• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review: De Bardani Aviator campingstoel

Review: De Bardani Aviator campingstoel

Wie gaat kamperen wil natuurlijk ook comfortabel zitten. De Bardani Aviator is zo’n typische kampeerstoel en wij waren dan ook benieuwd hoe jullie ervaringen zijn met deze compacte stoel. In deze review komt een kampeerder aan het woord die deze kampeerstoel tijdens zijn vakantie op de proef heeft gesteld.

Afgelopen zomer heb ik bij Kampeerwereld Hendriks twee Bardani Aviator stoelen gekocht. Deze stoelen zijn echt typische kampeerstoelen: je kunt ze invouwen en in de meegeleverde draagtas vervoeren. Ideaal voor op vakantie dus en ik heb ze dan ook lekker meegenomen op mijn kampeervakantie.

Mijn oog was op de Aviator gevallen, omdat deze stoelen er erg comfortabel uitzagen. In de meeste vouwstoelen zak je half onderuit en is het altijd een geklungel met de “verstelbare en/of opvouwbare” armleuningen. De Aviator van Bardani heeft stevige en vaste armleuningen, wat direct al een stuk comfortabeler zit. Daarnaast is de zit van deze stoel goed gevormd. Hierdoor zit je zowel rechtop als onderuit prettig. De stoel ondersteunt jou in plaats van dat jij de stoel moet ondersteunen en vorm moet geven.

De Aviator campingstoel heeft een stevige nylon bekleding en een robuust stalen frame. In tegenstelling tot veel vouwstoelen is het frame niet gelakt, maar voorzien van een dikke coating die tegen een stootje kan. Ook zit dit frame goed in elkaar en heb ik geen last gehad van speling op het frame. De constructie van het frame zit zo in elkaar dat de Aviator bijna niet doorzakt en ik zonder al te veel gedoe makkelijk uit de stoel op kon staan. Voor het gemak is er ook een inklapbare bekerhouder aan de zijkant van de stoel aanwezig, waarin je niet alleen een beker maar ook je zonnebril of telefoon kwijt kunt. Zo heb je altijd je drankje bij de hand.
De meegeleverde hoes is ruim genoeg om de stoel zonder al te veel proppen in op te bergen.

Bekijk hier de Aviator>>

Naast deze pluspunten kan je het gewicht en formaat van de Aviator als minpunt ervaren. De stoel is met 4,2 kilo vrij zwaar voor een vouwstoel. Dit is te wijten aan het stevige metalen frame. Ook is de pakmaat van de Aviator met een lengte van 94 centimeter een stuk langer dan de meeste andere vouwstoelen. Ik raad deze stoelen dan ook met name aan voor mensen die met de auto gaan kamperen. De stoelen zijn dan prima weg te bergen (ook in mijn kleine autootje) en gewicht is dan ook minder van belang. Een ander minpunt van deze stoel kan de prijsklasse zijn. De Aviator is duurder dan de meeste van zijn concurrenten in de compacte stoelen. Ondanks dat ik mijn stoelen nog maar één zomer heb gebruikt heb ik zeker het gevoel dat deze stoelen zonder problemen lang mee zullen gaan en is het gezegde “goedkoop is duurkoop” hier heel toepasbaar. De Aviator stoel van Bardani is stevig en zit heel comfortabel en dat is dat beetje extra geld mij zeker meer dan waard.

Review: De Bardani Aviator campingstoel
Review: De Bardani Aviator campingstoel
  • Zit comfortabel
  • Stevige armleuningen
  • Stalen frame
  • Stevige zitting
  • Bekerhouder
  • Geleverd met draagtas
  • Gewicht
  • Pakmaat
  • Gekruisd frame, maakt het lastig om met je benen onder de stoel te zitten
  • Wat duurder in aanschaf
Review: De Bardani Aviator campingstoel

Heb je na het lezen van deze review nog vragen dan kun je altijd contact met ons opnemen of langskomen in onze winkel voor een persoonlijk advies. Je kan dan gelijk even proefzitten in de Aviator van Bardani!

Ben je op zoek naar een campingstoel en weet je na het lezen van deze review dat een compacte stoel precies is wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje in ons ruime assortiment compacte kampeerstoelen.

Bekijk hier alle compacte stoelen>>