• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Reisverhaal - Per fiets door de Canadese Rocky Mountains

Reisverhaal - Per fiets door de Canadese Rocky Mountains

Remco Sigger ging op reis naar Canada om daar per fiets de Canadian Rocky Mountains te ontdekken! Zijn ervaring deelt hij met ons!

Voorjaar 2018: Het avontuur lonkt: de Canadese Rocky Mountains…. Twee maanden op de fiets met een tentje achterop. Hoewel we als backpackers veel van de wereld hebben gezien, is dit voor ons nieuw. Nooit gingen we met de fiets en bepakking erop uit. Een goede voorbereiding is dus gewenst. Welke route zullen we nemen? Nemen we onze eigen fietsen mee? En vooral: waar gaan we die twee maanden in slapen?

We besluiten dat onze nieuwe tent aan de volgende voorwaarden moet voldoen: de tent mag niet te zwaar zijn, hij moet een slaapcabine hebben met voldoende ruimte, een voortent hebben waar onze fietstassen in kunnen staan, makkelijk zijn op te zetten en bovendien betrouwbaar zijn en niet snel kapot gaan. Dit is nogal een wensenlijst vinden we! Is dit allemaal wel mogelijk?

Het lezen van reisverhalen geeft ons al snel een goed beeld van de beschikbare opties. We besluiten dat we gaan voor een MSR tent. Al jarenlang koploper als het gaat om lichtgewicht tenten. Maar welke MSR tent moet het gaan worden? We besluiten voor advies in de auto richting Kampeerwereld Hendriks in Ermelo te stappen. Hier staan een aantal MSR tenten die we bekijken. Voor de beleving en het gevoel gaan we er ook nog even in liggen. Welke tent wordt onze slaapplek voor de komende maanden? We zijn er eigenlijk snel uit. Het wordt de MSR Hubba Tour 3. We kiezen bewust voor de drie persoonsuitvoering, zodat we iets meer ruimte in de slaapcabine hebben bij slecht weer.

Reisverhaal - Per fiets door de Canadese Rocky Mountains
Reisverhaal - Per fiets door de Canadese Rocky Mountains

De MSR Hubba Tour 3 blijkt onze beste aankoop voor deze reis. Wat is deze tent makkelijk op te zetten! Na een lange dag fietsen staat de tent letterlijk in 5 minuutjes. Iets wat wij zelf niet alleen erg prettig vinden, maar ook andere kampeerders regelmatig opvalt. Canada blijkt een land van campers en grote caravans. Een tent is dus al een uitzondering, maar een tent die zo snel staat trekt publiek. Meer dan eens horen we dan ook: nice tent you have! Een enkele keer wordt ook gevraagd naar het gewicht. This tent must be light? En dat kunnen we inderdaad alleen maar bevestigen.

Wat een fantastische reis! Elke dag fietsen we door een andere ansichtkaart, zo mooi! In totaal fietsen we meer dan 96 uur, drinken we 66 grote bidons leeg, zien we 24 herten, 8 steenbokken, 4 beren, 2 stinkdieren en 1 slang. Maar bovendien zetten we onze tent maar liefst 32 keer op een andere plek op. De volgende keer dat we weer een fietsreis plannen maken we zeker enkele andere keuzes. Zo gaat er andere kleding mee en zullen we ook minder bestek en eetgerei meenemen, maar 1 ding pakken we weer als eerste in: onze MSR Hubba Tour 3!

Reisverhaal - Per fiets door de Canadese Rocky Mountains
5922
Reisverhaal - Per fiets door de Canadese Rocky Mountains