• Klantenbeoordeling 9,1
  • Gratis verzending (NL & BE) v.a. 35,-*
  • 90 dagen retourgarantie
Review: Laurens ultieme wandelset

Review: Laurens ultieme wandelset

Hoi, ik ben Laurens, je kent mij van de outdoor afdeling bij Kampeerwereld Hendriks en ik ben een fervent buitenmens.
Eind september 2017 heb ik een 4-daagse hike gelopen met een klein groepje van de Scouting vereniging. Gelukkig had ik al een paar goede wandelschoenen maar heb ik nog wel voor mijn vertrek een set wandelstokken gekocht.
Deze wandelstokken zouden voor een vermindering van de druk op de knieën en een betere balans moeten zorgen tijdens het wandelen door ruiger terrein.
Toen ik de wandelstokken wilde gaan kopen was er een grote keus aan verschillende soorten stokken; Z-Poles, telescoopstokken met draai- of kliksluiting, wel of geen ergonomische handvat etc…… Uiteindelijk ben ik voor de Black Diamond Trail Pro gegaan.

 

Onze hike ging over de Escapardenne die loopt van Kautenbach tot La Roche-en-Ardenne en deze route bracht ons langs veel uitdagende wandelpaden.
Hier kwamen mijn wandelschoenen en wandelstokken goed van pas en was het weer duidelijk dat het belangrijk is om een goede uitrusting te hebben.
Ik kan wel zeggen dat mijn schoenen goed getest zijn, van de 4 dagen dat we op hike waren heeft het bijna drie dagen geregend.

Review: Laurens ultieme wandelset

Ik was in eerste instantie een echte Meindl fan maar toen ik een leuke aanbieding kreeg voor wandel schoenen heb ik de Lowa Baldo GTX gekocht.
De eerste trips die ik heb gelopen moest ik wel even wennen, maar eenmaal ingelopen zaten de schoenen hartstikke fijn!
De Vantage is voor het grootste gedeelte te openen doordat de schoen veel haakjes heeft en omdat de veters laag beginnen.
De eerste 2 haakjes van de schoen zijn sluitend wat dus inhoud dat je je voet vaster kan binden dan de schacht (of andersom).
Hierdoor wordt de schoen divers in gebruik. Ook de Gore-Tex in de schoen heeft zijn werk goed gedaan, na 4 dagen wandelen waarvan 3 in de regen waren mijn voeten nog steeds droog!

Review: Laurens ultieme wandelset

Als je begint over het gebruik van stokken tijdens het wandelen dan moeten de meeste mensen wel erg aan het idee wennen.
De ervaring leert dat als je het eenmaal door hebt je de stoken steeds vaker gaat gebruiken.
In feite scheelt het gebruik van stokken ongeveer 25% in lastenvermindering.
De wandelstokken helpen je om de klappen van het lopen op te vangen en bieden steun daar waar nodig.
Bovendien zal je door het gebruik van stokken ook nog eens sneller lopen.

Zoals ik al eerder zei heb ik gekozen voor de Black Diamond Trail Pro, een prima wandelstok voor ruiger terrein.
Bovendien heeft hij een licht en makkelijk design. Na 4 dagen gelopen te hebben met de stokken had ik nog steeds geen last van mijn handen of schouders.
Was ik er even klaar mee dan kon ik de stokken heel makkelijk inschuiven en kon ik ze perfect aan mijn rugtas binden.
Vanaf het moment van aanschaf heb ik de stokken bij elke hike meegenomen.

Het eindresultaat is toch wel dat ik heel tevreden ben over mijn Lowa Baldo GTX schoenen en de Black Diamond Trail Pro wandelstokken.
De schoenen zijn heel divers te gebruiken, van een korte wandeling in Nederland tot een meerdaagse tocht door de Ardennen.
Door de mogelijkheid om op verschillende manieren de veters te strikken ga ik ervan uit dat ze ook erg fijn in de bergen gebruikt kunnen worden.
Natuurlijk zijn er goedkopere wandelschoenen te vinden maar dan ga je op pasvorm en comfort achteruit.
Dat vind ik echt geen aanrader als je de wandelschoen intensief wilt gebruiken.
De Lowa Vantage GTX vind ik met goed onderhoud een schoen voor jaren!

Over de stokken ben ik erg tevreden of ik ze nou gebruik om mezelf te ondersteunen tijdens de wandeling of om mijn tarp vast te maken om onder te slapen.
De Black Diamond Trail Pro zijn licht, makkelijk te gebruiken en vooral ook stevig! Een echte top aankoop!

Kijk gerust op deze site om je eigen trip te plannen!

Over Gerda