• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'

Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'

Met 1085 meters in de hoogte was het beklimmen van de Snowdon in Wales zowel het figuurlijke als letterlijke hoogtepunt.

Het is de zomer van 2017 als ik samen met mijn broer en zijn vriendin vertrek vanaf Schiphol naar Manchester Airport. Vanaf daar zal er nog een treinreis volgen van 3 uur en dan zijn we herenigd met mijn ouders en mijn broertje. Na het vliegen en de lange treinreis zijn we blij als we eindelijk in Llandudno zijn, waar we de komende week blijven. We mogen in Nederland volgens mij erg tevreden zijn met het openbaar vervoer want dat is een stuk beter geregeld dan in Wales.

Llandudno heet het plaatsje waar we de week hebben doorgebracht. Dit is een badplaats aan de noordkust van Wales en telt ongeveer 20.000 inwoners. Het is een rustig stadje met een erg mooie pier.

Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'
Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'

Maaaaarrrr… het mooiste van de vakantie was het beklimmen van de ‘Snowdon’. Deze berg ligt in het Snowdonia National Park in Gwynedd, de county waarin Snowdonia National Park ligt. Vanuit Llandudno hebben we ongeveer een uurtje gereden om hier te komen. Het is een erg toeristische plek/berg en de parkeerplaats stond dan ’s ochtends ook al meteen vol. Met een taxi/pendel-busje werden we naar de voet van de berg gebracht. Nu stonden we voor een moeilijke keuze, namelijk via welke wandelroute we naar boven zouden gaan. Er zijn wel zes verschillende routes, de een zwaarder dan de ander. We kozen voor de zwaarste route naar boven en hebben deze afgelegd in 2 uur en 40 min. Op de terugweg hebben we gekozen voor een ‘makkelijkere’ route zodat we de andere kant van de berg ook zouden meemaken. We hadden erg geluk met het weer want het heeft de hele dag niet geregend en het was heel helder.

Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'
Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'

We zijn een paar jaar geleden ook op de Snowdon geweest maar toen kozen we ervoor om met een oud treintje omhoog te gaan. De berg zelf beklimmen is wel echt veel indrukwekkender dan een klein uurtje in de trein… (ik kan het iedereen aanraden!). Waar ik mij over verbaasde bij het beklimmen en afdalen van deze berg is dat de berg zoveel verschillende ‘kanten’ kent. Sommige stukken zijn heel steil en rotsachtig en 300 meter verderop word je weer beloond met een vlak stuk en een bergmeertje. Deze afwisseling is erg bijzonder om te zien maar ook erg fijn voor het wandelen, zodat je een beetje kan uitrusten op de vlakkere stukken (als dat nodig is).

Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'
Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'

De combinatie van de bergschoenen (Hanwag Canyon Wide) en de outdoorbroek (Fjällräven Vidda Pro) zijn erg goed bevallen tijdens het wandelen. De broek heeft veel praktische zakken en geeft goed de vrijheid om te bewegen. Daarnaast is de broek licht in gewicht maar ook erg sterk. De schoenen waren ook erg prettig. De perfecte balans tussen steun en flexibiliteit als je het mij vraagt.

Reisverhaal - 'Voor ieder wat Wales'