• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife

Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife

Maandag 09 juli 2018 was het zover, op naar Tenerife! Vanaf Schiphol zijn we in een kleine 5 uur naar Aeropuerto sur op Tenerife gevlogen. Vanaf het vliegveld werden we met een busje naar ons appartement in Costa Adeje gebracht waar wij de komende week zullen verblijven.

Tenerife is een groot eiland en wij wilden er graag zoveel mogelijk van zien dus hebben we een auto gehuurd. Met onze Ford Ka+ hebben wij ongeveer het hele eiland verkend. Tenerife is van vulkanische oorsprong en het landschap, met het zwarte gesteente en de zwarte stranden, laten dit ook duidelijk zien.

Masca is een bergdorpje dat lastig te bereiken is, maar de reis er naar toe is het meer dan waard! Door smalle bergweggetjes met haarspeldbochten, kom je na iets minder dan een half uur rijden van Santiago del Teide bij Masca aan. Onderweg zijn er adembenemende uitzichten die zeker de moeite waard zijn om even te stoppen.

De eerste twee dagen van onze reis hadden wij last van het zogenaamde Calima, oftewel Saharazand wat overwaait en zorgt voor een stoffig en wazige lucht wat ook te zien is op de foto’s. Maar dat maakt het eiland zeker niet minder mooi!

Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife

Vanuit Masca zijn we door het prachtige binnenland met grote hoogte verschillen doorgereden naar Punta de Teno. Vanuit Masca is het een klein uurtje rijden naar Punta de Teno. Punta de Teno is een uithoek van het eiland en ligt wat afgezonderd van de bewoonde wereld. Het laatste stukje weg is niet geheel zonder risico’s, de afgebrokkelde rotsblokken lagen letterlijk op de weg het is daardoor niet altijd mogelijk om deze plek te bereiken. Punta de Teno is een prachtige plek met reusachtige rotswanden die wel honderden meters boven zeespiegel uitsteken. Naast deze rotswanden staat een vuurtoren op het uiterste puntje. De hoge golven die tegen de rotswanden aanslaan zijn mooi om te zien!

Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife
Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife

Vanuit Punta de Teno zijn we via El Guincho doorgereden naar Icod de los Vinos. Beide stadjes zijn druk, vooral El Guincho, maar het is wel een mooi stadje. Vanuit Icod de los Vinos zijn wij weer het binnenland in gegaan, waar we ook weer hoog de bergen in gingen en we veel mooie uitzichten te zien kregen om vervolgens weer bij het appartement aan te komen.

Wauw! Dat is wat ik zei toen we het gebied van Parque Nacional del Teide inreden. Nog nooit heb ik iets vergelijkbaars aan natuur gezien. Het vulkanische landschap is echt prachtig om te zien en je kijkt je ogen uit. De weg naar de vulkaan El Teide is echt adembenemend mooi. Helaas stormde het de gehele week boven op de vulkaan (3718 meter) en daardoor was het niet mogelijk om naar de top van de vulkaan te gaan. Het uitzicht van daarboven moet ik over een aantal jaar maar eens bekijken. De Lowa Renegade GTX Mid wandelschoenen komen hier goed van pas! Het grote comfort van deze schoenen en de stevigheid die deze schoen je bied laten je heerlijk rondlopen. In het Parque Nacional del Teide zijn mooie wandel routes die je door het vulkanische landschap heen leiden.

Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife

De laatste dag zijn we met de auto naar het noorden gereden. In het noorden ligt het Anaga gebergte. Het landschap is in tegenstelling tot de rest van het eiland heel groen. Helaas bleef de bewolking daar erg hangen in de bergen en hadden we soms maar 10 meter zicht. Dat in combinatie met de haarspeldbochten maakten dit toch wel een spannend ritje! Uiteindelijk kwamen we uit bij Plaza de la Iglesia. Een mooi dorpje wat tegen de bergwand is aangebouwd en als enige een wit zandstrand heeft (wel opgespoten). De view boven op de berg over het strand en Plaza de la Iglesia is wederom super mooi!

Tenerife is een prachtig eiland en heeft zeker veel te bieden. Neem je wandelschoenen mee want de prachtige natuur is zeker een mooie wandeling waard. Het reisboekje ANWB Extra-serie Tenerife is een goede voorbereiding voor je vakantie op Tenerife waarin mooie plekken worden toegelicht!

Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife
Reisverhaal - Rondtoeren op Tenerife