer een dutje te doen en tussendoor ongegeneerd filmpjes te kijken op Youtube en Tiktok. En ook al heb je de hele dag niks gedaan, het is oké om geen zin te hebben in koken en lekker wat te bestellen. Ontspan!

Zoals ik al zei, is regen op de camping minder erg dan je denkt. Het geeft ruimte voor een hoop leuke andere activiteiten en vraagt gewoon om wat meer creativiteit.

Over Specialist (Gast)
Een echte outdoor liefhebber, wandelspecialist of kampeervirtuoos vertelt je over zijn of haar bevindingen en geeft je handige tips en tricks.